Rullegardinen ned för "Hasse Sax", eftertanksamhet...

 

Stall Hatten är tillbaka efter ett rekordlångt uppehåll.

 

Skälen till vår radiotystnad är två.

 

Den ena anledningen är av ren självbevarelsedrift och egentligen helt ointressant om man ser till ”The bigger picture”.

 

Den andra anledningen till att Stall Hattens krafter dränerats är långt mer viktig för svensk trav och galoppsports framtid, och av sådan magnitud att det är allas vår förbannade plikt att sätta ned foten en gång för alla.

 

Vi tar det ”lilla” först.

 

Stall Hatten skriver den här bloggen utanför ordinarie arbetstid, och vi gör det av en enda anledning, vår kärlek till sporten.

 

De två senaste inläggen i bloggen rörde upp en massa känslor, vilket är bra. Lika bra, men än mer viktigt är att en massa läsare vädrade sina synpunkter i kommentarsfältet. Det är en mänsklig rättighet, kanske den viktigaste av alla (?), att precis alla människor äger rätten att göra sin röst hörd – utan att behöva frukta konsekvenser därefter!

 

Men…

 

För allas fortsatta trevnad BER Stall Hatten nu, i vårt allra ödmjukaste tonläge, att ni verkligen LÄSER (gärna en gång extra) vad vi skrivit innan ni postar era kommentarer framöver.

 

På så sätt undviker vi flertalet missförstånd som ingen av oss inom sporten är betjänta av. Och visst vore det trevligt om debatten fördes på en korrekt nivå? Det kanske är så att Stall Hatten är en obotlig romantiker? Men…, skulle det inte vara skönt om konstruktiv kritik prioriterades i stället för blodtörst och direkta personangrepp?

 

Till alla er som efter raderna ovan ändå inte förstår vad vi menar ”i stort”, och utgår ifrån att Stall Hatten skriver bloggen av narcissistiska skäl och/eller med direkta egenintressen!?

 

Finns precis som vanlig alla möjligheter att vädra era tankar i kommentarsfältet nedan…

 

Orkeslöshet del två!

 

Vid årsskiftet rekryterade ATG en ny VD vid namn Hans Skarplöth. Denne höll låg profil i typ 120 dagar, vilket Stall Hatten fann som en likaledes klädsam som klok strategi.

 

Det kan ju inte vara helt enkelt att ”komma in från gatan” och efterträda profilen Remy Nilson. Eller hur?

 

Ju längre tiden gick växte Stall Hattens tro på Hans Skarplöth. Det verkade som att den här snubben hellre tänkte ”ett varv extra” i stället för att söka enkla populistiska pluspoäng innan han satt sig in hur trav och galoppsporten i Sverige verkligen fungerar.

 

Ridå…

 

Det var faktiskt inte långt borta att Stall Hatten började gråta när Hans Skarplöth tidigare i veckan äntrade den stora scenen för första gången och delgav oss ”mindre vetande” sin syn på hur det framtida tävlingsupplägget på onsdagarna skall/bör se ut.

 

Förslaget att Solvalla hädanefter skall ”saxa” sina lopp inom riksspelet med de andra storbanorna Åby, Jägersro och Bergsåker om vart annat är så in i helvete dumt att det egentligen inte ens är värt att kommentera. Bara avfärda!

 

Stall Hatten kan LOVA att om förslaget från ”Hasse Sax” blir verklighet, kommer omsättningen på onsdagarna sjunka med 250 miljoner ”år ett”. På tre års sikt blir konsekvensen långt mer allvarlig. Det handlar faktiskt om miljardbelopp, om de ansvariga på ATG fortsätter att underskatta sina kunder och misshandla varumärket.

 

”Hasse Sax” förslag nummer två är inte presenterat för den breda allmänheten ännu, och tur är väl det. Det låter nämligen mer som ett aprilskämt.

 

Stall Hatten VET att ATG på ”Hasse Sax” initiativ funderar på att låta det sista loppet på fredagens lunchtävlingar (körs vid 15.00), dessutom skall vara V65-1 i omgången som körs senare på kvällen.

 

Om det förslaget går igenom (men det kan det väl aldrig?) är det den slutgiltiga spiken i kistan…

 

Trav och galoppsporten MÅSTE helt enkelt styras av människor som går på tävlingarna och drivs av ett genuint hästintresse.

 

Därför är det med glädje Stall Hatten kan berätta att vi stött på svensk galopps nye VD Torbjörn Westöö de tre senaste tävlingsdagarna på Täby och dessutom på Pramms-kvällen på Jägersro i tisdags.

 

Det betyder inte per automatik att ”Tobbe W” är någon ”Messias” och lösningen på svensk galopps problem, men det är i vart fall en god start, vilket bådar gott inför framtiden.

 

Eller kommer det ett lika ”genialt” förslag från ”Tobbe W” sida som från ”Hasse Sax” om 100 dagar?

 

Tja, det vore kanske inte en helt iskall idé om Täby saxar loppen med Göteborg, Blommeröd och Strömsholm framöver? Och medan vi ändå håller på kastar vi in ett kamelrace från Kolmården, alternativt att brevduvelopp från Kiev.

 

Det vore väl lite ”wild and crazy…?

 

I nästkommande blogg fokuserar vi på hästarna, men vi kommer även med vårt förslag hur man får fart på spelet i stort.

 

Lovar.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Stefan Larsson

Vad tror ni om detta?

Se till att galoppen ger bäst och mest information kring hästar, jockeys, ägare, uppfödare, tränare och alla andra aktiva genom att starta en egen TV Kanal på internet.

Gör små reportage där man lär ut om allt möjligt: utrustning som blinkers, handikapp hur fungerar det, tider hur värderas dessa, träningsmetoder, avelsfrågor mm. Gör hemma hos reportage med både eliten och gräsrötterna. Följ ett sto från val av hingst, dräktighet, fölning och fram till start. Följ förberedelser för en stjärnhäst månaden före ett storlopp. Det finns hur mycket som helst att berätta om vår sport så material för nya reportage kommer aldrig att saknas.

Låt folk som t.ex. Hans G presentera denna information i små reportage som kan ses 24/7 – samt HÅLL IHOP hela tävlingsdagen på ett bra sätt med tips , analyser och kanske lite ”skvaller”.
Sätt ägare & uppfödare mer i fokus och låt dem synas. Då lockar vi nya personer till sporten som gärna själva skulle vilja synas i media – att få vara någon som andra känner till är värt både pengar, tid och engagemang för många och en drivkraft som vi måste ta på allvar.

Om vi kan ge en massa information kring hästarna på ett ställe så lockar vi ”storspelarna”. Allt som händer i ledvolten skall följas med kamera och kommenteras av programvärden – uppstartsgaloppen likaså. Jobba för att förbättra själva filmningen av löpen så att allting kan ses fullt ut, från startboxen och ända fram till mållinjen.

Soliga hälsningar / Stefan Larsson

2013-05-11 @ 19:57:16
Postat av: Pontus Wickzell

BRA Stefan! Så ska vi lägga upp det!

2013-05-13 @ 22:01:17
Postat av: Pernilla Nilsson

Tycker oxå attt det låter väldigt bra !!!

2013-05-18 @ 12:11:11
Postat av: Majsan

HATTEN! Du som vet allt: Är det sant att Pjäsen ska få sparken?? Måste vara helt säker innan jag korkar upp Dom Pérignonen! Whop Whop!

2013-05-22 @ 12:49:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0