Två styck Hans, London och "Luggen"...

 

Stall Hattens korsord från den senaste bloggen verkade ”falla i god jord”. Vid inte mindre än tre tillfällen tvingades vi uppdatera nedladdningssidan då denne nått sin maxgräns.

 

Snyggt där.

 

Vi utökar tiden för att sända in rätt svar med en vecka. Och en korrekt pdf mailar ni som tidigare berättat till: [email protected]

 

I förra veckan nåddes vi av nyheten att Hans G Lindskog petats från jobbet som galoppexpert av Kanal 75 med omedelbar verkan.

 

Jorå, Stall Hatten kan också bli trött att höra på Lindskogs plattityder ”de kommer från alla håll”, ”han är ute och rundar korvkiosken”, men det kan vi leva med för snubben besitter enorm kunskap efter ett helt liv inom sporten.

 

Och visa oss gärna den ”yngre förmåga” som kan uppbringa ens hälften av den entusiasm som Lindskog uppvisar, dag ut - dag in, i ur och skur, år ut och år in…?

 

Det är en tråkig realitet att de ansvariga på Kanal 75 prioriterar ”ett vackert skal” till förmån för kunskap och gedigen erfarenhet.

 

Stall Hatten blir ruskigt irriterad på detta, men faktiskt mest ledsen. Att man agerar respektlöst mot Hans G är en sak, men mer allvarligt är det faktum att man underskattar sina kunder, tittarna – spelarna.

 

Det är faktiskt rent genant.

 

För på vems uppdrag arbetar man? Vad har man för underlag att presentera som bevis för att deras utstakade strategi är den rätta?

 

Stall Hatten har suttit på otaliga möten där dyra konsulter kastat fram Power Point presentationer med pilar till höger och vänster. Detta med som enda syfte att påvisa vikten av att sporten måste attrahera yngre kunder för att överleva på sikt.

 

Hallå? Hallå? Är det någon hemma?

 

För det facila priset av noll (0) kronor kan Stall Hatten berätta att den strategin inte bara är fel, utan faktiskt rent infantil.

 

Att de ansvariga för hela skiten mer än gärna ”göder/föder” dyra konsulter för att söka stöd för drömmen att vår sport skall attrahera MTV-generationen är smått löjeväckande. Mer klädsamt vore att de svalde stoltheten, satte på sig gummistövlarna och åkte ut på banorna en vardag. DÅ, skulle de förstå hur det verkligen ligger till.

 

Vi må vara idioter, men…

 

…om Stall Hatten levde på att sälja till exempel sockerbetor, skulle vi inte bry oss ett skvatt om de som pröjsade ”betorna” var 70-åriga bönder från Bollnäs eller sockersött skolade niondeklassare från Östra Real.

 

Enough said?

 

Vi återkommer i ärendet.

 

Vidare.

 

Stall Hatten befinner sig i London tillsammans med Caroline sedan lördags eftermiddag.

 

Vi har hunnit med besök på Tate Modern, British Museum, Museum of Nation Science, och sist men inte minst, avnjutit musikalen Les Mirerables på Queens Theatre.

 

I morgon står Breeze-Up auktionen ute på Kempton på agendan och Stall Hatten är köpsugen.

 

Återstår att se om Carolines fingrar är lika flinka på just nämnda auktion som de varit i klädaffärerna på Oxford Street de senaste dagarna…?

 

Vidare.

 

Om en story är för bra för att vara sann, är den allt som oftast just…, inte sann!

 

I förra veckan fick Stall Hatten ett telefonsamtal från ”Jägersro-räjongen”. Uppgiftslämnaren lät meddela att han träffat en nyfriserad Kerstin Pettersson Brodda nere på stan. Vår källa berättade utan den minsta darr på manschetten att KPB uttalat: ”Man kan ju inte gå omkring och kallas för Luggen hela livet”.

 

Detta fick Stall Hatten att skratta så mycket att det inte var långt borta att vi ”tissat i brallan”.

 

Seriösa som vi är ringde vi tyvärr tre initierade personer på Jägersro för att få ”luggslakten” bekräftad.

 

Och hur gärna vi än skulle vilja, vore det en lögn att påstå att tipset hade någon som helst bäring.

 

Vidare.

 

Hans Adielsson har vunnit elva lopp på 28 försök i år, varav fyra i de sex senaste starterna.

 

Hur många han vunnit om han haft ett par ”riktiga pållar” i stallet kan ingen veta, men att ingen är intresserad av ge honom chansen är inget annat än stor synd om skam.

 

I vart fall om ni frågar Stall Hatten.

 

En låt får avsluta.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ohOtDA3dTAA

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0