Tips till Dubai World Cup kvällen, håll till godo...

 

Stall Hatten är i Dubai.


Trots värmeslag har vi i vart fall lyckats få till tips till kvällens tävlingar.

 

Loppen följer vi bäst via denna länk:

 

http://tnshows.blogspot.se/search/label/watch%20Dubai%20Racing%20tv%20online%20on%20the%20internet

 

ATG anordnar en V4 och nedan följer Stall Hattens rank och analys.

 

V4-1

 

10 Mental

1 Frederick Engels

3 Trinniberg

2 Gordon Lord Byron

7 Kavanagh

5 Reynaldothewizard

13 Krypton Factor

12 Private Zone

4 Reply

6 Balmont Mast

9 Taisei Legend

8 United Color

11 Tamaathul

 

I sprinterloppen med en kurva är det oftast klokt att leta vinnaren från invändiga spår, men vi rankar trots detta Godolphins Mental från box tio. Lonhro-valacken vann sin debut på Meydan och imponerade så pass våldsamt att tipsettan känns given. Frederick Engels är garanterad en fin resa från innern och känns som en Gr-1 häst med framtiden för sig. Amerikanerna vet hur man preparerar en häst för de stora sprinterslagen och fyraårige Trinniberg känns stekhet efter att ha flugit fram i jobben den senaste veckan. Gordon Lord Byron har inget problem med underlaget och duger fint från perfekt läge. Kavanagh var bara en längd efter vår tipsetta senast och Mike de Kock kan konsten att sadla ut vinnare på Meydan. Krypton Factor är titelförsvarare, men handikappas svårt från yttersta startspåret.

 

V4-2

 

14 Trade Storm

7 Ocean Park

4 Little Mike

9 Giofra

5 Sajjhaa

10 The Apache

12 Wigmore Hall

11 Mushreq

6 Igugu

13 French Fifteen

3 City Style

1 Aesop´s Fables

2 I´m A Dreamer

8 Fulbright

 

Trade Storm har imponerat vid två raka segrar på Meydan och vi blir inte förvånade det minsta om han vinner igen. Det här blir ett tuffare test för femåringen efter Trade Fair, men hästen har sett så pass fin ut att det är direkt tjänstefel att tippa emot. Ocean Park måste nämnas med respekt efter gedigna Gr-1 insatser. Förutsättningarna passar perfekt och hästen är garanterat med i den främre träffen. Om Little Mike vinner loppet täpper ryttaren Gary Stevens till truten på sina belackare. Efter sju års bortovaro från sadeln är superstjärnan åter i rampljuset och hans rutin betyder massor i de här större loppen. Glöm den senaste starten. Gräset passar perfekt och dessutom fick Spannish Steps-valacken en riktigt stygg resa senast. Globetrottern Wigmore Hall är lätt att gilla. Hästen är säker som en klocka, älskar Meydan och här kan det bli full pott i Dubai Duty Free efter tredjeplatsen 2011, och fjärdepriset förra året. Frankrikes representant Giofra gör stabila insatser varje gång på den här nivån, och skall visas den största respekt.

 

 

 

 

 

V4-3

 

8 Gentildonna

6 St Nicholas Abbey

10 Dunaden

1 Shareta

11 Await The Dawn

7 Trailblazer

5 Sharestan

3 Girolamo

2 Royal Diamond

4 Prince Bishop

9 Very Nice Name

 

Dubai Sheema Classic över 2400 meter på gräset brukar vara en vidöppen historia med åtminstone sex, sju heta segerkandidater. Så ej i år… Här får vi se det japanska fantomstoet Gentildonna som faktiskt nämns med samma respekt som andra exceptionella ston likt Zenyatta och Black Caviar. Efter att ha vunnit japanska Triple Crown på spinnsidan avslutade Gentildonna med att vinna Japan Cup mot äldre hästar. En uppgift som är snudd på omöjlig att lyckas med. Hästen har sett lysande ut på morgnarna och det enda som talar emot henne är att jockeyn aldrig ridit på banan. Förbered er på att se någonting väldigt speciellt! Ni som tror på ”tomtar och troll” garderar med St Nicholas Abbey och/eller den franske duon Dunaden och Shareta.

 

V4-4

 

8 Royal Delta

12 Animal Kingdom

4 Hunter´s Light

3 Dullahan

11 African Story

1 Treasure Beach

7 Planteur

10 Monterosso

9 Meandre

2 Red Cadeaux

13 Kassiano

5 Capponi

6 Side Glance

 

Två saker talar emot favoriten Royal Delta i Dubai World Cup. Dels har de amerikanska hästarna haft det förtvivlat svårt att få till det sedan man bytte underlag från dirttrack till tapeta, men en ännu svårare omständighet att hantera är att inget sto varit i farlig närhet av att vinna världens högst doterade lopp. Visserligen har bara nio stycken ”tjejer” tagit chansen genom åren, men å andra sidan är traditioner till för att brytas… Fler faktorer talar för Royal Delta. Empire Maker-dottern var nia förra året och lärde sig säkert något av det. Hon tränas av Bill Mott, mannen som tränade Cigar, vinnaren av den första upplagan av DWC 1996. Formen är hård som en diamant och ryttaren Mike Smith ”hittar” runt på en galoppbana. Bara en häst, på 69 försök, har vunnit från spår högre än elva under säsongen på Meydan, men kanske är Animal Kingdom av klassen att bli nummer två? Kentucky Derby-vinnaren från 2011 har toppform och sett underbar ut i prepareringen under veckan. Hunter´s Light kommer med tre raka segrar och är Godolphin-teamets förstejockey Silvestre De Sousas val. Det känns dock som om det är lite upp till bevis den här gången och om vi vore gamblers hade vi mer än gärna ”bokat” Dubawi-fuxen på Betfair… Det finns trå riktigt roliga och prisvärda hästar att bevaka i loppet och det är Meandre och Treasure Beach. Kazakstans diktator Ramzan Kadyrov hostade upp strax under 50 miljoner för den Andre Fabre-tränade grållen efter Slickly tidigare i veckan och det gjordes säkert inte utan anledning. En kul parantes är att Wido Neuroths Sir Lando bara var slagen lite drygt två längder av just denne Meandre i ett lopp i Tyskland förra året. Världens bäste tränare? Ja, inte är det omöjligt att sydafrikanen Mike de Kock är just det? Hans Treasure Beach har lopp i kroppen och om han bara kan få till det från ett förhatligt spår ett, blir vi inte det minsta förvånade om det blir full pott. Och om Dullahan, riden av Gary Stevens, vinner loppet kommer inte ett öga vara torrt…

 

V4-förlaget

 

Avd-1: 1,3,10 (2-7)

Avd-2: 4,5,7,9,10,12,14 (11-6)

Avd-3: 8 (6-10)

Avd-4: 1,3,4,7,8,9,10,11,12 (2-13)

 

189 rader 378 kronor

 

Lopp 1: 7 Shea Shea – 6 Varsity – 1 Eagle Regiment. Outs: 15 Sole Power.

 

Höres.

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0