"Mellon", hindersport, och en envis liten rackare.

 

Det är nio dagar sedan Stall Hatten uppdaterade bloggen. För detta ber vi er läsare om ursäkt.

 

Detta har hänt!

 

Våra publicerade tips till ”Mellon” förra helgen rönte ingen ekonomisk framgång, men i ”sak”, och i de flesta fall hade vi ju rätt…

 

… för Yohio var ju en stenklar vinnare i folkets ögon. Att samma samling människor tyckte att David Lindgren skulle bli jumbo var ju också helt i linje med Stall Hattens tankar. Att sedan en korrupt internationell jury jobbade efter en egen agenda i sin bedömning är ju en helt annan sak.

 

Vidare.

 

Stall Hatten följer den brittiska hindersporten med ett ”halvt öga” under de kalla månaderna, men vid två tillfällen per säsong spärrar vi upp våra ”gluggar” på vid gavel. För även om vi är direkt okunniga om sporten rent generellt, känner vi en stolthet över att kunna identifiera bra hästar när vi ser dem. Likaledes uppskattar vi ALLTID ett klokt och klassigt arrangerat evenemang.

 

I veckan avgjordes meetinget i Cheltenham med publik och omsättningsrekord, genom alla tider som följd.

 

I dagarna fyra avgjordes landskampen mellan England och Irland och det var först efter de sista loppen på fredagen det stod klart att ”lillebrorsan” i norr dragit det längsta strået…

 

Om det gigantiska meetinget i Cheltenham kunde Stall Hatten skrivit en massa, men vi nöjer oss med att konstatera tre saker.

 

När de svenska travbanorna arrangerar sina stora meetings skriver man ut åtminstone tretton lopp per dag. Visst, Stall Hatten förstår att ATG pressar på i bakgrunden, men det gör inte förfarandet mindre idiotiskt. Under de fyra dagarna på Cheltenham avreds totalt 27 lopp, detta inför rekordpublik på banan samt framför TV apparaterna. Med detta i åtanke… Hur kan spelbolaget (ATG) försvara/rättfärdiga sin strategi, då våra publik och omsättningssiffror de facto viker?

 

Stall Hatten hoppas att ATG:s nye VD Hans Skarplöth hört talas om ordspråket ”Less is more”…? Om så inte är fallet ser framtiden oerhört mörk ut.

 

Nicky Henderson är en tränare som vet vad han håller på med. Sprinter Sacre vann ”Queen Mother Champion Chase”, med 19 längder i onsdags och två dagar senare blev hans adepter Bobs Worth och Long Run etta-trea i huvudloppet ”Gold Cup”.

 

Men det som verkligen etsat sig fast i Stall Hattens huvud efter Cheltenham-veckan, en sak vi aldrig kommer att glömma, var ingen vinnare utan en incident som drabbade den 18-åriga amatörryttarinnan Jane Mangan. Ombord 20-oddsaren Oscar Delta, tränad av sin pappa, red hon sitt livs lopp i amatörernas motsvarighet till ”Gold Cup”. Efter sista hindret var allt klart då ekipaget ledde med typ fyra längder. Kort senare inträffar detta!

 

http://www.youtube.com/watch?v=BLHjCRvK9gg

 

Har ni sett något sjukare?

 

Vidare.

 

Stall Hatten hann även med en fika i lag med SG:s nye VD Torbjörn Westöö i förra veckan.

 

”Tåbbe We” gjorde ett klokt och sympatiskt intryck. Om han är den frälsare svensk galoppsport väntat på får dock framtiden utvisa.

 

Om förre VD:n Klas Lundgren kan man ha en massa åsikter, men en sak måste man ge honom. En mer envis typ har inte setts till sedan Tomas ”Säcken” Wassbergs dagar. Det senaste ryktet gör gällande att herr Lundgren och ”Lamm-ungen” försöker kuppa sig in i fullmäktige via 031-området. Stall Hatten hoppas att detta bara är just ett rykte, för om så inte är fallet är ”snubben” och ”snubbinan” mer än lovligt omdömeslösa.

 

Lägg ned för helvete!

 

I nästkommande blogg presenterar Stall Hatten sitt kvällsprojekt som tagit styvt 20 timmar att komponera. Den som väntar på något gott…

 

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Stefan_Skäcklinge

Helt sjukt, stackars, stackars Jane som slappnade av lite för tidigt. Klara alla hinder och strapatser för att falla på ett flandrande plastband som får hästen att skygga till. Verkligheten överträffar dikten igen!

2013-03-19 @ 20:24:22
Postat av: Rolf

Något sjukare?

Snäppet värre tycker jag inträffade i Grand National 1956 då Devon Loch i ledningen och med ca tio galoppsprång kvar till mål hoppade ett icke existerande hinder och landade på magen. En händelse som ridande Dick Francis sannolikt aldrig kunde förtränga under sin livstid.

2013-03-19 @ 20:24:36
Postat av: Lasse Brolin

Verkligen trist för tjejen som red och tränaren
dom är ju moraliska vinnare.
Hatten har helt rätt när det gäller att man skriver ut för många lopp, 13 är alldeles för många.
Om hatten inte varit i Madrid och sett galopp så kan jag rekommendera det eller ännu hellre hippodromo de Mijas på Costa del Sol till sommaren
Du spelar väl golf eller?

2013-03-19 @ 20:49:08
URL: http://stallhattenblogg.se
Postat av: Stefan_Skäcklinge

Rolf, vet du om Dick Francis har med händelsen i någon av sina böcker? Jag har ett tiotal böcker av honom o jag gillar dom skarpt.

2013-03-19 @ 21:20:53
Postat av: Rolf

Händelsen finns med i hans berättelse om den egna karriären "The Sport of Queens", A champion jockey´s personal story. Rekommenderas!

2013-03-19 @ 21:40:34
Postat av: Rolf

Stefan, sök på YouTube "Devon Loch Grand National Disaster, 1956" så kan du följa dramatiken på nära håll.

2013-03-19 @ 21:47:58
Postat av: Stefan_Skäcklinge

Tack Rolf! - Det blir en bokbeställning på nåt antikvariat bums. Kan behöva ngt som får en att glömma våren som aldrig kommer:)

2013-03-19 @ 22:22:15
Postat av: Mr X

Brist på kunskap?

Less is more kommentaren om Cheltenham är helt fel.

I MÅNGA år har man haft tre dagar. Nu dom senare år har man gått upp til fyra, sämre lopp har kommit med. Man har alltså ökat på även där. Precis som till Breeders Cup, Royal Ascot, you name it !!!

2013-03-24 @ 19:01:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0