Orkeslös, nyordning, stringtrosor och tänk om...

 

Stall Hatten har inte den minsta aning för vilken gång i ordningen vi ”nödgats” att be om ursäkt för vår bristfälliga uppdatering av bloggen…, men det spelar väl föga roll i stora hela, eller hur?

 

Likväl. Sorry!

 

Det har varken funnits tid eller ork att uppdatera bloggen på en dryg vecka. Eller, nåja… Tid har nog funnits om vi nu tvingas rannsaka oss själva, men det har varit desto sämre ställt med motivationen. För att inte tala om orken.

 

 På raderna nedan skall Stall Hatten försöka sammanfatta det ”viktigaste” som hänt/diskuterats inom sporten sedan det senast postade inlägget.

 

Vi inleder med att säga ett rungande GRATTIS till Anna Fischer, som var kvickast att klura ut, samt posta sitt svar i kommentarsfältet - att den nybakade proffstränaren Peter Jardby är mannen bakom pseudonymen ”Sir Pieter”.

 

I och med denna ”bragd” kan fröken Fischer därmed se fram emot ett gratis smörrebröd inne på Clockers Corner vid lämpligt tillfälle. Och ”by the way” Anna. Du är inget annat än en prydnad för sporten, i alla fall i Stall Hattens ögon. Vad nu det kan vara värt…?

 

Är det någon annan än Stall Hatten som funderat på om det bytts ut ledamöter i galoppdomstolen på Täby sedan en tid tillbaka?

 

Låt oss hoppas att det är på det viset.

 

För om så INTE är fallet, måste man ställa sig frågan varför – skälet till - och på vems initiativ, denna församling helt plötsligt jobbar enligt devisen ”hellre fälla än fria”?

 

Det senaste (och värsta) exemplet på denna ”nyordning” är söndagens nedflyttning av Hans-Inge Larsens The Provocative.

 

Stall Hatten har den största respekt för jockey Jacob Johansen, vilken ombord Tycho Tycho lämnade in protest, gentemot The Provocative. Vi har dessutom full förståelse för Jacobs självklara intresse av att kunna försörja sin familj, och att han rider (samt på kuppen riskerar liv och lem) med tränarens och ägarens bästa för ögonen.

 

Men!

 

Ingen skall inbilla Stall Hatten att den gode Jacob Johansen hade ”chansat” och lämnat in protest mot den obestridlige vinnaren The Provocative, om loppet ridits för ett halvår sedan.

 

Det är självklart en realitet att den danske jockeyn, precis som Stall Hatten, känt av det ”nya klimatet” som råder på Täby, och försöker profitera på detta.

 

Alldeles oavsett.

 

Om Jacob envisas med att fortsätta på den ”utstakade vägen” lovar Stall Hatten att till denne (i brådaste rasket…) inhandla ett par rosa ridstövlar, ett par exklusiva stringtrosor, samt ett sånt där snitsigt ”huckle” att bära under hjälmen.

 

Låt oss hoppas att vi slipper!

 

Slutsats:

 

Det är RACING vi håller på med!

 

Gör om, gör rätt…

 

Tjafset om ”Nationaldagsgaloppen”, vikten där av - och de ekonomiska aspekterna kring högriskprojektet ute på Djurgården - fortskrider i oförminskad styrka bland de aktiva.

 

Detta är föga överraskande nyheter för Stall Hatten. Speciellt då sparivern bland de ansvariga når nya höjder mest varje dag.

 

Men tyvärr kära vänner. Det spelar ingen roll hur mycket ni än skriker och opponerar er mot projektet. Alldeles oavsett vilka argument ni framför kommer loppen att ridas. Vare sig ni vill eller inte.

 

Mer viktigt är att sätta stopp för den nordiska gemensamma auktionen som är planerad till hösten.

 

Rent principiellt är Stall Hatten FÖR auktionen, men realister som vi är, inser vi att två så pass stora projekt under året är mer än vad Svensk Galopps organisation orkar med.

 

Att alla uppfödare inte är med på ”tåget” gör inte saken lättare precis.

 

Det kloka vore att lägga auktionen på is, samla trupperna, och satsa på en oförglömlig premiär ute på Önsta.

 

Okey?

 

Höres.

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Ricky

Hatten, nu är det bara att be om ursäkt!

Hur kan du skriva som du gör, om de saker du ska köpa till Jacob. De tre sakern är väl helt klart prylar med traditionellt kvinnliga attribut? Rosa stövlar, stringtrosa och huckle. Kan bara vara till för att du vill skriva att Jacob är en kärring! jag bryr mig inte om vad du tycker om Jacob men att ena gången bli arg för att någon behandlat en kvinna klumpigt (Edgren vs malmborg på ett möte) och andra gången använda kärring-kopplingen för att hacka på någons sätt att vara, ja det är ju bara dumt! det är dumt oavstte vad du skrivit eller tyckt förut. be om ursäkt till alla kvinnor särskilt de som rider galopp varje dag!

2013-01-18 @ 13:01:38
Postat av: Anna

Snälla du! Följer din blogg slaviskt och brukar finna dina åsikter och reflektioner kring galoppvärlden både intelligenta, välgrundade och roliga.

Det här var inte kul. Trist att du måste illustrera ett icke- önskvärt beteende på banan med stringtrosor, rosa stövlar osv.

Trodde att du tillhörde en skara människor som tillför något nytt och fräscht i racingvärlden, en värld som har haft (har?) ett lite unket patriarkalt synsätt på genusordningen.

Naturligtvis är du fri att uttrycka dig precis som du vill. Men som tjej kan man lätt bli lite trött på kärring-rosa-stringtrosegrejen. Kan vi inte bara vara människor som gör både bra och mindre saker, har bra och mindre bra omdöme i olika situationer. Vad har det med kön att göra?

Det känns lite, ja lite gammalt, lite mossigt med kärringgrejen. Hade liksom väntat mig mer..

2013-01-18 @ 15:07:44
Postat av: Anna Fischer

Härligt Hatten, ser fram emot en veg. macka i solkenet framåt våren, ingår kalla öl?
Anna

2013-01-18 @ 16:04:14
Postat av: Besser_wisser

Auksjon på Ønsta? Synd at Hatten bor østerut. Diskusjonen handler om hvem som ikke vil reise langt. Enhver er seg selv nærmest.

2013-01-19 @ 00:25:48
Postat av: [email protected]

Hatten har tydligen motsvarande unkna kvinnosyn som många andra i denna sport. Jag delar helt Annas och Rickys inlägg.

2013-01-19 @ 09:25:51
Postat av: Maria Lamm

En gemensam handelsplats för alla produkter synes spontant vara det enda vettiga MEN då har man (som vanligt) förbisett att analysera ALLA parametrar. I fallet med en gemensam skandinavisk åringsauktion så har man glömt att Norge är ett EES, inte ett EU, land med vilket följer tullar att föra hästar ut och in ur landet om det inte sker på "tävlingspass". Man får förvisso tillbaka pengarna om hästen återförs till ursprungslandet men det följer både administation och utlägg oavsett om norska hästar skall till Sverige eller Danmark och omvänt svenska/ danska hästar till Norge. Nästa fråga är pris och konkurrens. Är det förtjänstfullt för danska och norska uppfödare att sälja sida vid sida med svenska åringar som har en "svenskbonus" i medskick? Tror inte det. Avslutningsvis så kommer det vara väldigt lite spontanköp eftersom alla som inte redan har ett tydlit köpuppdrag inte kommer att åka speciellt till Göteborg för auktionen.
Vi som har varit med ett tag har sett vad som har hänt med försäljningsprocent och priser när auktioner försökt etablera sig utanför Stockholm och hur fort den invanda ordningen återvänt. Synd bara om uppfödarna av 2012 års föl. Efterförsäljningen brukar alltid vara stor så lika många åringar som vanligt kommer säkert vara sålda i början av november 2013 men säljarnas kostnader onödigt höga och säkerligen gagnas heller inte de redan alltför låga säljpriserna.

2013-01-20 @ 21:12:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0