Konsulter, empati, fy skäms och "Spöket"...

 

Jo rå så att eee, nu e re en riktigt trevlig stämning som råder inom den svenska galoppsporten...

 

Vad i helvete är det som pågår egentligen?

 

I förra veckan petades Klas Lundgren från VD-posten, helt utan förvarning, och med buller och bång.

 

Stall Hatten trodde i sin enfald att sporten var betjänt av lite kontinuitet i dess ledande positioner, men ack vad vi bedrog oss. Helt plötsligt var ”Klasse L” inget annat än en inhyrd konsult, som därmed kunde kastas ut på dagen.

 

Hur vida ”Klasse L” gjorde ett bra jobb i den dagliga verksamheten har Stall Hatten svårt att bedöma. Men tyvärr är det så, enligt flertalet källor, ett trist faktum att snubben visade lika stor empati för sin personal, som en arbetslös Sverigedemokrat gjort om denne tvingats jobba dubbla pass på en flyktingförläggning i Tidaholm…

 

Att komma in ”från gatan” och tvingas ta obekväma beslut är ingen enkel sak, utan mer ett självmordsuppdrag i en sport som vår.

 

Stall Hatten har träffat och samtalat med ”Klasse L” vid ett flertal tillfällen sedan han tillträdde VD-posten för ett halvår sedan. Inte vid NÅGOT tillfälle har vi sett de tendenser, som uppenbarligen blev hans fall. Vi har sett en lågmäld person, visserligen direkt okunnig om sporten, men alltid villig att lyssna och i vart fall försöka lära sig något nytt vid varje tillfälle.

 

Det är därför tråkigt, för att inte säga direkt sorgligt, att ”Klasse L” inte insett att slaget är förlorat, utan tillbringar vardagen med att ringa runt bland diverse potentater inom sporten, för att söka stöd och där vid lag reversera styrelsens beslut.

 

Stall Hatten har varit aktiv inom galoppsporten i snart 25 år och en sak har vi lärt oss – faktiskt det svåraste av alla.

Det är relativt enkelt att agera med stil i medgång. Det är långt svårare att visa samma kvaliteter i motgång.

 

Så Klas…

 

Fy skäms!

 

En styrelse tillsätter och avskedar VD, det är faktiskt en av dess viktigaste uppdrag. Således är styrelsen inte utan skuld i den här tråkiga historien.

 

Så en fråga av yttersta vikt att hantera är vem som skall ta över ”rodret” efter herr Lundgren.

 

För Stall Hatten är valet givet, men frågan är om personen i fråga är sugen nog på att städa upp i sporten under en ordförande som Hans Hansson. För det torde inte vara någon barnlek att tvingas agera VD under denne stenhårde ordförande.

 

Om vi räknat rätt, och det tror vi att vi har, är det fyra personer som avverkats på VD-stolen sedan ”Hasse H” tog över ordförandeklubban.

 

Nu håller Stall Hatten tummarna för att ”vår man” orkar, och har viljan, att styra svensk galoppsport åt rätt håll.

 

Vem det är?

 

Det återkommer vi med.

 

Avslutningsvis.

 

För knappa tre timmar sedan var vår ögonsten Aghostatgodsplace knappa två längder slagen fyra i Cagnes sur Mer. ”Spöket” gjorde oss som vanligt stolta och utan trafikproblem på upploppet, samt med ett jobb till i kroppen, hade han nog vunnit.

Stall Hatten var naturligtvis på plats och såg loppet live!

 

Att hänga i trakterna av Nice är något vi gärna vänjer oss vid. 15 grader i solen, ostron och kall Sancére ”brädar” med råge vardagsliv på hemmaplan.

 

Och ”by the way”…

 

Den nionde februari kan ni nog spela en slant på ”Spöket”. För vem kan motstå femton gånger pengarna?

 

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Marla Singer

Det är sorgligt Hatten att du skriver det du skriver om "Klasse L". Bara för att din svägerska fått skarpa tillsägelser och lipat som en 3-åring när "Klasse L" ställt frågan som alla andra undrar: Vad FAN gör hon för att få lön egentligen?
Fy skäms Erik.

2013-01-30 @ 19:41:16
Postat av: Tore Petre'

@ Maria, - För oss som inte är insatta i Hatten's familjestruktur, skulle det vara av intresse att få ett namn på "svägerskan".

2013-01-31 @ 07:26:14
Postat av: Ricky

Lotta Malmborg i ung galopp? Hursomhelst har jag också hört att Lundgren inte var kul att jobba med. Hoppas allt kommer fram så snacket om att han fick sparken tar slut och Hansson borde säga exakt varför det blev så

2013-01-31 @ 08:15:44
Postat av: Doris

Det är väl klart att SG:s personal började känna sig hotade eftersom Klas insåg att de flesta är ett gäng fikande tanter som har alldeles för lite att göra. Det skulle nog gå att göra en hel del nedskärningar utan att verksamheten skulle bli det minsta lidande. Har från mycket säkra källor hört precis det Marla beskriver... Två tjänster bara för Ung Galopp - jo jag tackar jag!

2013-01-31 @ 16:29:38
Postat av: Ricky

Doris det spelar väl ingen roll om Klas hade rätt eller fel när han undrade vad alla jobbade med. Man beter sig inte hur som helst och Klas skämde ut sig och galoppen fler gånger. Hoppas nästa vd både kan sköta sig och titta på vad som verksamheten behöver.

2013-01-31 @ 17:58:26
Postat av: Tore Petre'

Det sämsta ett företag kan ha är en poppulär VD !

2013-01-31 @ 20:03:25
Postat av: Gunnar Werner

Bäste Tore; Gäller din "sanning" även resp. företags ordförande?

2013-01-31 @ 22:20:22
Postat av: Bendik Bö

Og bli upopulär er inget mål i seg,men en duktig vd kan selvfölgelig kjenns jobbig og ubehaglig,når han/hon oppdager hvor dårlig ting er skjött og hvordan det EGENTLIG står til med foretaget.Snart åker vel skynket av og alle får svar!Inget styre har i SG historie gjordt så stor affär som den her styrelsen.Gi de ikke ansvars frihet når de avgår bare,så vi aktive står igjen som svarte-petter!!

2013-02-08 @ 20:37:51
Postat av: Marla Singer

Styrelsen måste bort. Hansson, Kleerup. Alla. Ta med Terninger och Gärtner i samma utstädning så finns det alla förutsättningar att få en fungerande organistation.

2013-02-09 @ 09:37:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0