En bild säger mer än tusen ord, samt vikten därav!

 

Varför fortsätter hästägarna att satsa på trav och galoppsporten egentligen?

 

I ur och skur – år ut och år in - pytsar denna allt mer sinande skara av tappra - tillika ”nyttiga idioter” in sina surt förvärvade slantar i sporten, samtidigt som förutsättningarna för deras hästägande stadigt har försämrats.

 

Så varför lägger då hästägarkollektivet oförtrutet liten – om någon - kraft på ”petitesser” som vikten av att ”debet och kredit nog bör balansera i slutänden…?”

 

Jo det skall Stall Hatten berätta för er som orkar läsa vidare.

 

Det är DRÖMMEN om en bra häst. FÖRVÄNTNINGAR på vinnarcirkelbesök. LÄNGTAN efter de där efterföljande minuterna av ren eufori – då ens ögonsten strax innan presterat något bra och gjort oss ”husbönder” stolta som tuppar. Det är GLÄDJEN man känner av att läsa referatet därefter, och inte minst. FÅFÄNGAN som stillas en smula av att få se sig själv och sin häst på ett snitsigt fotografi – i så många medier som möjligt.

 

I går satt Stall Hatten precis som vanligt och övervakade tävlingarna från ”första parkett”, det vill säga - vårt lilla mysiga fönsterbord inne på Clockers Corner.

 

En halvtimme innan första start stolpade vår gode vän Stefan ”Uppis” Uppström in på stallfiket. Föga överraskande inledde ”Uppis” samtalet med att förklara att ”en investering i hans för dagen ihop-komponerade V4-system”, var lika spännande - och hade lika stor potential, som en teckningsrätt skulle haft om IKEA planerat en börsintroduktion…

 

… och precis som vanligt tackade Stall Hatten, vänligt men bestämt, nej tack, till ”hovfotografens” storstilade erbjudande.

 

Hur vida vårt beslut att ”passa” på detta ”århundradets chans” var ett korrekt sådant kommer vi i nuläget inte ihåg, men det är ju en helt annan historia…

 

Det vi dock VET är att SG i sitt referat från tävlingarna underlät att publicerade några bilder från desamma.

 

Citat:

 

Av besparingsskäl har vi tyvärr ingen möjlighet att publicera bilder från tävlingsdagen.

 

Stall Hatten har full förståelse för, och överseende med, att ordinarie fotograf inte gör resan till Täby för att dokumentera fyra lopp av modest kvalitet. Det vore ett uppdrag med ytterst tveksam ekonomisk bäring, men framför allt, och mer viktigt, ur ett rent mänskligt perspektiv, väl magstarkt att begära av personen i fråga. Men vi har INGEN förståelse för att någon från ”högre instans” låter bli att arvodera ”Uppis” en tusenlapp eller två, för att hoppa in som vikarie! Han var ju likt alla andra tävlingsdagar på plats. Med kameran i högsta hugg.

 

Det är precis den typen av snålhet, respektlöshet och brist på ”fingertoppskänsla” från de ansvarigas sida gentemot alla aktiva, som vidgar klyftorna, underblåser konflikter och därmed leder till minskad förståelse samt devalverat förtroendekapital.

 

Har ni läst Lennart Sr Reuterskiölds insändare, väl undangömd på Svensk Galopps hemsida? Om inte…, gör det.

 

 

http://www.svenskgalopp.se/sg/nyheter-skg/insaendare/2271-prissummesaenkningar-1.html

 

”Altmeister” Reuterskiöld är en klok och nyanserad man med synpunkter som de ansvariga på SG borde ta till sig.

 

Att han genom hela sin insändare (medvetet med C, gud förbjude?) stavat fel på dokumentets projektledare Olof Karlanders efternamn är honom dock förlåtet. Detta då skriften ifråga, ”Galoppsportens framtid”, med blixtens hastighet och diverse trixande från ”Sr:s” sida, transporterades 60 mil norröver och därmed granskas av Stall Hatten ”as we speak”.

 

Innan vi slutar för i kväll.

 

Från och med detta nu kommer Stall Hatten i detta forum aldrig att använda något annat namn än ”Sir Pieter” på en av landets mer framgångsrike aktive.

 

Men vem är mannen bakom pseudonymen?

 

Ansvarig för först postade rätta svar i kommentarsfältet nedan belönas med ett valfritt smörrebröd på Clockers Corner nästa söndag.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Mannen med Västen

HaHa jag kan svaret på din fråga.......men du avslöjade för mig i Söndags svaret på den så jag svarar inte då det skulle kännas som att lira en vinnare till 1.03 Trist.I övrigt kan jag bara hålla med om vad du skrivit i dagens Hatt.



2013-01-07 @ 19:01:23
Postat av: anna fischer

Kan svaret vara för lätt?
Peter Jarby?
Blir det en veg. macka för mig?
Anna

2013-01-07 @ 19:08:52
Postat av: Stefan

Du får det ju att låta som om jag inte "orkade" åka till Täby p g a att loppen inte höll tillräckligt hög kvalitet. Det är totalt fel! Dessutom har jag fler arbetsuppgifter än fotograferingen under en tävlingsdag.

Galoppsportens Framtidsutredning ligger för övrigt på nätet: http://www.svenskgalopp.se/sg/images/stories/pdf/diverse/utredningen_galoppsportensframtid_08.pdf

/Stefan

2013-01-07 @ 20:22:21
URL: http://www.galoppbilder.se/blogg/
Postat av: Tore Petre'

Menade Du inte Sir Petre' ?

2013-01-08 @ 04:26:29
Postat av: Bendik Bo

Jeg sier Peter Åberg!En gammel klassiker i sporten!!Bendik

2013-01-09 @ 10:35:22
Postat av: Magnus

Så här är det "Hatten":
Eftersom vi har en styrelse som både ljuger och mörkar och dessutom inte kan skilja på debit och kredit befinner sig Svensk Galoppsport i en ekonomisk kris som är större än någon av er kan föreställa er. Styrelsen "trodde" att Svensk Galopp skulle göra en vinst ifjol men så var det tyvärr inte när detta granskades av nya VD:n.

När man dessutom låtit de sista VD:erna spendera pengar som om de växte på träd och inte haft någon som helst koll på VAD de har använts till så förstår du kanske att det måste sparas. På allt. Jag trodde att folk ifrån affärslivet skulle förstå att en organisation i akut kris måste dra in på precis allt för att kunna överleva. Klarar Svensk Galopp detta så kommer de tillbaka i gammal god form om ett par år men fram tills dess är det hundår som gäller. Jag hoppas att nästa steg i utvecklingen är att göra en ordentlig upprensning bland de anställda på SG för där är kompetensnivån i stort sett noll, kompis/släkt anställningarnas tid är förbi.

Om vi vill ha någon sport kvar alls om några år så får ni nog finna er i uteblivna referatbilder (vilka jävla BAGATELLER! Vill ni ha vinnarbilder, beställ dem av Uppis!)och annat som dras in. Eller är det viktigare för er att ni får dessa petitesser under ett år eller två och sedan är det slut. Med allt. Ingen mer galoppsport. Hajjar ni?

2013-01-09 @ 17:00:49
Postat av: Tore Petre'

"The Rumor Mill" går nu för högtryck betr. SG's ekonomiska situation. Affären med Skanska/JM blev kanske inte den bullfest man förväntade sig.
Dags nu för ocensurerad information !

2013-01-09 @ 17:20:05
Postat av: Peter Kastensson

Så länge SG:s VD och styrelsemarionetter vidhåller sitt vildsinta miljonslöseri på Nationaldagsgaloppen - hur mycket kostar konsulenterna??? - får man finna sig att bli idiotförklarade.

2013-01-09 @ 18:41:14
Postat av: Tate

Magnus du måste berätta mer om vad du vet.

Peter är hela SGs fullmäktige idioter också?

2013-01-09 @ 19:01:13
Postat av: Gustavsson

Jag har hört samma som Magnus och ryktet säger att SG gjort en riktig tavla när marken till Önsta köptes, de betalade mer än dubbla marknadsvärdet.

2013-01-09 @ 20:20:04
Postat av: Karin

Står lagfarten i SGs namn nu?

2013-01-09 @ 22:10:36
Postat av: Magnus

Vet inget mer, fråga "Blondie".

2013-01-14 @ 17:22:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0