Sila mygg, det allsmäktiga spelbolaget och en gala!

 

Stall Hatten är arg, för att inte säga rosenrasande!

 

Var går egentligen gränsen mellan dåligt omdöme och ren idioti?

 

Det är tråkigt, men en realitet och ett faktum att vi måste spara pengar inom trav och galoppsporten. Spelomsättningen på ATG:s totalisator viker rejält och ingen ljusning finns att skönja inom överskådlig tid.

 

Men vem bär egentligen ansvaret för den uppkomna situationen?

 

Lars G Dahlgren är en utmärkt journalist på facktidningen Travronden. Han sätter ”huvudet på spiken” i sin senaste blogg.

 

Läs detta, it´s worth it!

 

http://www.travronden.se/blogg/lars-g-dahlgren/svenska-spel-har-receptet

 

En mer klockren analys får man faktiskt leta efter.

 

ST och SG:s styrelse är naturligtvis ytterst ansvariga för eländet. Det är dessa ”smarta gossar” som dragit ut riktlinjerna för hur kapplöpningssporten bäst bör skötas i konungariket Sverige…

 

Att man inte förstått att SPORTEN defacto äger SPELET är direkt pinsamt. Helt ogenerat har man istället tillåtit dotterbolaget ATG att skriva ”agendan”.

 

Så nu sitter vi där med ”Svarte Petter” på hand, sorgligt, men inte desto mindre sant.

 

I sin iver att ”visa sig duktiga” inför det allsmäktiga DOTTERBOLAGET, fattar nu de ledande tjänstemännen på våra förbund (som uppenbarligen inte har en susning om verkligheten) det ena galna beslutet efter det andra.

 

På Täby Galopp får hästägarna inte ens en blomma om de vinner lopp sedan en tid tillbaka. Om man vill ha en tavla från vinnarcirkeln? Banprogram? Glöm det…

 

Hur svårt kan det vara?

 

Att äga galopphäst är dyrt, mycket dyrt. Förutom inköpspriset kostar det i runda slängar 12.000 kronor i löpande kostnader att ”dra runt” sin skyddsling, detta per månad.

 

Vad det kostar att föda upp en häst ska vi inte ens prata om!

 

Den där hundralappen som en okej blomsterkvast kostar arrangören är åtminstone 50 gånger mer värd för en själaglad hästägare som för en gångs skull får besöka vinnarcirkeln.

 

Snacka om att ”sila mygg och svälja kameler”.

 

När så Stall Hatten trodde att botten var nådd, kom nästa dråpslag.

 

I måndags kväll fick Stall Hatten ett samtal från en bekymrad Lennart Reuterskiöld Jr. Vår championtränare undrade varför inbjudan till den stora ”Årets Häst-festen” ännu ej anlänt till den Reuterskiöldska bostaden.

 

Det lät så tokigt att Stall Hatten började ringa runt till galaarrangörerna för att bringa klarhet i saken.

 

Då visar det sig att Svensk Galopp har tackat nej till att medverka i den stora ”Årets Hästfesten” vilken TV-sänds och arrangeras av Svenska Hästsportjournalisters Klubb samt ATG.

 

 Hallå, hallå, är det någon hemma?

 

När SG för ett drygt år sedan flyttade in sin personalstyrka till Hästsportens Hus motiverades detta horribla beslut men att det minsann var ”I Hästsportens Hus det händer”.

 

Stall Hatten har försökt, men hur vi än gnuggar våra geniknölar får vi inte ihop det.

 

Att betala ”en mille” i lokalhyra är väl en billig peng för att slippa kommunicera med de sista – mindre vetande - aktiva och besökare som trots all misär fortsatt har ork att hasa sig ned till banan?

 

Men att hosta upp noll (0) kronor för att medverka i den TV-sända ”Årets Häst-galan” vill man inte göra.

 

Stall Hatten har varit på den där galan typ 15 gånger och vid samtliga tillfällen har vi kunnat kurtisera med cirka 300 köpstarka travhästägare. Och vi VET att tiotalet av dessa har kompletterat sitt hästägande med en galopphäst eller två. Vi vet också att så inte blivit fallet om galoppsporten inte varit med i detta ypperliga forum att knyta band mellan sporterna.

 

Men det är klart.

 

Det är väl på Gärdet och i Hästsportens Hus vi bättre rekryterar nya intressenter till vår sport?

 

Gör om, gör rätt!

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Mannen med Västen

Ja vad säger man.Jag börjar verkligen undra vad man pysslar med i SG....Undrar hur man skall motivera det senaste snesteget.....Att inte medverka på den stora galan är ju inte bara dumt......Det är Idioti men att sitta på Hästsportens hus liggandes vid en Travbana det går bra.....Herregud!

2013-12-20 @ 19:36:52
Postat av: Nordgubben

Det som styrker Lars i hans blogg är att Svenska Spel tittade bakåt på vad som orsakat problemet. Detta innefattar den demografiska bilden likväl som den samhällets utveckling i sig. Svenska spel har ett "bättre" utbud av produkter vilket också träffar fler kunder än vad ATG kan göra.
ATG hade en lyckoperiod under ett årtionde tack vare stark sport i form av profiler. Felet som gjordes var att ATG trodde de kunde öka spelet ännu mer genom större spel ex V86. De stora spelen drar ner omsättningen av de små och se stora spelen har inte lika många kunder som de små spelen.
Inför fler och bättre spel som är ENKLARE och lätt att vinna med bra avkastning. Då kommer kunderna tillbaka...

Det finns många teoretiska lösningar men frågan är hur regelverket styr vid förändringar och förslag...?

2013-12-20 @ 21:56:48
Postat av: Anonym

Vad är bra? Tycker att det är en usel jämförelse. Svenska spel levererar spel på alla dess former. ATG är begränsade, vart vill du komma..?

2013-12-21 @ 15:12:30
Postat av: Mr Plocken

Åhhh, Anonym är egentligen inte ens värd att kommentera. Men ändock, om man inte kan/ska jämföra ATG med Svenska Spel vem ska man då se som konkurrent om spelpengarna i Sverige? Var inte Volvo och Saab konkurrenter om bilköparna? Nej för Volvo hade fler modeller än Saab. Eller HM vs Zara? Ja ni fattar.. Nej det är sådana trista kommenterarer som Anonym levererar och säkert sprider omkring sig i övrigt som bidrar till den negativa spiralen. Dahlgren är kung! Han borde sitta i förarsätet.

2013-12-21 @ 22:10:02
Postat av: Pontus Wickzell

Ja man undrar vad vi gjort för att välja in den styrelsen, om de inte ens tycker våra champions skall få vara med o representera oss då det är gratis.......

2013-12-21 @ 22:13:19
Postat av: Anonym

Eftersom inte "Mr plocken" verkar vara den skarpa kniven, så gör vi naturligtvis ett förtydligande. Svenska spel bidrar med x antal miljoner till diverse inrättningar. ATG försörjer svensk trav/galoppsport. Ser du skillnaden? "Svensson går in o tippar sitt stryktips o lången, jagar inte odds. Enkelt! ATG har sitt V75, men kan det vara så enkelt att folk börjar tröttna på hästspel? Lättare/enklare pengar på SS. Men du förstår fortfarande ingenting???

2013-12-22 @ 11:05:17
Postat av: clockers corner

Om programen inte finns på banan pga. sparsamhetskrav får man nog undra, hur ska då spelarna kunna besluta om vem man ska spela på. Gav i dag upp mitt program för en grupp skulle kunna dela på ETT program. What the Fk...

2013-12-22 @ 23:06:12
Postat av: Tore Petre'

Utmärkelsen "Årets Galoppör" har traditionellt utdelats på ATG-galan. Vinnaren har utsetts genom omröstning av medlemmarna i Hästsportjournalisternas Klubb.
Vilka ska nu utse "Årets Galoppör" ? Blir det en av SG arrangerad röstning via internet så lever nog Hurricane Red farligt ! Med tanke på det röstfiske som vissa tränare brukar ägna sig åt så blir det nog en Täby-häst som vinner utmärkelsen "Årets Galoppör 2013".

2013-12-23 @ 08:03:53
Postat av: Stefan Larsson

Utan tryckta program är det omöjligt att spela på plats. Vem kan memorera startlistor med resultatrad etc. genom att läsa dem på skärm före tävlingarna och sedan komma ihåg allt????

Ta betalt för programmen så att det blir +- 0 i resultatraden, det är helt OK tycker 99% av oss men att skrota dem helt är vansinne.

(Ett program borde hamna runt 25-28 kr för att täcka alla kostnader.)

GOD JUL//Stefan

2013-12-23 @ 11:25:40
Postat av: Maria Lamm

Skrota programmen helt har inte varit ett accepterat beslut. Att ha ett enklare program som finns på banan till alla besökare men inte ha en stor och kosntsam procedur för tryckning och distribution av det inventiösa program vi haft tidigare är den mening publikationsgruppen hade. Lite finare program skall finnas til de stora profildagarna. De "enkla" och billiga banprogammen skall givetvis ha resultatrader. Detta är en modell som fungerar i bl.a. Frankrike, som bekant ett framgångsrikt galoppland. Dyra program är heller inte populära hos besökarna. Om det helt saknas program nu är det nog ett misstag i arbetet som förhoppnngsvis rättas till omgående.

2014-01-01 @ 23:15:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0