"Järnröret", riksgaloppörer, banan eller "Silvergrisen"

 

Stämmer ryktet att Svensk Galopp funderar på att anställa Kent ”Järnröret” Ekeroth som kommunikationschef? Det skulle inte förvåna Stall Hatten ett dugg om så var fallet…

 

Vidare

 

Nu är försäljningen av Riksgaloppandelarna i full gång, så Stall Hattens genomgång känns än mer viktig. Det finns andelar kvar i samtliga sex stall.

 

 

Stall: Nike

 

Häst: Hands Up

 

Formtal: 76

 

Tränare: Vanja Sandrup

 

 

Bushranger-hingsten Hands Up kostade 17.000 Guineas på Horses in training-auktionen i Newmarket i oktober. Pappa Bushranger var själv en riktig sprinter med segrar ibland annat Prix Morny i Deauville och Middle Park Stakes i Newmarket – båda Gr-1. Bägge dessa vinster togs dessutom på banrekordtid! Hands Up ingår i Bushrangers första kull innehållandes 146 avkommor och det verkar onekligen som att marknaden har ratat stona efter Danetimehingsten. Snittpriset på åringsauktionen 2012 var 47.000 guineas för hingstar och 18.500 för ston. Året efter sjönk priset till 17.000 guineas för hingstar och 5.600 för ston. Mamman Christa Maria (e.Alhaarth) är ostartad, men själv halvsyster med kapable Tamweel (e.Gulch). Via mödernet kan Hands Up nog få med sig lite mer distansförmåga. Halvsystern Maria Christa (e.Red Clubs) vann över 2000 meter på både Longchamps och Maissons Laffitte, nu är hon faktiskt omskolad till hinderhäst! Hands Up har gjort fyra starter och inte gjort bort sig någon. I debuten, som 100-oddsare var Hands Up långsam från start och väl hållen, innan han avslutade fint som fyra, slagen fem längder. I andra starten valde ryttaren fel väg vid ytterrail – bara att glömma. I tredje starten hamnade Hands Up i kön och kunde inte ta något i en snabb avslutning. I den senaste starten gjorde Hands Up en fin prestation då han ledde till 100 meter från mål över lite för lång distans (1400 meter). Vanja Sandrup är riktigt duktig på att förbereda hästar och vinna ”första gången ut”.

 

 

Köpvärde: Högt

 

 

Vidare.

 

 

Stall: Poseidon

 

Häst: State Anthem

 

Formtal: 77

 

Tränare: Pia Höiom

 

 

Royal Applause-dottern State Anthem kostade 42.000 guineas som åring, men endast 16.000 guineas när Pia Höiom snappade upp henne i Newmarket i slutet av oktober. Pappan Royal Applause behöver väl ingen närmare presentation. Han lämnar tidiga sprinters helt enkelt. Mamman Arctic Song var själv ostartad, men har förutom State Anthem även lämnat Listedplacerade valacken Hartley (e. Lucky Story) och Groom Dancer-valacken Peacock´s Pride som två okej löp som treåring. State Anthem har gjort åtta starter och känns exponerad. Vid segern senast strulade State Anthem från start, reds invändigt och fick tidig lucka. På upploppet hängde hon dock kraftigt till höger och blev så när upphunnen. Endast en av de nio hästar State Anthem slog den gången har därefter placerat sig bland de tre främsta så vi är ytterst tveksamma på djupet i formen. Vi blir dock inte ett dugg förvånade om State Anthem rusar hem ett sprinterlopp eller två tidigt på säsongen. Att han ska vinna hela Riksgaloppserien känns dock nästan osannolikt.

 

 

Köpvärde: Okej

 

 

Stall Hatten avslutar här för nu är det hög tid att förbereda sig för tävlingarna nere på ett snöbeklätt (och iskallt) Täby Galopp. Till skillnad mot SG:s operativa ledning anser nämligen Stall Hatten att det är ”på banan det händer”. Inte i Hästsportens Hus…

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Stefan Larsson

Att ökända Ekeroth skulle anställas i SG måste vara ett felaktigt rykte. Det är väl inga fullblodsidioter som sitter i styrelsen.

Att sammankoppla galoppsporten med extrema politiska idéer kan jag aldrig tro att SGs styrelse funderar på att göra.

I företagsvärlden är det en gyllene regel att inte sammankopplas med fanatiska extrema personer. Det skadar B2B och förtroendet ute bland kunderna.

Om detta skulle ske får vi hästägare dölja vårt ägande och hålla vårt intresse för sporten hemligt - Vilken hemsk tanke.

Stefan Larsson

2013-12-08 @ 12:04:22
Postat av: Mannen med Västen

HaHa....Stefan det förstår du väl....Att herr Hatt driver lite tidig Aprilo med oss :)

2013-12-09 @ 12:49:10
Postat av: Cheops

För en utomstående förefaller SG:s rekryteringsfilosofi vara att det är en klar fördel om den nyanställde saknar dokumenterad erfarenhet från det område hen är satt att styra och förvalta. Detta har varit ganska tydligt under en följd av år med ett undantag. Och där blev personen i fråga inte heller långlivad.

Kent Ekeroth har en dokumenterad erfarenhet av att kunna använda pressen för att kommunicera ut sina budskap. Det är just den egenskapen som krävs för att kunna bli en god kommunikationschef för SG. Eftersom han tydligen har rätt kompetens så är det uteslutet med en anställning varför ryktet får beskrivas som en tidningsanka.

2013-12-09 @ 20:26:52
Postat av: Stefan Larsson

Aj f.. Dumstruten på! Läser visst med helstängt huvudlag.....

Okidoki lockade förhoppningsvis till några smile ändå:)


//stefan

2013-12-10 @ 19:35:57
Postat av: Right Here

I don't know whether it's just me or if perhaps everyone else experiencing problems with your site.
It appears as though some of the written text
in your posts are running off the screen. Can someone else please comment and let me
know if this is happening to them too? This might be a problem with my web browser because I've had this
happen previously. Thank you


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0