Olycka, tid för reflektion, och obligatorisk lyssning

 

Det har avridits två Derbyn sedan den senaste bloggen, det svenska och det norska, men vi lägger det ”åt sidan” den här gången…

 

För det är ju som så att livet innehåller så mycket annat än bara kapplöpning. Att läsa en god bok i lugn och ro, se en bra film eller kanske njuta av en scenföreställning, är andra saker som Stall Hatten sätter stort värde på.

 

Det allra viktigaste i livet är dock att man själv samt ens nära och kära får vara hela och friska. De flesta av oss människor tar tyvärr detta för givet. Man ”blundar” för faror, förnekar problem, agerar allt som oftast egoistiskt - och lägger dessutom en icke försumbar del energi på att reta upp sig på rena skitsaker.

 

Det är trist, men en realitet, att för de allra flesta av oss krävs det en negativt ställd sjukdomsdiagnos, eller en olycka, för att vi ska ta oss tid att reflektera. Inse vad som egentligen är VIKTIGAST i livet!

 

För ett par dagar sedan ramlade Sofie Lexner av en knepig unghäst i träning och skadade sig allvarligt. Stall Hatten har känt Sofie i 20 år. Vi har med glädje följt hennes karriär från det att hon var en temperamentsfull - rödnätt och gråtande åttaårig ponnygaloppryttarinna på Täby, till den etablerade landslagsryttarinna i dressyr hon är idag.

 

Hur den här historien slutar rent medicinskt har Stall Hatten inte en aning om, men en sak vet vi. Sofie Lexner är begåvad med en snudd på unik tävlingsinstinkt och ”vinnarskalle”. Om man bara kunde putta de rent fysiska problemen fallet fick åt sidan, och enkom lita till hennes motivationsförmåga hade vi inte varit ett dugg oroliga. Nu kan vi bara hålla tummarna.

 

En ytterst tänkvärd låt får avsluta.

 

Obligatorisk lyssning.

 

http://www.youtube.com/watch?v=HqG1Dh36-6s

 

 

Vi ber att få återkomma.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0