Grattis, "långfillingar", Dubai och bästa någonsin...?

 

Inledningsvis vill Stal Hatten passa på att gratulera Jörgen Nilsson, som efter lottdragning blev den som hemförde ”vinpåken” i 200-kronors klassen. Detta efter att ha lyckats bäst med korsordet som vi publicerade för ett par veckor sedan.

 

Kontakta Stall Hatten via mailen Jörgen så löser vi det rent logistiska på enklast/lämpligast sätt, okey?

 

Reseberättelsen:

 

Det var en smula mör Stall Hatten som anlände Dubai på torsdagsmorgonen. Att vi kände oss helt bekväma när vi hasade oss ut den 30 gradiga värmen vore en direkt lögn. Två dagar tidigare, i ett snålblåsigt London, hade vi nämligen tvingats backa (ansvarig - Caroline) från vårt principbeslut att aldrig någonsin använda ”långfillingar”. Och vi erkänner mer än gärna att detta principbeslut tillkommit enkom på fåfänga grunder. Visst var det med varmare ”buggar” Stall Hatten övervakade de 100 stycken Breeze-Up hästarna på Kempton Park, men frågan är om vi inte hellre frusit? De där ”supersexiga” långkalsongerna klibbade nämligen mer än lovligt äckligt kring benen i den torra ökenvärmen i Förenade Arab Emiraten - dit vi hastat direkt från de kyliga utkanterna av London.

 

Och vad lär man sig då av detta? Jo, att tagna principbeslut ALLTID skall honoreras, även om det i en given situation känns som en bra idé att frångå detsamma…

 

Vidare.

 

Efter en timme i taxi, och en timmes irrande på Meydan för att plocka upp diverse nödvändiga papper, var det en hyperventilerande Stall Hatten som anlände hotellet.

 

 

Tio minuter efter incheckning, och en ”katt-tvätt” senare, satt Stall Hatten med en iskall öl uppe vid poolen. Planen var att ”softa” en smula efter 15 timmar på resande fot, men ack vad vi bedrog oss. Det tog nämligen max tio sekunder innan Sveriges tränarchampion ”Putte Wahlle” samt ett par av dennes hästägare, ”fick korn” på Stall Hatten och fann det för gott att göra oss sällskap vid bordet.

 

Ett par öl och många skratt senare, lämnade Stall Hatten gruppen – som efter ett par dagar i solen – faktiskt personifierade färgtonen ”laxrosa”, hastade vi vidare för lunch och planeringsmöte med vår uppdragsgivare.

 

Anledningen till att Stall Hatten valde att åka till Dubai även detta år var nämligen att vi ett par dagar tidigare fått ”an offer we could´nt refuse”, från resebyrån Equi Tours och dennes ägarinna Marie Nyberg.

 

-  Kan inte du åka ned och vara galoppexpert för min grupp? Jag förstår att det är kort varsel, men det är max sex timmars jobb, och jag står för resa och hotell, okey?

 

Ja men okey då…

 

Hur vida Stall Hatten gjorde ett bra jobb under de där tre dagarna i Dubai får gästerna bedöma, men så mycket kan vi säga att:

 

Timmarna tillsammans med gruppen var åtminstone 30, skratten tio gånger fler, och inte vid ett endaste tillfälle kändes uppdraget betungande. Stall Hatten fick en massa nya vänner ”på köpet” och det värderar vi naturligtvis högt. Det enda debaclet (som vi ser det), var när vi under bussresan ut till banan lät meddela ”att vi skall dricka upp allt vatten i poolen om Gentildonna torskar Sheema Classic”, men det bjuder vi på.

 

Om man synar racen vid sidan om huvudloppet Dubai World Cup rent sportsligt, höll dessa som vanligt högsta klass.

 

Den som imponerade mest på oss i ”ramloppen” var Mike de Kocks Soft Falling Rain som alltjämt är obesegrad efter segern i Godolphin Mile. Sajjhaa visade världsklass i Dubai Duty Free för ”himmalauget”, och St Nicholas Abbeys vinst i Sheema Classic innebar förutom de drygt 20 miljonerna i förstapris, alltså även att Stall Hatten har ett styvt jobb framför sig i poolområdet på hotell Arabian Courtyard nästa år…

 

Men ABSOLUT viktigast för DWC-kvällen som helhet och på sikt, var att en ”riktig” häst hemförde huvudloppet!

 

I och med jänkaren Animal Kingdoms imponerande vinst, och i viss mån även bragdinsatsen från måltvåan Red Cadeaux, säkerställdes framtiden rent kvalitativt på loppet efter ett par år med ”svaga” vinnare.

 

Ni kan vara säkra på att de bästa amerikanska tränarna, men även deras mer återhållsamma engelska diton, får ”blodad tand” av resultatet och därmed kommer skicka sina allra bästa individer till Dubai redan nästa år.

 

Klippet ni når via länken nedan är drygt 17 minuter långt, men väl värt att se i sin helhet. Dels för att förstå vad som krävs för att få Stall Hatten att gapa, och under exceptionella omständigheter faktiskt även gråta. Men än viktigare är klippet för de tjänstemän på SG som är satta att få invigningen av Önsta att bli någonting att alldeles speciellt och minnesvärt…

 

http://www.youtube.com/watch?v=x44BbOwHzK0

 

I nästkommande blogg utlovar Stall Hatten ett referat från Årets Häst-galan i lördags. Vi kommer dessutom att ställa ett par knepiga frågor till SG:s styrelse, och om vi får tid över även delge er läsare diverse smaskigt skvaller.

 

Vår absoluta favoritlåt får avsluta. Lyssna noga  - och njut.

 

http://www.youtube.com/watch?v=pbZMcKEyPDY

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Mannen med kepsen

Världsklass!

2013-04-09 @ 08:58:44
Postat av: Ivan

Genesarets sjö: Fantastiskt vackert!!!

2013-04-09 @ 10:24:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0