Varför? Och var går gränsen för acceptabel dumhet...?

 

Dagens blogg inleder Stall Hatten med något så ”trivialt” som att försöka belysa samt värdera formen på torsdag kvällens ”Rosengårdsdeltagare” Symbol of Support.

 

Att det amerikanska Limehouse-stoet tillåts starta i ett riksspel (V65) utan ett officiellt formtal är i sig en smula förvånande. Men än mer intressant är att handicapper Pam Cordrey, i och med detta, helt uppenbart inte lyckats med sin uppgift, vilken enkom är att värdera prestationer och därefter ge korrekt information till spelarna…

 

… kommer undan med det!

 

Skälen till varför den avlönade handicappern agerat som hon gjort har Stall Hatten inte en aning om, men det tog oss inte mer än tio minuter och en internetuppkoppling, för att känna oss bekväma med att sätta talet 78 på Symbol of Support.

 

Hur vida vi har rätt eller fel får framtiden utvisa, men!

 

Vi blir inte det minsta förvånade om Symbol of Support vinner med fyra längder, lika lite överraskar det oss om hon är slagen med 20.

 

Om det senare scenariot blir en realitet, skall det bli mycket intressant att se om Pam Cordrey – i och med detta – känner sig bekväm med att sätta ett tal. Och om så sker, låt oss gissa att detta blir i trakterna kring 75, kommer Stall Hatten vara beredd att lasta in avsevärda belopp i toton i nästa start…

 

Symbol of Support tränas enligt programmet av amatören Charlotte Fidje i Norge. Om hennes förmåga att träna fullblod vet Stall Hatten ”inte ett skvatt”, men om det vi lyckats luska fram är nära sanningen, är kretsen bakom hästen desto mer rutinerade.

 

Dessutom.

 

I sina tre starter på amerikansk mark har Symbol of Support tävlat på Lasix, vilket hon naturligtvis inte får göra här.

 

Det är V65-tävlingar med vidhängande jackpot på Jägersro på torsdag kväll, och omsättningen torde ligga i trakterna av sex miljoner!?

 

Skall man spika Symbol of Support…?

 

I eftermiddags hade SG:s styrelse ett informationsmöte för utvalda aktiva med ambitionen att övertyga dessa om det förträffliga med att driva ”Djurgårdsprojektet” vidare och enligt plan.

 

Enligt Stall Hattens källor, och de är fler än tre, skydde förespråkarna (VD + styrelse) inga som helst medel/lockrop, i sina ambitioner att få med sig ”fotfolket” på tåget. Under de timmar som mötet pågick, blev det vid flera tillfällen ren ”maranatastämning”.

 

Att en om sporten okunnig och nytillträdd VD agerar ut efter sin styrelses direktiv och dess i (bästa fall) vidhängande framlagda beslutsunderlag, må vara hänt.

 

Men att denne är villig att vara ”husbondens röst” så till den milda grad, att oliktänkandes åsikter avfärdas med en nonchalant axelryckning, är inte ett värdigt agerande.

 

”Djurgårdsprojektet” har kostat massor av pengar (fyra miljoner?) hittills och även om de drivande personerna tror att pengar är något som ”växer på träd”, är det i slutändan hästägarna som får ta den ekonomiska smällen.

 

Svensk Galopps styrelse hade till och med i dag chansen att begrava hela skiten (Djurgårdsprojektet) en gång för alla utan att belastas med någon form av prestigeförlust.

 

Om de hade sagt…

 

-   I och med det i världen allmänt rådande konjunkturläget, och med de i galoppsporten aktivas intressen för våra ögon, tar vi härmed enhälligt beslutet att lägga ”Djurgårdsprojektet” på is på obestämd framtid.

 

-   Vi tror fortsatt på projektet, men efter att ha lyssnat på kritiken från de aktiva, inser vi att arbetet att kunna genomföra ett lyckosamt nationaldagsarrangemang, kräver långt mycket mer än vi initialt förespådde.

 

-   När tiden är mogen, och ekonomin inom sporten säkerställs, kommer SG:s styrelse att återuppta projektet, för att på något sätt ”få valuta” för redan nedlagt kapital.

 

Men så kloka var inte styrelsen, och därmed är det sorgligt nog nu bevisat att deras personliga prestige väger långt mer och tyngre, än något annat!

 

Nu är Stall Hatten så ledsen att…

 

http://www.youtube.com/watch?v=JVYCVDQhbUw

 

… vi säger god natt!

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Besser_wisser

...og i kjent stil en spillekveld uten norsk deltakelse. Syndebukken denne gangen: Norsk Rikstoto. Øppna alt spel for tusan !!

2012-09-25 @ 22:03:01
Postat av: jomensåatt

Detta prestigeprojekt har enligt väl initierade källor kostat en hel del mer än de fyra miljoner Hatten uppger. Att inte galoppens aktiva har höjt rösterna kring detta spektakel är för mig en gåta. Ur djurskyddsaspekt är det här ett mycket tveksamt projekt. Vem kan tänkas vilja offra sina hästar för den här cirkusen??

Efter regelbundna promenader på banan utgår jag ifrån att det endast kommer att kunna röra sig om en mycket stilla galopp runt banan. Något annat ser jag som otänkbart! Vi behöver ju inte gå in på banans alla brister i detalj, men feldoserade svängar, passage över ett par makadambelagda cykelvägar etc borde räcka för att avskräcka de flesta.

Det kan ju bli hur "festligt" som helst med galopphäst som bryter benet framför Stockholms innerstads barnfamiljer....

2012-09-26 @ 17:22:19
Postat av: Anonym

Citat:
¨det tog oss inte mer än tio minuter och en internetuppkoppling, för att känna oss bekväma med att sätta talet 78 på Symbol of Support...........
.......Vi blir inte det minsta förvånade om Symbol of Support vinner med fyra längder, lika lite överraskar det oss om hon är slagen med 20

Jaha?
Handikappern ska kunna sätta ett tal på en häst som enligt ditt bedömande likaväl ska kunna vara först som sist?

2012-09-27 @ 14:28:03
Postat av: Lägg ner

Nu får det vara nog med gnällandet. Är det inte bättre du är rak i ryggen och kommer med konstruktiv kritik samt fakta i en diskussion.Det är så lätt att bara kasta skit på andra och sedan gömma sig. Du verkar vara en usel person och du bör nog rannsaka dig själv om varför allting inte är som du vill ha det...
Bättre du lägger ner nu när du tagit steget till att vara en "skitstövel" istället för att skriva om vettiga och roliga saker.

2012-09-27 @ 15:23:34
Postat av: Vakna

Djurgårdprojektet är ett sätt att få sporten av växa i Sverige. Galoppen är heller inte påverkat av världsekonomin på samma sätt som andra branscher och med tanke på att man nu sålt marken ute i Täby så frigör man ett kapital som bör (om man inte är en fullkomlig idiot) satsas på att marknadsföra galoppen för att på så vis få nya, unga individer att bli intresserade av att sätta sig på hästen.

Ni tar galoppen till folket för en gångs skull och inte tvärtom. Försök vara optimistiska och se en framtid i galoppen och begrav den inte. Kolla hur resten av världen arbetar med galoppen. Stora evenemang, roliga happenings runt omkring. Det skapar en snackis om sporten vilket galoppen i synnerhet behöver när den är så lågt ställd i Sverige.

2012-09-28 @ 14:43:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0