Reviderade odds, spelstopp, hybris, och frågor...

 

Stall Hatten inleder kvällens blogg med att revidera det odds vi vill ha för att spela på att det blir MTG:s nuvarande finanschef Mathias Hermansson som tar över VD posten på ATG.

 

I fredags ville vi ha tolv gånger ”smeten” vilket ingen självutnämnd bookie i läsekretsen nappade på, tyvärr, men finns intresse att här och nu, erbjuda 3.50 då?

 

I så fall nappar Stall Hatten fortare än någon ledamot i ATG:s styrelse hinner säga ”närärdetspelstoppisydafrika?”…

 

Vi kan även tänka oss att, på känt Betfair-manér, vända på steken och erbjuda er läsare oddset 1.93, på att Remys efterträdare kommer från någon annan koncern än just MTG!

 

Stall Hatten är av den enkla åsikten att satta tider för spelstopp skall honoreras. Detta är naturligtvis en självklarhet, även om evenemanget man är sugen på att lira på är förlagt till något så ”fjuttigt” som Åmåls travbana…

 

Ovan nämnda evenemang stänger vid midnatt så om spelsuget blir för stort, är det dags att agera. Fortare än kvickt.

 

Vidare.

 

I går gjorde tre av medlemmarna i Stall Hatten resan till Göteborg galopp, detta för att övervaka vår ögonsten Aghostatgodsplace sista start på skandinavisk mark.

 

Eller sista och sista för resten!?

 

Vad som händer i framtiden är naturligtvis ”inte hugget i sten”, men obestridliga fakta är att ”Spöket” redan i morgon dag, lastas på en transport – med slutdestination Chantilly - och fortsättningsvis tränas av Pia Brandt.

 

Anledningen till vårt beslut om det lämpliga med en Paris-flytt för Aghostatgodsplace är enkom tagen på grundval av vår oantastliga respekt och hänsyn av/för just individen ”Spöket”.

 

På intet sätt har vi drabbats av hybris. Lika lite gör vi oss illusionen att vår satsning skall vara ekonomiskt fruktsam, eller rent sportsligt framgångsrik. Om sedan ”Team Brandt” bevisar oss fel, är det inget annat än en ren bonus…

 

Redan ett par timmar efter det att tränare Jeanette Drews informerat denne skrivare att hon fått ett ”riktigt jobb” och inte längre kunde managera vår guldklimp, sådde delägaren ”Trumpetarn” fröet som nu blivit en realitet. Vi minns samtalet väl, och frågeställningen ordagrant.

 

-  Om du var galopphäst? Var skulle du då helst vilja tillbringa dina dagar?

 

Svaret på den frågan är väl mycket enkel?

 

Chantilly!

 

Okey?

 

Men innan vi släpper gårdagens händelser…

 

Under loppet kastades Stall Hatten mellan hopp och förtvivlan. 400 meter från mål jobbade vi som galningar på vinst, 200 kvar accepterade vi att Entangle inte gick att slå och var smått säkra på andrapriset. När mållinjen passerades trodde vi att ”Spöket” blivit sexa – sjua, då hela ”packet” kom flygande längst ut i banan…

 

45 minuter, och tre ”gravöl” senare, förbyttes dock vår förtvivlan till glädje då det visade sig att hästen blivit fyra och endast slagen med drygt tre längder.

 

När Stall Hatten skall försöka att bearbeta gårdagens alla intryck från tävlingarna på Göteborg galopp, får de rent sportsliga ”incidenterna” stå tillbaka för två händelser av ren mänsklig karaktär.

 

Att allt arbete ”bakom kulisserna”, när kamerorna stängts av och publiken gått hem, var så omfattande, jobbigt och tidskrävande för ”fotfolket”, trodde vi inte. Till alla er som i det tysta jobbar och därmed säkerställer tävlingsmomentet inom svensk galoppsport lyfter vi därför på hatten…

 

Men precis lika mycket som Stall Hatten uppskattar hårt arbetande hästmänniskor, dessa är oftast lågavlönade, och verkar företrädesvis utanför rampljuset. Lika lite har vi till övers för bättre avlönade funktionärer som likt självutnämnda poliser – åklagare – och domare, visar prov på rent förakt och i vissa fall direkt omdömeslöshet i sitt förhållande till sportens aktiva.

 

Enough said?

 

I nästkommande blogg kommer Stall Hatten att kräva ansvariga inom SG:s styrelse på klara besked om vad som gäller inför säsongen 2013.

 

Detta känns helt nödvändigt då…

 

… man inte behöver vara någon Einstein, för att inse att galoppens tilldelning av kontanta medel 2013 kommer att sjunka, i samma omfattning som ATG:s omsättning i stort.

 

Minst lika viktigt är naturligtvis att ge korrekt konsumentinformation, samt tydliggöra relevanta förutsättningar till de potentiella köparna inför de utannonserade svenska auktionerna.

 

Stall Hatten hoppas att ”korten läggs på bordet” dess för innan, men blir inte det minsta förvånad om så, i vanlig ordning, inte blir fallet.

”Marknaden” är dock inget man bör underskatta, samt dessutom rent historiskt helt skoningslös, detta på både gott och ont! Kom ihåg det…

 

Höres.

 

 


Kommentarer
Postat av: anna fischer

Hej Erik!
Menar Du mig som sa till Jeanette ang. ridningen på gräset?
Anna

2012-09-18 @ 13:08:38
Postat av: Ann Gillberg

Är det mig du menar efter att jag sa till att
"Spöket" inte fick rida på gräset innan tävlingen?

2012-09-18 @ 13:39:32
Postat av: Tore Petre'

Din avhyvling av funktionärerna på Göteburg Galopp får Du allt utveckla vidare. Vad var det som inte passade Hatten och hans tränare under tävlingarna ?

2012-09-18 @ 21:21:35
Postat av: Tyler Durden

Nej Tore, det behöver han verkligen inte. Jag och alla aktiva med mig vet att Ann Gillberg är den mest människofientliga varelse i Svensk Galoppsport.

2012-09-19 @ 09:46:39
Postat av: Ann Gillberg

Trevligt Tyler Durden vem du nu är som gömmer dig bakom signaturen.
Känner jag dig?
Och vad föranleder det påståendet?
Du kan gärna maila på [email protected]
Mvh
Ann Gillberg

2012-09-19 @ 09:57:22
Postat av: Tore Petre'

Jag anser mig vara "aktiv", - men delar inte Din uppfattning, "Tyler Durden".

2012-09-19 @ 10:17:48

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0