Rävspel, shopping-sugna damer, och ett klassiskt klipp!

 

Stall Hattens reseberättelse från Baden-Baden fortsätter med återgivandet av det ”bästa” från fredagen!

 

Men dess för innan, och för att bringa klarhet i saken…

 

”Club Baden-Baden 2012” bestod just detta år av en salig blandning människor. Tre proffstränare, varav två champions, tre av deras ägare, två agenter, Stall Hatten, ”Chiefen” samt dennes fru – ”Mrs Back Seat Driver”...  

 

Dagen före – i vart fall inledningsvis – och under allmänt gemyt, hade CBB2012 synat åringarna tillsammans, men kort därpå splittrades gruppen, detta av tre skäl.

 

Dessa var: tävlingsinstinkten, stoltheten, och storleken på plånboken. I just nämnd ordning.

 

Under drygt fyra timmar gick således de olika falangerna av CBB2012 omvägar kring varandra.  Ointressanta hästar besiktigades för att förvilla övriga gruppmedlemmars ”utsända spioner”, och direkt omotiverade superlativer ströddes vitt och brett kring objekten som ratats.

 

Nåväl.

 

När CBB2012 anlände auktionsområdet på fredag morgon hade de flesta medlemmar en ”klar” bild av vilka objekt som skulle synas en extra gång innan högernäven skulle få jobba…

 

Efter att auktionen pågått i fyra timmar, de av oss utvalda objekten gått förlorade av olika anledningar, och ingen affär genomförts (förutom Fröken Favorits då), tröt tålamodet för övriga kvinnliga medlemmar i CBB2012.

 

Okvädningsord såsom:

 

-       Vad gör vi här om vi inte skall köpa något?

-       Den perfekta hästen finns inte!

-       45.000 euro är ju ingenting…

 

… är bara ett par av de fraser som de helt uppenbart mer än lovligt ”köpsugna” damerna, utan att skämmas de minsta, delgav oss övriga!

 

Kort senare hade ”Mamma och Fru Lakej”, samt ”Mrs Back Seat Driver” ordnat transport till hotell Brenners Park.

 

Detta helt oväntade agerande var förvisso tråkigt, men hade det goda med sig att motivationen för att köpa häst ökade rent lavinartat för ”Lakejen”.

 

Bara ett par minuter senare inhandlades därmed en superfin hingst efter Shirocco med samma moder stam som på förra årets auktionsfynd Mandelblute. Detta spontanköp för 14.000 euro genomfördes visserligen mest för ”husfridens skull”, som ”Lakejen” uttryckte det.., men där efter hände det grejer…

 

Efter tillkännagivandet av köpet, vilket skedde via SMS, blev det full fart på ”Brenners Park-ligan”, som helt plötsligt insåg att de i och med hemfärden från auktionen missade årets shopping spree…

 

I samma takt som nivån i champagne-flaskorna på Brenners Park sjönk, ökade den ädla dryckens konsumenters kunskaper om stamtavlor.

 

Efter att flertalet sms, med deras ”ovärderliga” köptips, anlänt ”Lakejens” mobiltelefon, och dennes tålamod tröt, tvingades Stall Hatten att rycka ut. Detta för att få tyst på tjatet!

 

Med ett bestämt grepp om ”Lakejens” telefon sändes följande sms till de nu rent ohälsosamt självgoda (och champagne-stinna?) experterna…

 

-       Nu är det faktiskt som så att vi mer professionella auktionsbesökare, till skillnad från ”De tre musketriserna” på Brenners Park, är här för att göra korrekta besiktningar och värderingar av hästarna. Härmed undanber vi oss därmed fler grundlösa förslag! Okey?

 

Omedelbart därefter drog vi oss till minnes detta klipp.

 

OBS! IRONI!!!!

 

http://www.youtube.com/watch?v=P3Pwl8jTLK8

 

 

Då ”Lakejen” i samma ögonblick som Stall Hatten tryckte på sändknappen, ropade in en toppfin individ i efter Champs Elysees, vilken mottagaren (frun) hyllat dagen före, skämdes vi en smula…

 

Stall Hatten återkommer med en summering av Baden-Baden helgen i nästkommande blogg, men passar samtidigt på att be om ursäkt då våra referat därifrån, hitintills, tenderat vara en smula överdrivet interna…?

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

En bloggredaktör har naturligtvis all rätt att skriva precis vad han själv vill på sin blogg. Men, - om Hatten hade ambitionen att hans blogg skulle innehålla något som är av intresse för galoppfolk i allmänhet, så har hans blogg nu helt spårat ur.
Jag säger härmed upp prenumerationen !
P.S. I början när bloggen handlade om galoppsporten, dess organisationer och beslutsfattare såg jag fram emot varje nytt inlägg.

2012-09-08 @ 06:58:47
Postat av: Susanne

Ja du Tore, jag kan bara hålla med. Hatten får naturligtvis skriva om vad han vill i sin blogg men jag misstänker att Hatten gillade den uppmärksamhet han ådrog sig i början av sin bloggkarriär. Kände sig nästan som en "kändis". Men i mina ögon började allt spåra ut och bli väldigt mjäkit när han började involvera sig med Fröken Favorit. Det är synd. Galoppspelarens blogg går ju inte heller att läsa längre. Det är för verklighetsdistanserad (jag, jag, jag JAG!!).

2012-09-08 @ 11:05:34
Postat av: Cole Porter

Kan bara instämma. Har blivit lite väl mkt "interna" saker. Fullständigt ointressant, galoppspelaren är och har alltid varit ett stort jäkla skämt.

2012-09-08 @ 11:44:03

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0