"Niels-Werner", ny VD och Aghostatgodsplace...

 

Affären ”Niels-Werner” försätter att eskalera, engagera, och irritera folket i sporten.

 

Att fackpress såsom norska Trav og Galopp Nytt och dess svenska motsvarighet Travronden tar upp saken är naturligtvis helt självklart och inte det minsta överraskande för Stall Hatten.

 

Men att den smutsiga och mångbottnade historien även engagerade personer verksamma utanför ”stallbacksmiljö” i så pass hög grad var en smula förvånande. Även för oss…

 

I Norges största tidning, den helt (i alla fall med norska mått mätt…) seriösa Aftonposten, ges brevskrivarnas dopinganklagelser mot ”N-W”, och dess hot om indragen framtida sponsring på Övrevoll stort utrymme.

 

http://sport.aftenposten.no/sport/article250320.ece

 

http://sport.aftenposten.no/sport/article250399.ece

 

Vad lär vi oss då av detta?

 

Jo. Att även personer som ”föds med skeden i mun”, utbildas på ”de rätta” och fashionabla privatskolorna, uppenbart – och inte per automatik - begåvas med oantastlig omdömesförmåga…

 

 Nog om detta.

 

Spelbolaget ATG brottas med enorma problem för dagen. Omsättningen sjunker långt mer än budgeterat, spelsäkerheten ifrågasätts efter ett par högst allvarliga incidenter, och sist – men inte minst. VD Remy Nilson och VVD Benno Eliasson lämnar samtidigt ”skeppet” och måste således ersättas. NU!

 

Stall Hatten måste faktiskt ge en eloge till ATG:s styrelse som lyckats hemlighålla namnet på den nya VD:n. Speciellt då denne presenterades för ledningsgruppen ute på Lidingö redan i onsdag eftermiddag.

 

Normalt sett hade Stall Hatten haft namnet på Remys arvtagare typ tio minuter efter dennes påskrift, men i ”svåra tider” tenderar grupper att sluta sig, bli mer försiktiga och räddhågsna helt enkelt…

 

Det var enligt uppgift tre personer kvar till den sista gallringen.

 

Först i denna trio att ”dumpas” av styrelsen var den forne simmaren Bengt Baron. Meriter som OS-guld i Moskva 1980, en MBA från Berkeley (typ Handels, fast ännu finare), VD och koncernchef på Vin & Sprit, och i nuläget verksam VD på Cloetta räckte inte mer än till ”bronset”…

 

På silverplats och ”närmast sörjande” i jakten på VD-jobbet inkom LRF:s nuvarande VD och koncernchef Anders Källström. Denne var enligt Stall Hattens källor stor favorit till jobbet, men stöp alltså i absolut sista sekunden! Detta får betecknas som ytterst överraskande då ATG rent historiskt gillar att rekrytera chefspersoner från just denna organisation.

 

Så vem blir då ”guldmedaljör” och tilldelas VD-posten på ATG?

 

Att personen i fråga är en högoddsare råder det ingen tvekan om. Enligt vad Stall Hatten lyckats luska fram rör det sig om en gediget utbildad, i Stockholm född ekonom. Han är under 40 år, med TV-bakgrund, har modesta travkunskaper rent sportsligt, men är desto mer intresserad av spelet. Har inga som helst galoppkunskaper. Om detta stämmer är det ett ytterst ”modigt” val ATG:s styrelse gjort.

 

Stall Hatten är en smula sur då vi inte VET vem det blir, men tillåter oss att spekulera.

 

Vi spelar mer än gärna att VD jobbet på ATG går till MTG:s nuvarande finanschef Mathias Hermansson till oddset 12 gånger pengarna.

 

Är någon sugen att erbjuda detta odds?

 

 Alldeles oavsett vem det blir… Snälla!

 

http://www.youtube.com/watch?v=fTJrVVDVfqA

 

I morgon hoppas vi få tid att berätta vad som väntar vår ögonsten Aghostatgodsplace framöver. Redan nu kan vi dock avslöja att ”Spöket” efter starten i Göteborg på söndag, oavsett hur det går, lämnar landet. Så det så.

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0