Fram med bevisen, tills dessa presenterats. Håll truten!

 

Stall Hatten inleder kvällens blogg med något mycket – mycket tråkigt.

 

Vi talar naturligtvis om ”ärendet” Niels Petersen, hur vida dennes ojämförbara framgångar på de skandinaviska galoppbanorna under de senaste åren nu helt skall negligeras, och enkom tillskrivas stallets veterinär: Werner Giesen?

 

Även om ordvalet ”häxjakt” måhända är en smula överdrivet i sammanhanget har Stall Hatten ytterligt svårt att finna en mer lämplig synonym för att beskriva vad Niels Petersen och dennes team utsätts/beskylls för i dagsläget.

 

Att Werner Giesen är en kontroversiell veterinär, och har ett allt annat än fläckfritt C:V är en sak, men det är att göra det väldigt enkelt för sig att låta dennes (WG:s) gamla – och nu sonade  synder - ligga Niels Petersen till last.

 

Och JA!

 

Stall Hatten har hört otaliga historier om Werner Giesens omfattande kunskaper i ämnet ”giftkokning”, samt även fått berättat för sig om dennes skarpa förslag till en svensk proffstränare att: ”om du vill vinna Derbyt i helgen är jag rätt man att hjälpa till”. Den senare uppgiften har vi ingen som helst anledning att betvivla sanningshalten i, och kanske inte heller den förra?

 

Men…

 

… innan skvallret och spekulationerna kring firma ”Niels-Werners” framgångar istället ersätts av obestridliga bevis i skuldfrågan, väljer Stall Hatten att avfärda anklagelserna utan den minsta betänklighet.

 

För visst är det väl så att de i dagarna av konkurrerande hästägare presenterade ”hot” om framtida ekonomiska repressalier gent emot norsk galoppsport, om Werner Giesen inte omedelbart beläggs med beträdandeförbud - inte ens är värda att bemöta?!

 

Enligt uppgift kommer ”ansenliga sponsorpengar” att dras in under nästa år om inte ärendet vinner gehör och är till full belåtenhet, för de självutnämnda åklagarna…

 

I Stall Hattens värld är man oskyldig till dess motsatsen bevisats. Möjligen hade ovanstående välbeställda ”potentaters” vapenskrammel rönt framgång och accepterats i länder såsom Elfenbenskusten och Burkina Faso, men de har på intet sätt att göra i Norge anno 2012! Att vika sig för sådana krafter är helt enkelt otänkbart.

 

Avslutningsvis:

 

Stall Hatten hatar fusk, då vi är av den åsikten att galoppsport skall bedrivas på lika villkor. Sporten skall naturligtvis synas/kontrolleras av myndigheter, utan särintressen, och de aktiva som jagar framgång via otillåtna medel skall straffas. Hårt, och utan urskiljning.

 

Men här kommer en viktigt poäng…

 

I ett rättssamhälle låter man domstolar, med oantastligt bevisunderlag att tillgå, syna och sedan bestraffa skyldiga personer.

 

Att låta någon eller några privatpersoner, agera åklagare, domare och bödel är helt enkelt inte värdigt!

 

Okey?

 

Den här låten är till er…

 

http://www.youtube.com/watch?v=rHWMnkIKVss&feature=related

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Mannen med Västen.

Kloka ord av er Stall Hatten!

2012-09-11 @ 21:39:43
Postat av: Otter

Väl rutet, för visst är det så att det såklart inte är särskilt snyggt att anlita människor med fel CV. Å andra sidan måste det vara sporten som dömer. Man kan dra liknelser med bolagsvärlden, alla tycker inte det är snyggt att Lundin Oil har affärer i etiskt tveksamma delar av världen, men innan brott mot mänskliga rättigheter bevisats är man väl oskyldig? Man kastas inte ut från Börsen för det. Att rösta med fötterna står alltid var och en fritt. Det är alltid extremt viktigt att alla kan lita på sporten och nu är du upp till Norsk Jockeyklub att lägga alla kort på bordet. Har det tagits dopingprover och så vidare. Jag hoppas att vi tämligen snabbt kan lägga det här till historien samtidigt som sporten alltid måste jobba med integritetsfrågor. I omvärlden brottas man med doping, lavade löpningar och så vidare, vi är knappast förskonade och måste ha rätt infrastruktur för att kunna bemöta allt.

2012-09-11 @ 22:24:22
Postat av: Tore Petre'

De fyra hästägarna kan väl inte vara så korkade att de inlämnar en skrivelse av den aktuella kalibern utan att bifoga någon form av bevisföring. Man kan nog förmoda att Niels Petersen klokt nog avstått från att bemöta detta i sitt Pressmedelande.
Brevet i sin helhet kommer enl. uppgift att publiceras i Trav og Galoppnytt på torsdag. Då får vi "mer kött på benen".

2012-09-11 @ 23:13:03
Postat av: Felfinnaren

Att döma utan bevis är inte ok men att starkt insinuera att Commander Crowe var dopad i samband med det häpnadsväckande loppet den gjorde på svensk mark tidigare i år är alltså helt i sin ordning? Inte konsekvent, Hatten!

2012-09-13 @ 06:21:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0