Skarpt läge, högmod, och ett par dokument...

 

Nu är dagen vi alla "längtat" efter kommen…

 

Plats:                   Djurgården.

Tid:                      12.00, i morgon.

Underlag:              Potatisåker.

Jockeys:               Sex stycken med uppenbar ”dödslängtan”.

Hästar:                  Oklart, men stackars dom…

Publik:                   Diverse ”potentater” och Stall Hatten.

 

Det är alltså skarp läge och dags för provridning på ”Nationaldagsarenan” ute på Djurgården.

 

Att Stall Hatten har varit emot projektet allt sedan det presenterades för ett par år sedan har väl inte undgått någon?

 

Det här högriskprojektet borde naturligtvis förkastats av Svensk Galopps styrelse redan när det bara var en ”galen idé på ett blankt papper”!

 

Tre år, och lika många miljoner senare, driver dock styrelsen helt ogenerat saken vidare.

 

Att man avfärdar de oliktänkande aktiva (vilka är en bred majoritet, tro oss) framförda protester i rent högfärdigt tonläge, är inte bara tråkigt - utan faktiskt direkt stötande.

 

Det är måhända enkelt att negligera ”fotfolkets” synpunkter och oro inför projektet då dessa (enligt SG:s styrelse) helt uppenbart inte begriper sig på marknadsföringsfrågor utan i stället borde koncentrera sig på att mocka sina boxar och hålla käften…

 

Stall Hatten har kommit över den engelska jockey-klubbens utlåtande och rekommendationer om bansträckningen samt lämpligt underlag, och dessa dokument torde vara svårare att värja sig för!?

 

Då våra kunskaper i ämnet "redigering" är ytterst begränsat gick vi bet på uppgiften att lyckas publicera dessa dokument i kvällens blogg. Stall Hatten lovar att ta hjälp av mer kunnigt folk i morgon, så ni kan läsa själva.

 

Nåväl.

 

Ni måste alltså ge er till tåls i typ 12 timmar, men till dess. Tro oss!

 

Slutsatsen man måste dra om man läser utlåtandet är att lekmännen i SG:s styrelse uppenbarligen ”vet bättre” än av den engelska jockeyklubbens avlönade utsända experter gör i ämnet "Säkra och lyckade kapplöpningar"...

 

Pampigt!

 

Stall Hatten kan i värsta fall leva med att hittills nedlagda kostnader i projektet är bortkastade om man inte ”löper linan ut”.

 

Vi kan dock ALDRIG leva med att enskilda individer låter ”prestigen” väga tyngre, än respekten för djurskyddet!

 

Höres.

 


Kommentarer
Postat av: Ryktet

Säger att ryttarna var nöjda med banan på Gärdet. Usch!

2012-10-11 @ 21:02:59
Postat av: Calvin Borel

En i skaran var även med och provred Blommeröds nya bana, även här var man nöjda med banan. Vilket slutligen resulterade i ett förlorat TOTO tillstånd pga att banan inte lämpade sig för sporten kapplöpning till häst.

2012-10-11 @ 21:12:50
Postat av: Ryktet

Säger att tre av Skandinaviens absolut bästa jockeys var med på provridningen men att ingen diskuterade sin roll i det förlorade tototillståndet på Blommeröd. Dåligt fokus!

2012-10-11 @ 22:10:19
Postat av: Calvin Borel

Ingen av ryttarna har med ett förlorat TOTO tillstånd att göra, men en av dem var med och provred Blommeröds nya bana innan den öppnades för löp, och recensionen var glasklar efteråt - fin bana!

Så vad jag menar är att; uttalande är en sak och verkligheten är/kan vara en annan.

Du kanske kan börja med att läsa det jag skrev, även om jag i efterhand kan konstatera att jag kunde lagt ut texten bättre, så framgår det inte att ryttaren hade något med ett indraget tillstånd att göra.

2012-10-12 @ 08:28:27
Postat av: Anders

Jag var och tittade på provritten igår. För er som snackat om att detta projekt inte komemr fungera kan jag bara säga: långnäsa!
Det här kommer bli riktigt bra! Jag pratade med flera av jockeys och dom va alla positiva till banan. Banan behöver bli mjukare (den var hård nu bl.a. för att man kört med väghyvel för att jämna ut banan)I övrigt verkade alla var överens om att banan inte alls är farlig. De jockeys jag pratade med efter ritten var alla helt inne på att dom skulle rida där om dom fick möjlighet.
Ni inom galoppsporten verkar inte fatta att ni är på ett utförslutande plan. Ta nu detta tillfälle och slut er samman och stöd detta evenemang som kan bli det bästa som hänt sporten på många år.
Fortsätter ni som hittills så kan ni lika gärna packa ihop och börja som travtränare och det vill väl ingen av er?

2012-10-12 @ 21:59:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0