"Lounge-häng", ett samtal, och fortsättning följer...

 

Inledningsvis…

 

… ber Stall Hatten om ursäkt för att vi inte uppdaterat bloggen på hela sex dagar.

 

Vi hoppas att ni läsare har viss förståelse för detta ”debacle” då vårt schema varit fullspäckat allt sedan torsdag morgon i förra veckan.

 

Okey?

 

Stall Hatten brukar i normala fall ”ramla in” på kontoret vid 08.30-tiden, men just denna dag (förra torsdagen) satte kollegorna morgonkaffet i vrångstrupen, då vår kontorslampa tändes redan vid 07.00. Skälet till detta ”onormala agerande” var naturligtvis att en massa arbetsuppgifter måste hinnas med innan avfärden ut till Arlanda vid lunchtid.

 

Visst, vi var fullt medvetna att tävlingarna på Jägersro inte började förrän 18.20, men då vår gode kamrat ”Lakejen” lockade med gratis lunch och trevligt ”lounge-häng”, prioriterade Stall Hatten detta före en timme extra i horisontalläge.

 

Efter en smaskig måltid, bestående av lax och dillstuvad potatis – nedsköljd med två glas kall chablis – mådde vi båda utmärkt och sjönk allt längre och längre ned i SAS-loungens bekväma fåtöljer.

 

Men säg den glädje som varar för evigt…?

 

Stall Hatten levde nämligen i den villfarelsen att de ansvariga för loungen hade det goda omdömet att inte släppa ”kreti och pleti” innanför sina väggar, men ack vad vi bedrog oss.

 

För i precis samma sekund som Stall Hattens och ”Lakejens” klokskap om galoppsporten i allmänhet, hur man spelar och vinner på densamma i synnerhet ”peakade”, stördes husfriden av att en högljudd toppjockey (”Gråben”) och dennes entourage – tillika väskbärare – ”Sasguldkortet”, fick syn på oss…

 

I normala fall hade vi naturligtvis omedelbart kallat på vakterna, men då vi kände oss mätta och belåtna, samt dessutom på gott humör, tillät vi (efter viss tvekan) att denna ”dynamiska duo” slog sig ned vid vårt bord.

 

Nåväl.

 

Efter typ 30 minuters analyserande av ”Gråbens” vinstchanser senare under kvällen, styrdes kosan mot planet som skulle ta oss till Köpenhamn.

 

Stall Hatten blir sällan överraskad, men redan ett par sekunder efter att vi hade satt oss i vår anvisade flygplansstol, ringde telefonen. Om vi så fått gissa 1000 gånger vem personen i andra änden var hade vi gått bet på uppgiften.

 

-  Hej. Jag heter Klas Lundgren, vet du vem jag är?

 

Jo rå, så att eh… Att Klas Lundgren är ny VD på SG hade Stall Hatten inte missat.

 

-  Skulle inte vi kunna träffas över en lunch i början av nästa vecka, fortsatte ”Klasse L” helt överraskande.

 

Stall Hatten är vidsynt och nyfiken som person, dessutom tycker vi att ordspråket – ”never miss a free lunch” alltid bör honoreras.

 

Det skall bli mycket spännande att se vad Klas Lundgren vill framföra oss i sak, men än mer intressant blir att syna dennes omdöme i det stora hela.

 

 

Den här är till dig Klas…

 

http://www.youtube.com/watch?v=bhYsEGG39ic

 

 

Vidare.

 

Efter en helt odramatisk flygresa, och efterföljande tågdito till Malmö promenerade Stall Hatten, ”Lakejen” och ”Sasguldkortet” till Hilton för att checka in. Kort senare hämtade tränare ”Frippe” upp sällskapet och en mycket trevlig visning av hästbeståndet avklarades utan större anmärkningar från snubben som pröjsar kalaset…

 

Väl så.

 

Tävlingarna på Jägersro avgjordes under rent vidriga förhållanden. Regnet öste ned och ”alla” lopp vanns av spetshästen. Eller nåja. Undantaget var fenomenet Bank of Burden, som i Skånska Fältrittklubbens Jubileumslöpning” hemförde fjärde raka storloppssegern på skandinavisk mark, detta från en position strax bakom ledaren…

 

Faktumet att SG redan vid lunchtid posterade en vakt med uppgift att ”agera plåster” på samtliga deltagare i loppet ända fram till startmomentet, borde därmed föra det goda med sig att alla Niels Pedersens belackare hädanefter håller käften?

 

Hoppsan!

 

Stall Hatten underskattade tidsåtgången för att författa dessa rader å det grövsta, så vi avslutar här.

 

Men redan i morgon är vår ambition att berätta:

 

Skälen till varför SG borde skämmas och kölhalas av diverse uppfödare.

 

Avslöja nivån på de ökande kostnader sporten tvingas betala för att säkerställa fortsatt galopperande på Jägersro under resten av året samt under 2013.

 

Var SFK planerar anlägga den nya banan i Skåne 2014.

 

Varför ”marknaden” agerar som den gör och konsekvenserna där av.

 

Samt en massa, massa, annat.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Bonus!

You're back! Kärlek!

2012-10-01 @ 22:40:27
Postat av: Tore Petre'

Meningslös läsning med alla dessa kryptiska namn. Vem är nu, i klartext, "Lakejen", "Storsponsorn", "Sasgukdkortet", "Frippe", "Gråben"
etc. etc. etc........?

2012-10-04 @ 15:32:49
Postat av: Bonus!

Du är bara sur Tore för att du inte vet vilka det är;-) Mina gissningar är: Frippe (tidigare Gud)= Fredrik R, Gråben=Gråberg, Sasguldkortet= Cordrey??

2012-10-04 @ 17:04:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0