Frankel, Wirströms och en nitisk vakt...

 

Stall Hatten har legat däckad sedan i tisdags och det har inte funnits ett uns kraft att uppdatera bloggen. Vi ber om ert överseende med detta.

 

Ett par saker.

 

I går masade sig Stall Hatten, trots feber och diverse andra krämpor, iväg till Wirströms pub i Gamla Stan för att ta farväl av Frankel på ett värdigt sätt.

 

Med blixtens hastighet beställdes därför ett stycke ”egg and bacon toast” och med ljusets hastighet en pint Guinness…

 

När vi så insåg att någon ”trött jävla rugbymatch” prioriterades i TV-apparaterna var goda råd dyra. Vi inledde lite snyggt i ödmjukt tonläge, men när barägaren trots detta inte förstod vikten av att gå oss till mötes var de goda råden ännu dyrare.

 

Som tur var bet hotet att ”Stall Hatten minsann spenderat sin sista krona på Wirströms” om vi inte i vart fall fick bryta rugbysändningen under just Champion Stakes bättre.

 

Och det var med tårar i ögonen Stall Hatten därmed fick chansen att se Frankels uppvisning livs sista start på storbildsskärm.

 

Vi återkommer i ärendet Frankel i nästkommande blogg.

 

Vidare.

 

Dagens tävlingar på Jägersro höll ingen vidare klass, det skall gudarna veta. Enligt våra källor på plats var det typ 100 pers på publikplatserna och dessa gavs inte ens chansen att införskaffa en kopp kaffe eller bulle. Det enda utskänkningsställe som var öppet var Derby-Club och där är priserna inte direkt av modest karaktär.

 

Skit samma.

 

När Stall Hatten, som övervakat tävlingarna på ATG-live, gjorde ”patron ur” och planerade andra eftermiddagsaktiviteter ringde telefonen.

 

Det var styrelsemedlemmen ”Mr Kepsen” som ringde och det han berättade gjorde initialt att Stall Hatten gapskrattade, men med lite distans – bara blev förbannad.

 

”Mr Kepsen” och ”Stora Lexner” hade nämligen gjort sig besväret att göra resan från Torna Hällestad in till Jägersro för en mysig eftermiddag i goda vänner lag. När de anlöpte entrén gick allt enligt plan.

 

”Mr Kepsen” halade fram sitt hästägarkort och välkomnades in utan minsta protester, men när ”Stora Lexner” plockade fram sitt riksgaloppkort (vilket berättigar fri entré) blev det tvärstopp.

 

-  Veid dou inne att Night Angel ääir ströugen?

 

På rikssvensksa = ”Vet du inte att Night Angel är struken”?

 

Nej, det där hade ”Stora Lexner” helt uppenbart missat.

 

-  Dau ääir dejd baura att pröjsa lilla du, föur sau löjder reiglerna.

  

På rikssvenska = Då är det bara att betala lilla du, för så lyder reglerna.

 

Stall Hatten känner ”Stora Lexner” sedan typ 20 år och vet att hon ALDRIG missar att ge svar på tal, men den här gången stod hon enligt säkra källor med hängande haka och helt mållös.

 

Så det var bara att snällt hala upp 50 spänn för att blidka den nitiske vakten. Nu vet Stall Hatten att ”Stora Lexner” är rik som ett troll, och har råd att betala – vilket hon också gjorde.

 

Värre var att en gammal farbror nekades på samma sätt och vände i dörren, detta med ett sorgset ansikte.

 

Visst, man kan skratta åt det här, och gudarna skall veta att Stall Hatten också gjorde så, men man måste samtidigt se det inträffade i ett vidare perspektiv.

 

Är det verkligen så här våra kunder skall behandlas?

 

http://www.youtube.com/watch?v=9CCyAGrwgWw

 

Och till alla er vänner från vårt favoritlandskap i söder vill Stall Hatten göra följande förtydligande.

 

Det är helt utan illvilja vi skrev vaktens citat ”lingvistiskt”. Det gjorde vi enkom för ”showens” skull.

 

Okey?

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Da Capo

Man dricker GUINNESS, guineas köper man i bästa fall hästar för på auktioner. Bakgrunden till att man fortfarande använder guineas vid auktionerna är för övrigt snillrik.

2012-10-21 @ 19:35:27
Postat av: eva

På stallcaféet gick det som vanligt alldeles utmärkt att få både mat, mackor, kaffe o bullar

2012-10-21 @ 22:43:31
Postat av: Mannen med Västen.

Denna vakt samt dom som instruerat honom till denna Dårskap borde få sig en riktig lusing så dom vakna upp!

2012-10-23 @ 19:46:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0