Färdigsnackat, en låt, och uppfödarnas räddning...

 

Det finns ett ordspråk som lyder att ”man bara skall ge sig in i de strider man kan vinna”.

 

Stall Hatten ställde sig mycket tveksam till Djurgårdsprojektet allt sedan det presenterades för ett par år sedan, det torde väl inte undgått någon? Vår ambition har dock ALLTID varit att presentera väl underbyggda fakta, och leverera nyanserad kritik – det senare främst med tanke på djurskyddsaspekten.

 

Hur vida vi lyckats med detta får ni läsare själva bedöma, men ingen får tro att vi framfört vår kritik med en ”egen agenda” för ögonen. Lika lite får ni tro att Stall Hatten är någon bitter bakåtsträvare, som vill svensk galoppsport illa!

 

Stall Hatten ÄLSKAR nämligen galoppsporten. Lika mycket nationellt som internationellt.

 

Att hålla den här bloggen ”levande” tar åtminstone 30 timmar per vecka i anspråk. Och det är timmar vi avsätter efter ordinarie arbetstid, samt dessutom helt oavlönat…

 

När det nu står klart att Djurgårdsprojektet KOMMER att fullföljas är det således inte värt att lägga kraft (och tid) på att argumentera vidare i detta forum.

 

Stall Hatten avslutar därmed ärendet ”Nationaldagsgaloppen”, med följande ”visdomsord” och konstateranden.

 

Svensk Galopps VD Klas Lundgren samlade de sex jockeys som deltog i provridningen kort efteråt och lät meddela att ”nu vill jag inte höra någon negativ kritik om projektet från er i media, förstått”?

 

Pampigt?

 

Att söka toto-tillstånd till loppen är direkt oseriöst.

 

Se till att ”smörja upp” jordbruksverkets utsedda veterinärer redan i morgon dag. Om inte…, kan ni se fram emot ett ”hastigt uppvaknande” på nationaldagen 2013!

 

Lägg ”alla kort på bordet” vad gäller redan nedlagda och framtida budgeterade kostnader i projektet. Det förra (redan nedlagda kostnader) ser Stall Hatten i och för sig inte vikten av att presentera, men då de aktiva önskar detta är det väl bara att gå dem till mötes?

 

Jobba stenhårt på att få in externa sponsorer. Anställ någon snitsig säljare med ”Östermalms-accent” med 40 procents provision.

 

Håll en stram budget, men spara inget på att säkerställa ett säkert banunderlag. INGET!

 

Okey?

 

 http://www.youtube.com/watch?v=lpJy2gytHEA&feature=related

 

 

Och avslutningsvis.

 

Ett stort och innerligt LYCKA TILL från Stall Hatten.

 

Vidare.

 

Om Stall Hatten är rätt informerad planerar de ansvariga för skandinavisk galoppsport att arrangera en gemensam auktion för samtliga länders åringar i Göteborg 2013.

 

Det betyder i så fall att cirka 60 danskfödda, 20 norskfödda, samt 120 svenskfödda ”knattar” kommer gå under klubban vid ett och samma tillfälle.

 

Det kan vara den BÄSTA idé Stall Hatten någonsin hört!?

 

Inte nog med att man utvecklar samarbetet länderna emellan. Man säkerställer samtidigt att ”marknaden” tvingas konkurrera på sunda och lika villkor. Dessutom finns omfattande, onödiga, och direkta kostnader att spara i och med detta.

 

I nästkommande blogg ämnar Stall Hatten presentera sin smått geniala plan, vilken med garanti säkerställer att priset på åringarna som säjs 2013 (i minsta fall) fördubblas!

 

Och om ”sporten” sköter sina kort rätt, antal födda föl ökar med minst 20 procent säsongen 2014.

 

Intressant?

 

Höres.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Stefan

30 timmar per vecka!? (åtminstone)
Hatten sitter alltså och bloggar drygt fyra timmar per dag? Det har jag lite svårt att tro.

2012-10-15 @ 21:29:00
URL: http://www.galoppbilder.se/blogg/
Postat av: Tagge

Förslaget med en "storauktion" är inte ny.

Just en samlad skandinavisk åringsauktion har flertal gånger diskuterats på TP tidigare år.

Den geografiska platsen för en sådan auktion har vid dessa diskussioner alltid hamnat i Jönköping (Elmia eller likn.). Detta för att i någorlunda mån hitta ett ställe där merparten av uppfödare/spekulanter har liknande transportsträcka. Jag tänker då främst på städer som Köpenhamn / Malmö/ Göteborg / Oslo/ Stockholm. Just Jönköping ligger väl så mycket i mitten man kan komma?

Tanken är naturligtvis lockande och 2 dagar som helt koncentreras på skandinavisk uppfödning är bra.

Den då ökade konkurrensen mellan uppfödarna tror jag inte gör åringarna sämre.

Den Skandinaviska Breederserien är en bra början, men jag är av åsikten att det skandinaviska sammarbetet måste breddas.

2012-10-16 @ 07:20:35
Postat av: Mr Plocken

Kan inte släppa Djurgårdsprojektet. Jägersrogaloppen sitter nu på vad vi kan jämföra med ett rivningskontrakt. Galoppen i Täby är inne på upploppet. Det är då imponerande/anmärkningsvärt (välj själv) att Svensk Galopp med den dagordningen kan tycka sig ha tid att driva ett sådant stickspår som Djurgårdsprojektet. Galopp i park- och picknickmiljö finns redan, Strömsholm. Försök få folket dit istället. Locka med gratis bussar eller varför inte tåg, picknickkorgar, spelbongar, stolar med reklamtryck mm. Upptagningsområdet är inte bara Stockholm. Strömsholm ligger centralt till. Denna marknadsinvestering är minimal i både tid och pengar samtidigt som all kraft kan läggas på den fråga som borde vara viktigast idag, permanentbanor. Utan dem så har vi inget behov av marknadsföring för att få nya hästägare.

2012-10-16 @ 09:01:57
Postat av: Tore Petre'

Eklund's inlägg "Mer om Gärdet" på hans egen blogg var väl ändå ett "skott i nacken" på Stallhatten ! Totalt avklädd inför öppen ridå ! Kvarvarande förtroendekapital: Zip - Zero - Nada !

2012-10-16 @ 20:31:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0