En lunch, rätt man trots allt, och nu gör vi så här...

 

I dag var Stall Hatten och åt en mycket trevlig lunch med SG:s nytillträdde VD Klas Lundgren på Solvalla.

 

Säga vad man vill om ”Klasse”, men att han är en man med höga ambitioner, besitter förmågan att lyssna, samt är en rätt cool snubbe i största allmänhet råder det ingen som helst tvekan om. I vart fall om ni frågar Stall Hatten.

 

Efter de sedvanliga tio minuterna med utbytande av diverse artighetsfraser gled samtalet in på att försöka ställa en korrekt ”diagnos” på statusen inom svensk galoppsport i allmänhet och Djurgårdsprojektet i synnerhet…

 

Stall Hatten måste tillstå att ”Klasse” hade rätt klart för sig och faktiskt delgav en hel del klokskap om hur sporten i stort bör skötas. Hatten av för denna klarsynthet, speciellt då han endast varit i sporten i lite drygt två månader.

 

Men…

 

… det ”däringa Djurgårdsprojektet” försvarades fortsatt outtröttligt, och med näbbar och klor!

 

Flertalet av de argument som herr Lundgren framförde i sin jakt på att bevisa det ”förträffliga” med evenemanget var av så pass lövtunn karaktär att Stall Hatten vid fler än ett tillfälle nästan rodnade.

 

Men, vi säger det igen.

 

En VD:s uppgift är att agera efter de riktlinjer och direkta order som styrelsen ger honom.

 

Stall Hatten är efter mötet helt övertygad om att Klas Lundgren är rätt man att driva svensk galoppsport framåt. Nu är det upp till alla er/oss som på något sätt är aktiva inom sporten att delge nyanserade och korrekta förslag om vilken ”färdriktning” vi skall ta. Och det brådskar, för om inget görs nu, kommer svensk galoppsport att vara i princip helt marginaliserad inom ett decennium.

 

Nu gör vi så här!

 

SG skickar med blixtens hastighet ut en enkät till ALLA aktiva galopptränare, proffs som amatörer, lärlingar samt hästägare. Presentera ALLA era argument FÖR projektet och bifoga allt underlag som legat till grund för ert beslut.

 

Ställ adekvata frågor, analysera svaren noga, och LYSSNA en gång för alla!

 

Kostnaden för att få ”facit” i ärendet kostar knappt 5.000 kronor. Är inte det väl investerade pengar?

 

En låt.

 

http://www.youtube.com/watch?v=3tgmXgTp6f8

 

 

Nu puttrar grytan med Boeuf Bourguignon på spisen, rödvinet från Bordeaux är dekanterat, och Stall Hatten tänker i och med detta ”ta helg”.

 

Men innan vi slutar måste vi be om ursäkt.

 

För en tid sedan påstod Stall Hatten att ”notan” för att galoppen skulle få vara kvar på Jägersro resten av säsongen 2012 samt under hela 2013, var tolv miljoner.

 

Notan var på 12,8, sorry…

 

Höres.

 

P.S. Vi är fullt medvetna om att ett par ämnen vi ”hintat” er om skall presenteras i bloggen, lyser med sin frånvaro. I nästkommande blogg är Stall Hattens ambition att dessa skall läggas på bordet. D.S.

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Tagge

Du skriver att ”Notan” för att galoppen skall få vara kvar på Jägersro 2013 är 12,8 Miljoner. Man får lätt som läsare då känslan av att du antyder att ”Avtalsbråket” kostat galoppen motsvarande belopp i ”merkostnad” redan 2013.

Utan att kommentera "Avtalsbråket" i övrigt, så måste jag ändå bestrida din "antydan".

Har inte sett uppgörelsen, men jag har trots allt fått uppfattningen att det rör sig om köp av tjänster för skötsel banor, Stallområde, samt genomförande av Tävlingsarrangemang 2013 till en kostnad av 12,8 miljoner som avtalet avser.

Då infinner sig naturligtvis den intressanta frågeställningen vad motsvarande tjänster renderat för kostnader tidigare?

Nu ska man vara försiktig så man inte jämför ”Äpplen och Päron” vilket inte är min mening, men redan 2006 var kostnader på Jägersro enligt Framtidsutredningen enligt nedan:

”Övriga Tävlingskostnader” 11,5 miljoner
Anläggningskostnader 4,8 miljoner
Kapitalkostnad/Anläggningsavgift 2,8 miljoner

Vilka av ovanstående kostnadsposter eller delar av desamma som ingår i de nu avtalade 12,8 miljonerna för 2013 är av intresse, men har inte framgått av det hittills publicerade.

Det är ev. ”Merkostnad”och inget annat som i sammanhanget är värt att kommentera och då pratar vi förmodligen inte om några 12,8 miljoner.

2012-10-05 @ 19:36:17
Postat av: Trött

Bra Tagge, en viktig poäng. Jag är trött på att Hatten helt medvetet får det att framstå som att hela beloppet är en ökning från förut. Hatten vet bättre ändå fortsätter han antyda och sprida rykten som skadar galoppen. Man undrar varför.

2012-10-05 @ 21:40:35
Postat av: Tagge

Om jag nu risade Bloggens komenterande angående "Notan", skall jag i rättvisans namn också "Rosa" samma Bloggs grundinställning kring Djurgårdsspektaklet.

Det som en gång i begynnelsen var ett dåligt riskprojekt.

Har efter ett antal "nedplöjda" miljoner.

Blivit ett dyrt uruselt högriskprojekt utan de aktivas förankring, och med en ordentlig portion inbyggd prestige.

Framförallt har jag svårt att se PR-potentialen kontra projektets risker såväl för Hästar/Jockeys/Publik som det rent ekonomiska.

2012-10-05 @ 22:40:45

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0