En bild, utebliven hjärtattack, och Phal-klubben...

 

Det finns ett klassiskt ordspråk som lyder: ”att en bild säger mer än tusen ord”.

 

Och så är det ju naturligtvis!

 

Med anledning av detta utlyser Stall Hatten härmed en bildfråge-tävling. Först postade rätta svar, med fyndigast motivering, vinner en högklassig penna. Detta ”skrivdon” är ytterst användbart för att föra noteringar i till exempel auktionskataloger. För alla er som redan äger en penna, men trots detta är sugna på att vinna pris – erbjuder vi därför en snitsig ”kajal-dito” av yppersta klass och kvalitet…

 

Var är den här bilden tagen? 

 

 

A: På Goffs auktionen strax utanför Dublin i förra veckan?

 

B: På ”Pride”-festivalen?

 

C: På en audition för en roll i ”La cage aux folles”?

 

Vidare.

 

Stall Hatten är normalt sett alltid på plats i Paris under Arc-helgen, men i år stannade vi hemma, då det där riktiga ”suget” sorgligt nog aldrig infann sig. 

 

Och måhända var det ren tur att vi inte var på plats på ”Lånckan” i går, för om så varit fallet, hade Stall Hatten förmodligen fått en hjärtattack kort efter målgången i Prix de l´arc de Triomphe…?

 

Allt sedan vi först fick ”nys” om den japanske fantomhästen Orfevre i höstas förra året, har vår besatthet av denne eskalerat för var dag som gått. Stall Hatten minns inte vid hur många tillfällen vi skrivit om Orfevre i detta forum, men det vi minns med bestämdhet, är att vi ”lobbat” stenhårt för att hästen skulle matchas mot, och vinna, ”Arcen” anno 2012!

 

Kommer ni ihåg detta inlägg?

 

http://stallhatten.blogg.se/2011/december/

 

Nåväl.

 

I och med det faktumet att Stall Hatten inte var på plats på ”Lånckan”, lät vi helt sonika bli att spela vinnare på Orfevre, och koncentrerade oss enbart på det rent sportsliga. Detta djupt nedsjunkna i soffan med ett glas rött i höger hand och med en påse choklad i vänster…

 

Efter tusen meter av loppet meddelade Stall Hatten, utan den minsta darr på manschetten, Fröken Favorit att: ”det var ju skönt att man inte deltog i toton, för nu är Orfevre totalt chanslös att vinna”.

 

In på upploppet satt vi dock med spikrak rygg, förträngt allt som hade med spelet att göra, och skrek för full hals då vi insåg att Orfevre skulle vinna loppet.

 

Ack vad vi bedrog oss. 

 

Stall Hatten har sett en massa ”bortridningar” genom åren, men frågan är om inte Christophe Soumillons ombord Orfevre i Arcen-2012 är den värsta? Att den är den mest kostsamma råder det ingen tvekan om.

 

Om ”Soumi” fått rida om loppet hundra gånger hade han garanterat vunnit 99 av dem…

 

Döm själva!

 

http://www.youtube.com/watch?v=jZO0q6eYZ2M

 

Nu gick segern i stället till det fyraåriga stoet Solemia, som förutom evig ära och säkrad plats i historieböckerna, belönades med cirka 22 miljoner kronor.

 

Stall Hatten måste avsluta här då ”Svenska Pahl-klubben” har årsmöte om styvt 20 minuter.

 

Om vi överlever denna middag återkommer vi redan i morgon med en massa nyheter, samt skvaller. 

 

Höres.

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: gurkan

stallhatten har tydligen glömt råttgubbens styrning på mighty afrodity i deuville där hatten et consortes var beredda at ta repet efter loppet selektivt minne ger inte alltid trovärdighet häls gurkan/den blå diamanten

2012-10-08 @ 18:48:55
Postat av: Marla Singer

Hm...väldigt svårt ;) På Goffs såklart! Väntar med spänning på snitsig ”kajal-dito” av yppersta klass och kvalitet…

2012-10-09 @ 16:48:54
Postat av: Marla Singer

- Om vi nu köper den här hästen Micke, kan du lova att den inte startar mer än 1 gång per år?

2012-10-10 @ 23:22:37
Postat av: Anonym

Ooooo, har farmor fått en flickvän?
// Grete

2012-10-14 @ 19:50:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0