Panama Jack, drömmar, och inte ett värdigt agerande...

 

Stall Hatten har genom åren varit med och delägt ett antal galopphästar, där de flesta faktiskt varit riktigt bra - eller i alla fall lyckosamma, men dessutom (tyvärr) ett stort antal rena ”kameler”…

 

Till den senare kategorin (kameler) hör naturligtvis inte Panama Jack, en ”urbillig” häst som faktiskt hade sex raka segrar vid den här tiden förra året.

 

Må hända var det så att Stall Hatten drabbades av ”hybris” en smula efter dessa vinster? För vi minns klart och tydligt hur vi studerade propositionerna till galoppbanan i Panama City, 950 mil från Malmö, med allvarliga planer att ”testa lyckan” om vår ögonsten fixade nio raka…

 

I den sjunde starten torskade Panama Jack dock på målfoto, sedan jockeyn tappat spöet 200 meter från mål, och dessutom fann det ”lämpligt” att göra segergest när mållinjen passerades!

 

Visst, Stall Hatten surade väl ”en smula” då våra ”högst realistiska” planer om en start i Panama grusades i och med detta debacle. Kort senare insåg vi dock, glädjande nog, att kostnaden för vår ”geniala plan”, nog vida översteg förtjänstmöjligheten på en sådan resa…?

 

Men det ju just ”drömmen/drömmarna” som driver oss att år efter år fortsätta som hästägare, alldeles oavsett ”framtidstron” inom sporten eller det allmänna konjunkturläget i samhället, eller hur?

 

Vidare.

 

Ett par veckor senare anmälde Stall Hatten ”et consortes” Panama Jack till ett ”vanligt” lopp i danska Århus. Detta gjordes ”mest för showens skull” då förstapriset var blygsamt och vi ville kolla hur hästen fungerade med gräs under hovarna.

 

”Capello Stall” minns den där helgen i Århus med ett leende på läpparna. Inte bara för att Panama Jack vann loppet (det målfotot hade vi gärna studerat närmare, för vi tyckte han torskade med åtminstone ett huvud…), utan mest för att vi fick nya vänner och hade det trevligt i största allmänhet.

 

Därför var det synnerligen glädjande och inte ”utan stolthet” Stall Hatten noterade att den 30 juni 2012 avrids ”Panama Jacks löb” på galoppbanan i Århus.

 

Det känns STORT och hedrande, därför lyfter vi på hatten för våra danska vänner i Århus.

 

Vi går vidare med något tråkigare…

 

I går kväll beslöt Skånska Fältrittklubben (SFK) att inleda en civilrättslig process gentemot Skånska Travsällskapet (STS).

 

Stall Hatten har läst underlaget SFK tagit fram och förlitar sitt beslut på i den kommande processen. Efter att ha gjort det (som de lekmän vi är) känner vi oss i alla fall ”något” lugnare till mods inför framtiden, vilket är glädjande!

 

Samtidigt finns det alltid ”två sidor av myntet” lämpliga att ”syna”…

 

… så även om det i nuläget i alla fall inte känns helt ”orimligt” att det rids galopplopp på Jägersro även under säsongen 2013, så skulle Stall Hatten inte kliva in på toton på att detta sker till ett odds under tio gånger pengarna!

 

Enligt Stall Hattens källor hördes det ”glada skratt” och visades en inte helt ”pampig” skadeglädje då Skånska Fältrittklubbens medlemmar biföll Claes Lundells begäran att ”entledigas” som hedersmedlem i just nämnda klubb.

 

Om Claes Lundells ”framtoning och ledarskap” kan man tycka en massa. Men få (om någon?) har gjort mer nytta för Jägersros utveckling som bana och för dess av honom säkerställda, smått unikt goda relation med spelbolaget ATG.

 

Självklart skulle inte Claes Lundells begäran om utträde ur SFK tagits upp inför sittande församling, utan bara bifallits utav styrelsen! Då hade den ”saken” varit klar och ur världen.

 

Nu känns SFK:s styrelse agerande bara ”smutsigt” och helt ”oklassigt”.

 

Kanske går Stall Hatten nu ”över gränsen” en smula, men sådana här populistiska ”fasoner” är inte värdigt en förening som Skånska Fältrittklubben…

 

… utan torde vara mer ”förväntat” av de här idioterna!

 

http://www.youtube.com/watch?v=ZW1MYpvRiYk

 

Usch…, jobbigt!

 

Nu fokuserar därför Stall Hatten på matchen mellan AIK och Djurgården, det sista derbyt som avgörs på Råsunda fotbollsstadion – Sveriges nationalarena!

 

Återstår att se om det sista galoppderbyt har ridits på Jägersro…?

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tynwald

Du har nog missuppfattat det hela Stallhatten. Enligt SFKs egen utsago så har Claes Lundell bara motarbetat galoppen, och då framförallt inom ATG. Du bör ta en pratstund med Benny Carlsson och Håkan Birger nästa gång du är på Jägersro. De berättar både högt och gärna om Lundells framfart.



För det har väl inte undgått någon att den uppkommna situationen på Jägersro är Claes Lundells fel, allena.

2012-05-08 @ 23:20:16
Postat av: Tore Petre'

Sista Derbyt på Jägersro rids nog 2013. Den som vinner det får väl behålla derbybucklan ! Det gäller att storsatsa på 2-åringar i år !

2012-05-09 @ 20:27:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0