"Capello Stall", träningsvärk, och den där "Fyran"...

 

”Cappello Stall umilmente scusa per il blog poco aggiornato”…

 

…eller som det heter på svenska!

 

”Stall Hatten ber ödmjukast om ursäkt för den bristfälligt uppdaterade bloggen”

 

De senaste dagarna har Stall Hatten, hädanefter (i dagens blogg i alla fall) kallat ”Capello Stall” nämligen tillbringat i ”städernas stad”, Rom.

 

Tillsammans med Fröken Favorit har ”Capello Stall” slitit ned sulorna på ”Todsen” så det står härliga till. Inte för att vi har burit med oss någon stegräknare, men uppskattningsvis har vi gått typ drygt tre mil per dag då alla sevärdheter skulle ”besiktigas”…

 

”Capello Stall” orkar inte berätta om allt vi sett, men kan utan tvekan lova att entréavgiften 15 euro för att komma in på Vatikan-muséet, är ”prisvärt”, samt att investera i ”Rom-passet” för 30 euro är ett ”måste”!

 

I eftermiddags hasade sig ”Capello Stall” ut till galoppbanan Capannelle, då suget efter totospel var högt, och viljan att ”bocka av” bana 89 var rent ut sagt monumentalt…

 

Stall Hatt…, förlåt ”Capello Stall”, hann inte mer än att glida in på banan innan ryktet om vår ankomst hade hunnit sprida sig. På något annat sätt kan vi inte tolka ”ankomstkommitténs” agerande då vi inte ens hann passera ledvolten innan en kostymklädd herre bjöd upp oss i restaurangen och bjöd på ett glas prosecco.

 

Restaurangen på Capannelle höll högsta klass. För 10 euro fick man en överdådig förrätts och dessertbuffé. En ”Secondi piatti”, naturligtvis Spaghetti Vongole kostade lika mycket. Allt höll toppklass.

 

Det kan man tyvärr inte säga om klassen på hästarna. Visserligen var det ur spelsynpunkt ganska enkelt att plocka ut vilka djur som INTE kunde vinna, men överlag var sporten inte av någon högre kvalitet.

 

Nåväl…

 

”Capello Stall” och Fröken Favorit lämnade galoppbanan i Rom med ett leende på läpparna, och lovade varandra att återvända inom kort. Kanske redan till det Italienska derbyt den 20:e maj?

 

För resten…

 

Hemresan från banan är värd ett kapitel för sig!

 

”Capello Stall” och Fröken Favorit försökte nämligen att ”rädda degen” i det avslutande sjunde loppet.

 

Med en totobong i våra vänstra händer, och ett glas vitt i våra högra, skrek vi och jobbade allt vad vi kunde på ”Fyran” i sista racet. När hästarna så passerade mållinjen kastade ”Capello Stall” sin ”torskbong” i ren förtvivlan, men det var tur att ”FF” var mer uppmärksam…

 

Fröken Favorit hade nämligen noterat (i och för sig en minut efter målgång) att den där ”Fyran” tydligen startboxvägrat och inte deltagit i loppet. Glada i hågen fick vi därför tillbaka vår insats och begav oss, med nyfunnen energi, mot busshållplatsen.

 

Kanske var vårt ”självförtroende” för stort, för vi undersökte inte ens åt vilket håll denna busshållplats låg… Efter typ två kilometers promenad längs motorvägen, i ihållande regn – och utan någon hållplats inom synhåll – började vi tvivla på vår ”tur”!

 

”Capello Stall”, vars tålamod är en aning begränsat, vände dock blicken och fick syn på en buss som närmade sig och verkade ”en smula” bekant.

 

Glädjen vi kände när busschauffören förbarmade sig över vårt rent ”desperata” viftande och stannade mitt på motorvägen för att plocka upp oss, var smått obeskrivlig…

 

Så nu sitter vi här och tycker att…

 

http://www.youtube.com/watch?v=CvD4K6IqXgM

 

I morgon är det hemfärd, men på tisdag lovar ”Capello Stall” att återkomma med en summering av helgen – ur galoppsynpunkt…

 

För vad höll ”Capello Stalls” favoritpålle ”Prins Kanelstövel” på med i eftermiddags på Jägersro egentligen? Var det en bra vinnare i Kentucky Derby? Och håller de engelska Guineasvinnarna hög klass? Dessutom tilldrar oss startanmälningarna till nästa söndag på Täby i morgon vårt intresse. ”Spökdax”..? Och vilket spår får ”GfG”? Kommer Ko Zin…?

 

Och innan vi slutar för i kväll. Vem som är Stall Hattens favorit att efterträda Gunnar Werner som VD för Svensk Galopp är helt givet.

 

”Han” har alla kvalitéter!

 

”Sosse”, ”pamp”, och mustasch…

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

"Sosse, pamp och mustasch. Måste vara Björn Eklund !

2012-05-06 @ 20:40:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0