Prioriteringar, gräs vs dt, "Journalen", och stigbyglar...

 

Planeringen av den nya banan ute på Önsta pågår för fullt och frågan engagerar, det råder det ingen som helst tvekan om.

 

Mest debatterat är om gräsbanan eller dirttracken skall ligga närmast publiksidan. Som det ser ut i nuläget blir ”turfen” ytterst. Det finns naturligtvis både för och nackdelar med att placera gräset utvändigt, men Stall Hatten hoppas att de ansvariga står på sig och ser till att så blir fallet.

 

Argumenten emot detta verkar företrädesvis vara att ”de flesta loppen går ju på DT”, men det argumentet håller inte – i alla fall om ni frågar Stall Hatten.

 

Om man anlägger en gräsbana av toppklass och avsätter nödvändiga resurser för att sköta denna "på rätt sätt", är det väl bara att skriva ut typ 20 procent fler gräslopp än som idag är fallet?

 

Svårare än så är det väl inte?

 

Stall Hatten läser ALLA anmälningslistor till Täby, Jägersro och Göteborg. Utan att vi gjort någon ”djupare analys” av dessa, verkar de flesta aktiva föredra att starta sina ”skyddslingar” på gräs!

 

”Men grässäsongen är kort och vi tävlar faktiskt året runt” är ett annat argument som förespråkarna för att anlägga ”gruset” utvändigt framför.

 

Visst, så är det, men med tillräckliga resurser borde man väl kunna tillhandahålla en ”ridbar” gräsbana mellan mitten av april till i vart fall slutet av oktober?

 

Om snudd på alla golfbanor i Stockholmsområdet är kapabla att släppa ut sina medlemmar för en 18-hålsrunda den femtonde april, vore det väl ”själva fan” om inte vi kunde erbjuda detsamma för våra hästar?

 

Och att vi tävlar vintertid i Stockholm är visserligen en realitet, men det är "i sig" så dumt och kostsamt för sporten att Stall Hatten inte ens orkar kommentera ”eländet”. Men det är ju en helt annan fråga…

 

Innan vi avslutar ämnet måste Stall Hatten delge de ansvariga för Önsta-projektet ett par saker.

 

Se till att gräva en tunnel under gräsbanan för traktorer och ”annan trafik” som skall sköta dirttracken. Det är en helt nödvändig investering, tro oss.

 

Säkerställ en ordentlig dränering mellan banorna.

 

Placera läktare och övriga fastigheter max femton meter från ytterrail.

 

Tänk ”småskaligt” vad gäller investeringarna i publikutrymmen. Om vardagsgaloppen idag (2012) har 400 besökare torde siffran vara halverad när portarna på Önsta slås upp. Detta är naturligtvis beklagligt, men inget, absolut INGET, kan ändra på den saken.

 

Prioritera därför ”stordagarna”. Hyr in provisoriska lösningar för dessa dagar/kvällar rent publikt, och snåla för guds skull inte på något. På så sätt minskar investeringskostnaderna initialt och på sikt blir de löpande anläggningskostnaderna minimerade.

 

Om galoppsporten skall växa gäller det att vi "tar hand" om våra profiler. För Stall Hatten är det en självklarhet att dessa skall visa upp sig på den "stora scenen"! Inte förpassas 20 meter bakåt på "den lilla"...

 

Stall Hatten hoppas innerligt att sprinterloppen med gruppstatus avgörs på en helt rak gräsbana på Önsta. Förutom att det blir mer spektakulärt för publiken, blir dessa lopp mer rättvisa för hästarna.

 

Och är det någon av er läsare som tror att Dubai World Cup kommer att ridas på tapetan 2012? Om så är fallet erbjuder Stall Hatten 30 gånger pengarna på att så blir fallet!

 

Okey?

 

http://www.youtube.com/watch?v=cLTYMN8iD00

 

Hur går det med ”Journalen” Hallencreutz dom i Isalina fallet egentligen?

 

En låt säger mer än tusen ord…


http://www.youtube.com/watch?v=QL4u2ACrPow

 

I slutet av den här veckan kommer överdomstolens beslut vilket inte kan överklagas. Vi har sagt det förr, men vi säger det igen. Stall Hatten har ingen juristexamen, men om man i domen lindrar Bodils straff blir vi ytterst förvånade. De kunskaper man ges i ”Göken” torde vara tillräckliga för att dra den slutsatsen.

 

Så…

 

http://www.youtube.com/watch?v=IiktOs4dLHg

 

Valmir ”Matadoren” Azeredo fick fyra dagar i ”buren” efter sin drivning ombord Frontier Star i kampen mot Stall Hattens ögonsten Aghostatgodsplace i söndags. Det är ett stenhårt straff för ”Matadoren” personligen och i våra ögon fullt tillräckligt!

 

Om det är något Stall Hatten hatar är det att se jockeys ”cantra” till start utan fötterna i stigbyglarna. Förutom att det ser ”lalligt” ut har vi svårt att se att hästarna är betjänta av denna hantering av ryttarna? Enligt Stall Hattens källor skall det bli ändring på detta otyg inom kort.

 

Väl så.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: fransosen

Först av allt låt mig klargöra att jag delar stall Hattens uppfattning när det gäller de "lalliga" nedstartsgalopperna. MEN detta är inte något man kan förändra bara med en regeländring. Det kräver att en del tränare lägger mer tid på att få hästarna hanter/styrbara (välj själv) under nedstartsgaloppen. I många fall blir ryttarna tvingade att använda hela skänkeln, dvs "dingla" med benen för att få hästarna till startboxarna. I många fall är den ren överlevnad för jockeyn. Särkilt gäller detta för arabloppen. Stall Hatten som är en berest man i galoppvärlden, har säkert sätt att man även i de stora länderna använder denna teknik. Dock mycket sällan. USA är undantaget, där har man en "ponny" som ibland både leder ner häst inkl jockey till startboxarna och hämtar dem efter målgång.



Slutsats: Kvalen kanske inte bara skall innehålla momentet "tid runt" på 800-1000 meter utan även en godkänd nedstartsgalopp på ett för galoppvärlden stilmässigt sätt.

2012-06-13 @ 19:15:42
Postat av: Tore Petre'

Kunskaper från "Göken" duger inte i dessa sammanhang, - tydligen !

/0.000:- svider inte ens i skinnet på Bodil !

2012-06-14 @ 15:19:30
Postat av: Numera, avdankad proffs!

Alltså, nu blir jag, uppriktigt förbenad!!Varför kan inte SG ha en riktig advokat, som vet vad som ska överklagas???? Hur ska man kunna få rättvisa, om inte överklagan vet vad som behövs, för att det som avses, ska kunna dömmas!! Ingen skribent, låter kanske luddigt, men nog ska man väl veta hur man lämnar in en sådan sak, om man anser att 1a domslut är felaktig???? Nu har vi verkligen stipulerat exempel, på hur man kan manipulera, och ändra , hur som haver!! Eller????

2012-06-14 @ 19:22:57
Postat av: Texttolkaren

Hur kan det vara fritt fram att behandla med klenbuterol när det uttryckligen står att det inte finns något gränsvärde som behöver överskridas? Det betyder väl att klenbuterol - till skillnad från t ex kroppsegna ämnen - har en rapporteringsnivå som sannolikt ligger mycket lågt och att även mycket, mycket låga nivåer är att betrakta som misstänkt doping eftersom ämnet måste ha kommit i kroppen genom hjälp eller påverkan utifrån. Gränsvärden är väl därmed en term som inte gäller klenbuterol? Så tror jag att man måste förstå det av Hatten citerade stycket, som därmed inte gör set fritt fram med klenbuterol, utan precis tvärt om.

2012-06-14 @ 22:29:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0