Sill, Black Caviar, Castro och en "korvgubbe"...

 

Stall Hatten ber om ursäkt då vi inte haft varken tid eller möjlighet att uppdatera bloggen på ett par dagar. Det har varit fullt upp med midsommarfirande och diverse andra aktiviteter som vi inte behöver ”torgföra” i detta forum, men vi skall försöka sammanfatta det ”viktigaste”, och mest intressanta från de senaste dygnen.

 

Midsommarafton tillbringade Stall Hatten i ”goda vänners lag”. Det blev mycket sill, nubbe och öl…, men sammantaget får kvällen betecknas som synnerligen stillsam. Det vi minns mest från denna afton är vårt ytterst misslyckade spel på kvartsfinalen i fotbolls EM mellan Tyskland och Grekland. Stall Hatten trodde på en tillknäppt uppgörelse och lirade en bra slant på resultatet 0-0 till tolv ggr ”såsen”. Efter tre minuters spel insåg vi dock tyvärr att så inte skulle bli fallet. Det blev 4-2 till Tyskland ”by the way”…

 

Lördagen vikte Stall Hatten åt Royal Ascot meetinget, där fenomenet från ”down under”, Black Caviar, jagade 22a raka från debuten. Loppen avnjöts på puben ”Wirströms” i Gamla Stan med ”Trumpetarn” och Fröken Favorit, men åtminstone 20 för oss okända personer var med och tjoade och hejade på stoet, vilket förhöjde stämningen ytterligare.

 

Stall Hatten övervägde faktiskt att gå ”all in” då Black Caviar stod i 1.40 på den svenska totalisatorn. Men det var tur att vi inte gjorde spelet, för loppet blev en ”aning” mer dramatiskt än det borde ha blivit.

 

Stall Hatten anade ”ugglor i mossen” redan i startboxarna då jockeyn Luke Nolen faktiskt såg helt ”väck” ut när kamerorna zoomade in honom. Uppenbarligen var herr Nolen ordentligt skärrad av stundens allvar och att en hel kontinents förväntningar vilande på hans axlar.

 

För att Black Caviar skulle vinna Diamond Jubilee Stakes var ju bara ren ”formalia”, det spekulerades faktiskt mest om hur stor segermarginalen skulle bli.

 

Kolla detta!

 

http://www.youtube.com/watch?v=FQMnHFQByzo

 

Nu gick det ju bra ändå, men Stall Hatten kan faktiskt inte påminna sig ett värre ”jockey error” än det Luke Nolen gjorde sig skyldig till ombord Black Caviar på Ascot i lördags. Och om det blivit förlust, hade förmodligen jockeyn blivit ”lynchad i närmsta lyktstolpe” i samma ögonblick som han satte fötterna på australiensk mark…?

 

En ”kommentar” från Stall Hatten får avsluta ämnet.

 

Visst fick Black Caviar sin gloria en ”smula på sned” i lördags, men man måste faktiskt ta ett par saker i beaktning.

 

1: Resan från Australien till England och Royal Ascot satte säkerligen ned henne minst ett par kilo.

 

2: Underlaget var långt ifrån passande för henne.

 

3: Pressen på tränaren och jockeyn var rent omänsklig. ALLA krävde ju vinst, men under sådana omständigheter är det allt annat än enkelt att prestera på topp.

 

I söndags var Stall Hatten på Klampenborg för att övervaka det danska galoppderbyt. Trots att arrangören hade vädrets makter emot sig var stämningen (precis som vanligt) på topp. ”Picknick-folket” flyttade helt sonika in under taket på läktaren 300 meter från mål, och övriga besökare lät inte regnet påverka humöret i någon större skala.

 

Stall Hatten var ”bombsäker” på två saker innan loppet. Dels att The Kicker inte skulle stå derbydistans, samt att Buzz Lightyear var ”stenklar”.

 

Ett ”rätt” av två är väl inte ett helt uruselt facit…? Men.

 

Även om Stall Hatten hade haft möjlighet att spela komben Darcy före Summertime i Danskt Derby 2012, med RESULTATLISTAN i näven, hade vi faktiskt tvekat både en och två gånger innan vi vågat oss fram till totoluckan.

 

http://www.youtube.com/watch?v=k-DiWN_yfYI

 

Stall Hatten sänder härmed ett rungande GRATTIS till tränare Francisco Castro, och alla andra i kretsen kring Darcy och Summertime, som alltså säkerställde dubbelseger till stallet i Danskt Derby.

 

Efter en utmärkt middag samt efterföljande övernattning på Köpenhamns bästa hotell, Skovshoved, hastade Stall Hatten omedelbart vidare mot Visby i måndags morse.

 

Stall Hatten återkommer om våra dagar på ”öjn” i nästkommande blogg. Vi kan dock redan nu avslöja att det var länge sedan en ”korvgubbe” rönt större intresse är den som var verksam på Visbytravet i tisdags kväll?!

 

http://www.youtube.com/watch?v=p1MfXTdEzL4

 

Höres.

 

 


Kommentarer
Postat av: Kittens Joy

Hattens världsliga journalistiska kunskaper verkar vara något begränsade? Just BC jockeys blunder, eller det som kunde blivit en blunder av stora mått, jämförs med en viss Mike Smith och hans BC ritt på super stoet med stort Z, skillnaden är dock en förlust.



Så resten av världen har just sett ett värre "jockey error", eller i alla fall ett lika illa fall av ett sådant, men Hatten är kanske inte så "up to date" när det gäller racing over there?



Läser inte Hatten de engelska skrifterna som publiceras? Även de jämförde Aussin med Mike Smith!

2012-06-27 @ 21:10:08
Postat av: besser_wisser

Skovshoved hotel Københavns beste? Hotelet med flaggstengene på balkongen? Aldri om det blir vårt førstevalg etter vårt besøk; kvelden etterDerby-dagen! Maken til ussel service skal en lete lenge etter! Fullstendig bortkastet og ødelagt av et komplett udugelig menneske i resepsjonen ....

2012-06-29 @ 01:12:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0