"Kokande hatt", ovärdigt, volontärer och Royal Ascot.

 

Det är inte ofta Stall Hatten blir så arg och besviken på någon eller något att ”det kokar över i hatten”, men ibland händer det, och i morse var just ett sådant tillfälle.

 

Efter en underbar ledig helg med dottern Elsa och Fröken Favorit, unnade vi oss en smärre sovmorgon då vårt plan mot Visby inte skulle lyfta förrän 10.20.

 

Och det första man får i ”nacken” när man sätter sig på altanen med kaffet och morgontidningen (DN) är en debattartikel signerad Djurens rätt och diverse ”sakkunniga” som påvisar en sådan djup okunskap om trav och galoppsporten i Sverige att man blir gråtfärdig!

 

Över en hel sida får lobbyorganisation Djurens rätt och deras ”hejdukar” helt oemotsagda spy galla över sporten som sådan, och dessutom torgföra ”fakta” om hur våra hästar hanteras, som är snubblande nära rent förtal.

 

LÄS!

 

http://www.dn.se/debatt/staten-tjanar-miljarder-pa-travhastars-lidande

 

Stall Hatten har sagt det förr, men vi säger det igen. Det finns INGA hästar som har det bättre än våra. Vi har nämligen professionella människor som hanterar hästarna från morgon till kväll. Det faktumet säkerställer flertalet yrkesgrupper. Hästskötare, tränare, övrig stallpersonal och veterinärer förtjänar inte få en artikel av den här ”klassen” kastat i ansiktet helt enkelt.

 

Retoriken artikelförfattarna använder sig av är så pass banal, infantil och populistisk att man egentligen inte ens borde behöva bemöta skiten.

 

Men nu är det tyvärr så att texten publicerats i Sveriges största morgontidning, och denna (DN) åtnjuter sådan respekt och renommé att folk kan ta detta som fakta.

 

Och ur okunskap föds som bekant ilska. Därför är det av yttersta vikt att trav och galoppsportens företrädare ges lika stort utrymme i DN som Djurens rätt tilldelades för att kunna bemöta anklagelserna, och informera om verkligheten.

 

Stall Hatten anser att en organisation som Djurens rätt äger legitimitet. Det är naturligtvis en självklarhet att ALLA djur skall behandlas med respekt, men i det här fallet söker man så billiga poänger och skjuter så högt över målet att det blir rent löjeväckande. Den amerikanska tv kanalen Fox News ter sig ”nyanserade” i jämförelse med artikelförfattarna!

 

Det vore därför ytterst klädsamt om Djurens rätt fortsättningsvis koncentrerade sig på att ”jaga” på de ”jaktmarker” där de VERKLIGA syndarna bedriver sin verksamhet…

 

Fortsättning lär följa.

 

Redan i lördags eftermiddag förberedde Stall Hatten picnickkorgen inför gårdagens tävlingar på Strömsholm. Korgen fick ”stanna hemma” då regnet öste ned, men suget efter att se Grand National ”live” var så pass stort att vi i alla fall åkte de 15 milen enkel väg.

 

Grand National-dagen på Strömsholm är unik, inte bara rent sportsligt utan kanske ännu mer exceptionell ur en mänsklig synvinkel? Stall Hatten har ingen aning om hur många de ideellt arbetande personerna är, eller hur många oavlönade timmar de sammantaget lägger ned för att säkerställa evenemanget, men dessa är värda all heder och respekt för sin insats.

 

När Stall Hatten ”en consortes” anlände Strömsholm vid 15-tiden möttes vi av genomblöta volontärer som bara hade leenden på läpparna, och var ytterst hjälpsamma. Bara den attityden var värt besöket. Stort.

 

I morgon drar ”Royal Ascot” igång och snacka om att evenemanget får en ”rivstart”.

 

Redan i det inledande loppet får publiken njuta av fenomenet Frankel som i Queen Anne Stakes jagar elfte raka från debuten. I samma lopp startar Prammsvinnaren Premio Loco och Stall Hatten håller tummarna för att denne är slagen med mindre än tio längder.

 

Arrangörerna av ”Royal Ascot” har insett att uttrycket ”less is more” är värt att anamma…

 

Man tävlar tisdag till lördag och sex lopp per dag är vad man anser publiken orkar hantera… Och publiken kommer! Det lär om vädrets makter är med arrangören komma drygt 300.000 personer under meetinget.

 

Och detta utan att coverbandet ”Smalare än Tord” står för underhållningen…

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Man kan dock tycka lite synd om travarna som drivs för att springa så fort dom kan utan att vara tillåten att springa så fort dom kan !

2012-06-18 @ 23:09:35
Postat av: Bjebbe

Läser din intressanta blogg regelbundet men måste höra vad du anser om vår alldeles förträfliga filosof Kutte och hans åsikter om häst tävlingar

http://vimeo.com/24220595

Mvh

Björn Ebbe

2012-06-18 @ 23:58:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0