Gör om, gör rätt."Stenhård" låt, och trevligare saker...

 

I går var det fullmäktigemöte i Svensk Galopp och till skillnad mot ”gängse standard” inom sporten för dagen flöt allt på - och utan några skandaler...

 

Men Stall Hatten kan naturligtvis INTE låta bli att kommentera ett par saker som var uppe för diskussion under gårdagen.

 

Obegripligt nog verkar det som att SG ännu inte gett upp hoppet om att arrangera galopptävlingar på nationaldagen ute på Djurgården!?

 

Det här redan på förhand dödsdömda projektet har kostat sporten massor av pengar. Hur många miljoner det rör sig om vågar Stall Hatten inte ens tänka på. Det vore därför ytterst klädsamt om de ansvariga för ”eländet” lade prestigen åt sidan, svalde stoltheten, och ”begravde” nationaldagsprojektet en gång för alla!

 

Men okey då…

 

Är det så att ni nu är så pass ”sugna” på projektet, och dessutom våndas över att redan nedlagt kapital skall vara helt bortkastat?

 

Om så är fallet föreslår Stall Hatten att ni flyttar konceptet/projektet/idén med nationaldagsgaloppen i dess nuvarande ”form” ute på Djurgården, till premiärdagen på den nya banan i Önsta.

 

Fördelarna med ett sådant beslut är många.

 

En stor del av kostnaderna som redan är tagna ”legitimeras”.

 

Ni kan ha fullt fokus på det som är det viktiga! Färdigställandet av Önsta.

 

Ni kommer att åtnjuta viss respekt av de aktiva, som med sin erfarenhet och kompetens om vad som verkligen är genomförbara arrangemang inom galoppsporten, i dagsläget bara ”skrattar” åt Djurgårdsprojektet i dess nuvarande form.

 

Sist, men absolut viktigast, är dock att ni sätter DJURSKYDDET i första rummet.

 

Stall Hatten längtar redan nu till premiären av den nya huvudstadsbanan på Önsta, nationaldagen 2016(17)…

 

Den ”skånska delegationen” hade bokat flygbiljetter för hemfärd till klockan 22.00 och för just det ändamålet dessutom taxi till klockan 20.00…

 

Två saker.

 

Det tar 25 minuter med taxi från Täby till Arlanda.

 

Om de fullmäktigeledamöter bosatta i Skåne prioriterar ”att komma hem i tid”, till förmån för att presentera en korrekt och utförlig nulägesrapport om ”läget” på Jägersro, är de ute ”på hal is”.

 

Alternativt är de inte ”lämpliga” att inneha sina förtroendeposter…

 

Väj själva!

 

Det är fler förtroendevalda "potentater" inom svensk trav och galoppsport som borde tänka till, lyssna, och reflektera på detta...

 

http://www.youtube.com/watch?v=zggCL-S1rns&feature=related

 

I morgon fokuserar Stall Hatten och Fröken Favorit på trevliga saker såsom grillning i goda vänners lag samt derbyt i England och loppen från Jägersro…

 

För samtidigt som allt "elände" i vardagen skall hanteras, måste vi alla "aktiva" få en chans att samla kraft för att orka fortsätta?

 

Eller hur?

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Snöbollen

Enligt vanligtvis välunderrättade källor hade den "skånska delegationen" bokat hemfärd med sista avgången från Stockholm på torsdag kväll dvs. kl 21.00. Från Bromma, inte Arlanda.



Isen kanske inte var så hal trots allt?

2012-06-01 @ 21:50:06
Postat av: Resenären

För dina välunderättade källors information alt egna antagande var hemfärd bokad 21.00 Från Bromma.



2012-06-02 @ 08:22:50
Postat av: Tore Petre'

Agendan var alltså feldisponerad. Följande punkter hade lämpligen placerats efter en radogörelse från SFK's sida rörande galoppsporten's största problem, d.v.s. hemlösheten för den sydsvenska galoppen f.o.m. 2014, - om inte tidgare:

- Hansson's utläggning om Skandinaviskt samarbete.

- De tre motionerna.

- Nationaldagsgaloppen.

- Cordrey's dragning om utvecklingen av sport och spel.

Då hade det blivit gott om tid för galoppsporten's viktigaste fråga.

Men man ville kanske inte diskutera ämnet i total avsaknad av försvar för sitt handlande.

2012-06-02 @ 08:36:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0