Frankel, "however", Googoo Gaagaa, nya klassiker...!

 

Är det någon annan än Stall Hatten som blivit smått ”besatt” av Frankel? Vi kan helt enkelt, hur gärna vi än skulle vilja, inte låta bli att läsa allt som skrivs, och se alla klipp som ligger på nätet…

 

Fenomenet Frankels 11-längders vinst i Queen Anne Stakes i förrgår var ”en smula” imponerande. Inte minst då tränaren Sir Henry Cecil lät meddela att den nu i elva starter oslagne Galileo-sonen tappade en framsko 200 meter från mållinjen. Och om loppet gått senare under dagen hade marginalen ned till tvåan Excelebration säkerligen varit 12 längder. Detta då banan torkade upp och ansågs ”good” efter lopp två, till skillnad mot beteckningen ”good to soft” som angavs då Queen Anne Stakes släpptes iväg.

 

De brittiska handicaperna är dock som vanligt sjukt professionella. Inte nog med att de har sett ”allt” och kan sin historia. De har även sinnesnärvaro samt integritet nog för att inte låta sig svepas med av den allmänna opinionen och dess hyllningar av Frankel. Frankel startade i Queen Anne Stakes med 138 i officiell rating, men lär maximalt höjas till 140. Det står med all tydlighet klart då man läser deras analys av utfallet i loppet.

 

Stall Hatten skrattade gott, för vem älskar inte att först få läsa deras artighetsfraser av typen ”fantastisk insats och fenomenal häst”, för att i meningen efter stirra ned på ”knastertorra” diton såsom ”however”, ”there are some concerns” och ”it would not be fair” för att nyansera Frankels insats en smula?

 

Visst är det svårt, för att inte säga omöjligt, att jämföra hästar från olika tidsepoker? Men det är samtidigt snudd på ”omöjligt" att låta bli...

 

Om galoppsporten har sin Frankel att hylla och profilera sig på, har nu glädjande nog även travsporten en superstjärna i form av Googoo Gaagaa att utnyttja i marknadsföringssyfte.

 

http://www.youtube.com/watch?v=Z9K6TxSzzFc

 

Amerikas ”kelgris nummer ett”, treårige Googoo Gaagaa har en minst sagt ”obskyr” stamtavla. Pappan Cam´s Rocket var en ren passgångare och mamman Kora´s Trotter, som visserligen hade travstam, var snudd på ”hopplös” på tävlingsbanan.

 

För det ”facila” priset av 2000 dollar kom därför stoet Kora´s Trotter i Richard Hans ägo i mitten av 2005. Och nu – sju år senare – är hennes son Googoo Gaagaa den ”hetaste” travaren i världen sedan Mack Lobells dagar. I vart fall om ni frågar Stall Hatten.

 

Att Googoo Gaagaa dessutom tränas av ”en snubbe från landet”, tillika sin uppfödare och ägare Richard Hans, gör inte saken sämre precis. I USA älskar man som bekant ”askungesagor” och här har sporten en ”saga” av gigantiska mått att berätta och vårda.

 

Det är visserligen föga troligt att Googoo Gaagaa kommer till Elitloppet på Solvalla 2013, men inte en endaste krona får sparas av arrangören i arbetet på att i alla fall försöka få över honom. Om Stall Hatten i dagsläget fått en garanti på att ”GG” kommer till Stockholm sista helgen i maj 2013 - i full form -, hade vi gladeligen lirat precis allt vi äger och har till oddset 3.50!

 

Vidare.

 

Om gårdagens tävlingar på Täby kan man säga och skriva en massa, men Stall Hatten låter bli av respekt för kretsen kring riksgaloppören Tamima.

 

Roy Arne Kvislas treåriga sto imponerade våldsamt vid sin tio längders vinst, där jockeyn (Annelie Holstenius, a.k.a ”Lill Lester) dessutom svarade för en smärre bragd då hon red utan vänster stigbygel hela loppet. Glädjen förbyttes dock till sorg kort senare då Tamina ådragit sig en så pass allvarlig fraktur under loppet att tre olika veterinärer fann det nödvändigt att ta bort henne.

 

Något trevligare.

 

I kväll är det dags för 1000 Guineas på Övrevoll och Stall Hatten sitter naturligtvis ”klistrad” framför datorn.

 

Stor favorit är Fredrik Reuterskiölds Hurricane Run-dotter Matauri Pearl som ju vann den svenska motsvarigheten – Diana - för lite drygt två veckor sedan. Visst, alla lopp skall ridas, och första ”gången ut” på Övrevoll har som bekant fällt bättre hästar än Matauri Pearl genom åren.

 

Stall Hatten är dock snudd på övertygad att det Mr Ascot-ägda stoet gynnas av underlaget och banprofilen på Oslo-banan. Vi hoppas på att få 2.30 gånger slanten, men accepterar allt över dubbla pengarna…

 

Giant Sandman ”badar” så klart hem Norsk Jockeyklubs Jubileumslöp (L), men vi håller alla tummar för att de svenska gästerna Let´sgoforit och Maserati är med och röjer om placeringarna där bakom.

 

Nu vidtar vila och midsommarfirande i ”stadsmiljö” för Stall Hatten, men naturligtvis är flygbiljetter samt hotellrum redan bokade då det danska derbyt står på agendan söndag eftermiddag.

 

Vi ”tror” oss veta vem som vinner derbyt, men vi VET vem som vinner lopp elva!

 

Glad midsommar önskar Stall Hatten och ”Angel” med den här gamla klassikern...

 

http://www.youtube.com/watch?v=niCVfhqOPy4

 

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0