Förlåt, uppdateringar, föga överraskande och Zlatan!

 

Stall Hatten är tillbaka från ”de döda”.

 

Det har varit allt för mycket resande med vidhängande planerande ”i huvudet” och det har varken funnits tid, eller ork, att uppdatera bloggen.

 

Vi ber om ursäkt för detta, men den som väntar på något gott…

 

Förra tisdagen var det stortävlingar på Täby galopp och loppen höll riktigt fin klass. Både på papper som i realiteten.

 

I Stockholm Stora Pris gjorde ”baggarna” slarvsylta av sina nordiska bröder och hemförde samtliga fem pengaplaceringar.

 

Wido Neuroth-tränade Sir Lando imponerade våldsamt vid sin femlängdersvinst, men än mer viktigt än detta var att loppet som sådant fick ”rätt utgång”!

 

Det är nämligen av yttersta vikt att våra Grupplopp kan ”försvaras” inför den europeiska ”Pattern kommittén” i slutet av säsongen. Eller förresten, det är faktiskt helt nödvändigt.

 

Snitthandicapen på de fyra främst placerade i Stockholm Stora Pris (Sir Lando, Without Fear, Bank of Burden och Tertullus) är hela 94.25, vilket är klart över gränsen för Grupp-3 status som ligger kring 92.5.

 

Noterbart är att ”SSP” faktiskt höll 0.75 högre snitt än årets upplaga av Pramms, som ju var ett topplopp. Men än mer noterbart är att fyran i Pramms, Nova Valorem (drog ned snittet med sina 89), i starten efter hemförde en värdefull handicap på Chantilly och höjdes ett par snäpp.

 

Stall Hatten är HELT säker på att när vi summerar säsongen, ligger årets upplaga av Pramms ”snubblande” nära Grupp-2 klass!

 

Som vanligt när det vankas storlopp på Täby galopp var våra ”bröder i väst” varken blyga eller artiga mot arrangören…

 

Om Stall Hatten har räknat rätt gick över 50 procent av den totala prispotten ”över kölen”. I reda pengar är det nära på två miljoner.

 

Och hur bra är egentligen Giant Sandman? Rune Haugens ”skjutare” profiterade på överpacen i Täby vårsprint och vann avstannandes med tre längder. Den gode Haugen ”yrade” om att testa Giant Sandman i USA framöver, men det är inget Stall Hatten rekommenderar. ”Varför gå över ån efter vatten”…?

 

Och alla ni ”baggar”. Ta nu detta på rätt sätt.

 

http://www.youtube.com/watch?v=EEacVimzyYQ

 

 

Kvällens ”enda” glädjeämne för svenskt vidkommande var Dianalöpning, där Mr Ascot-ägda Matauri Pearl, tränad av Fredrik Reuterskiöld, visade sig vara helt överlägsen sina konkurrenter. Stall Hattens Grace from Grasse hatade underlaget och var helt anonym i löpningen. Vi lyfter dock på ”hatten” för Lennart Hammer som insåg detta redan efter 800 meter och sedan aldrig plågade vår ögonsten.

 

I´ll Have Another hade chansen att hemföra Triple Crown på Belmont Park i lördags, men av detta blev intet. Det är 34 år sedan Affirmed lyckades med bedriften, och det lär dröja ytterligare ett par årtionden innan det kommer att hända igen om ni frågar Stall Hatten.

 

Stall Hatten älskar visserligen ”Askungesagor”, men vi är samtidigt realister och försöker se ”nyktert” på ”sakernas tillstånd” inom sporten…

 

Direkt efter I´ll Have Anothers vinst i Preakness erbjöd vi oddset fyra gånger på att Flower Alley-sonen ens skulle komma till start och hela 15 gånger på vinst i det sista ”benet” av Triple Crown. Det har vi tre stycken vittnen på!

 

I New York, där Belmont ligger, jobbar man glädjande nog stenhårt på att hästsporten skall vara ”ren” och utövas på lika villkor. Man jagar ”fuskare” och är inte det minsta rädd för att sätta åt dessa.

 

Vi avslutar ämnet med en låt. Enough said?

 

http://www.youtube.com/watch?v=86gCYjwVB78

 

I går eftermiddags på Täby galopp gjorde Aghostatgodsplace sin andra start efter lång vila. Comebackvinsten för ett par veckor sedan följdes upp med en snygg andraplats i en tuff handicap. ”Spöket” höjdes ett kilo, men det oroar föga. Nu ”backar vi bandet” och går ned i distans.

 

Sofie ”Lilla” Lexner ombord Charming Boy blev tvåa i Nordiska Mästerskapen i dressyr på Strömsholm går. Hur vida den prestationen ”duger” till att säkerställa en OS-plats i London låter Stall Hatten vara osagt. Vi är dock säkra på att ”Lilla” Lexners placering för upp henne bland de 100 bästa på VÄRLDSRANKINGEN.

 

Nu fokuserar vi på Zlatan och compani…

 

http://www.youtube.com/watch?v=3fRNIdZe05I

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: besser_wisser

Å syte og klage ligger visst ikke for stall Hatten så derfor gjør vi det for ham. Aldri om "Spøket" hadde tapt om ikke "matadoren" Azeredo hadde pisket hesten sin ned hele Täby's oppløpsside . Skulle tro det var Gråberg han satt på .

2012-06-12 @ 02:42:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0