"Törtio", kalops, och sanningar med modifikation.

Tertio Bloom gjorde det mer är godkänt som fyra på Meydan för en stund sedan. Valmir ”Matadoren” Azeredo prickade starten perfekt (för perfekt?) och gled med invändigt bakom ledaren. In på upploppet gick ”Törtio” fint, men hade sedan tyvärr ingen kraft kvar i tanken för acceleration de sista 300 metrarna.

 

Ekipaget slutade som sagt fyra, knappt fem längder slagen, och fick ungefär 40.000 sek för besväret. Om lite drygt en månad har Tertio Bloom ett par riktigt lämpliga uppgifter att välja på, och Stall Hatten blir inte det minsta förvånad om Fabricio Borges snygge fux kan tjäna ihop till ”havren” under sitt äventyr i Dubai…?

 

I går kväll var det informationsmöte på Täby galopp om den nya huvudstadsbanan som alltså kommer att byggas i Upplands Bro kommun på Önsta gård.

 

Lite drygt 50 personer ”orkade” ta sig dit för att lyssna på vad Dag Johansson, och i viss mån även Jan Kleerup, hade att säga om hur processen med valet av Önsta hade gått till. Men är verkligen inte intresset större för projektet från tränarna, ägarna och övriga aktiva inom sportens sida? Om det inte är det, gud förbjude, är i alla fall Stall Hatten något bekymrad inför framtiden!

 

Nåväl.

 

Dag Johansson var informativ och hade svar på de flesta frågor från de närvarande, men presenterade samtidigt tyvärr en del ”fakta” som sanningar med ”viss modifikation”… Det VET Stall Hatten, och det VET du med Dag!

 

Den person som imponerade MEST under kvällen var utan tvekan Björn ”BZ” Zachrisson, Mr Galopp i Sverige för oss 40+…

 

BZ föreslog att man skulle utlysa en ”arkitekttävling” för byggnationen ute på Önsta, men denna fantastiska (i alla fall enligt Stall Hatten) idé, mottogs tyvärr med svalt intresse från ledningen och övriga närvarande.

 

Den person som imponerade MINST under kvällen var Bo Helander. BZ föreslog i slutet av mötet lite försynt att ”det vore passande” att hylla den person, nu avliden, som efter Täby galopps konkurs kort efter flytten från Ulriksdal, såg till att marken köptes. Alltså samma mark som nu sålts och finansierar hela Önsta-projektet (och mer därtill)… Att då Bo Helander, utan att vara tillfrågad, påstod att BZ mindes fel på person – och sedan framhävde sig själv som ”den som fixade” till köpet av Täby, kändes inte speciellt ”klassigt”…

 

Nu blir det middag med ”Fröken favorit”. Kalops och rött vin står framdukat…

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Pontus Wickzell

Det var väl som så att marken köptes i början av 90-talet? Konkursen var ju 61/62. Det var väl även så att SKS var tänkta köpare av marken, men ATG litade inte på SKS och ville inte låna ut pengar till SKS. Därför fick Svensk Galopp låna, och köpa marken istället.



Oavsett vem det var som fixade köpet så är den/dem personerna värda en jätteapplåd!!!!

2012-01-12 @ 21:40:14
Postat av: Lars Gardin

Jag tycker att det finns anledning till att du förtydligar vad din passus angånde "sanning med modifikation handlar om.

2012-01-13 @ 20:47:52

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0