Tertio Bloom eller "Törtsio"? Vi laddar på toton.

På torsdag är det dags för en av Stall Hattens favorithästar, Tertio Bloom, på Meydan i Dubai.

 

Hästen gjorde det mycket bra i comebacken i Abu Dhabi för ett par veckor sedan och borde rimligtvis vara bättre med loppet i kroppen. Ett par saker talar för ”Törtsio”…

 

1: Valmir ”Matadoren” Azeredo behöver inte bosätta sig i bastun och fasta i ett par dagar för att klara ridvikten, då Fabricio Borges adept denna gång skall bära 58 kilo.

 

2: Visst, Tertio Bloom har gjort några av sina bästa insatser på gräs, som ganska kort slagen i Grupplopp i Frankrike, men trots allt har han bara vunnit en gång på ”grönt underlag”… Och det var i ett ”mögigt” sällskap på Täby där Mister Admiral var närmast sörjande! Stall Hatten inbillar sig att All Weather-underlaget på Meydan skall passa bra.

 

3: Det är ett långt upplopp på Meydan och alla vet att Tertio Blooms starkaste del av loppen är i slutfasen.

 

4: Av de 20 lopp över 1400 till 1600 meter som ridits på All Weathern under säsongen är ”snittspåret” för att vara etta eller tvåa 9.65. Att stå utvändigt är alltså en stor fördel för Tertio Blooms del.

 

Ett par saker talar emot ”Törtsio”…

 

1: Motståndet i första hand. Stall Hatten tror stenhårt på Mike de Kocks Galileo-sto Reem som gjort fyra starter på underlaget på Meydan och varit 1-2-1-8 i dessa. Hon vann Guineas-trail i comebacken förra året före stallkamraten Mahbooba över 1400 meter och var sedan tvåa i 1000 Guineas bakom samma häst över klassiska distansen 1600 meter. Åttondeplatsen kom sedan i ett Gr-2 över 1900 meter… Reem blir mycket svårslagen och kan ge kring fyra gånger insatsen.

 

2: Valmir är orutinerad i de här sällskapen och kanske blir "Matadoren" för övertänd då han ställs mot Fallon, Dettori, Peslier, Soumillion, Buick, Moore och "grabbarna"?

 

Stall Hatten håller alla sina tummar för Tertio Bloom och kretsen kring denna härlige fux på torsdag vid fyrasnåret. Vi kliver dock in tungt på Reem i toton, men ”kryddar” lite på komben med Tertio också. Om vi känner oss riktigt modiga kan det dessutom bli ett rätt hårt platslir för ”showens” skull.

 

Nu blir det middag på stan.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Det var ett bra tag sedan Tertio Bloom försvarade 105 (92,5) !

2012-01-11 @ 15:48:31
Postat av: Tore Petre'

Fy bubblan "Hatten" ! Du har kostat SG miljonbelopp ! Det står att läsa på Travpunkten / Galopp !

2012-01-12 @ 14:40:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0