Nytt år, två dagar kvar, och toto-torka...


Nyårsaftonen är avklarad, mycket mat, och en del champagne blev det för Stall Hatten i goda vänners lag...

 

Ett nytt år innebär nya utmaningar och just 2012 kommer med största sannolikhet att gå till historien av mer politiska orsaker än rent sportsliga diton…

 

På tisdag är det dags för SG att släppa ”bomben” om var den nya ”Hufvudstadsbanan” skall byggas. För er som läser denna blogg, blir det föga överraskande, när Önsta Gård i Upplands Bro kommer att presenteras som ny skådeplats för galoppen i framtiden.

 

Enligt Stall Hattens källor kommer personalen på Svensk Galopp få veta svaret ”hela” 30 minuter före övriga personer som lever och verkar inom sporten, är mentalt mogna att hantera styrelsens beslut i frågan… Stort!

 

Och kommer det verkligen att ridas galopplopp på Jägersro på senhösten 2012? Ena dagen verkar allt kört, sedan kommer nya rykten upp till ytan och ett visst lugn infinner sig. Ett par dagar går, och då kommer nya uppgifter – som begraver sporten i vårt sydligaste landskap. Stall Hatten säger som Tomas Di Leva. ”Vem skall man tro på”…

 

Loppen på Täby i dag höll ingen vidare klass. Stall Hatten hade spikat Madison Avenue i första, och gick lite plus, men varför fick inte Web of Dreams vinna och vad sysslade egentligen Emilie Backlund ombord One More Tico med?

 

Om ett par timmar är det dags för Enerigia Eroi att göra debut i Abu Dhabi. Stall Hatten har, trots idog research, inte hittat någon bookie som tar spel på loppet. Det hade varit roligt att ”stötta” Energia Eroi med ett par kronor på toton (för showens skull), men samtidigt är det kanske bättre att spara pengarna till mer lämpliga spel…?

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Ankan

Det mest fascinerande är att det ingenstans står hur de kommer att meddela beslutet... Jag hade räknat med ett informationsmöte eller liknande, men jag kan i alla fall inte hitta någon annan information än att de återkommer...

2012-01-02 @ 07:25:27
Postat av: Tore Petre'

Grattis ! Det blev ju Upplands-Bro ! Du borde ägna Dig åt tippande inom fastighetsbranchen i fortsättningen, - för Dina "klaringar" på galoppen blir ju oftast bara "also ran" !

2012-01-03 @ 14:25:00
Postat av: slumdog

Tänka sig så storstilat att berörd personal fick veta hela 30 min före allmänheten men det hela verkar ju ordna sig bra . Nu hoppas jag och övriga galoppälskare att du tippar ett lika fint alternativ i Skåne .

2012-01-03 @ 19:00:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0