Niels P, golfminne, Meydan och tyvärr framflyttat...

 

I går eftermiddags hade Stall Hatten ett långt samtal med vår gode vän Niels Petersen, som befinner sig i Dubai, och ”tränar hästar allt vad han orkar”….

 

Det blev en massa kul och intressant snack om djuren. Niels verkade dock mer fokuserad av att informera Stall Hatten om alla golfrundor han och Per-Anders Gråberg hann med på eftermiddagarna efter sitt ”hårda arbete” på mornarna. I går fick vi veta ALLT om hur duon hade ”knusat” Fredrik Johansson och Nils-Petter Gill i en hård match över 18 hål på Dubai Creek, den bästa banan i hela ökenemiratet.

 

Den golfbanan har Stall Hatten en massa trevliga minnen ifrån…, och vi kan inte låta bli att delge er det trevligaste.

 

Det var i slutet av 90-talet då Stall Hatten fortfarande (nåja) var ”ung och rask”, samt dessutom ganska bra på att svinga en golfklubba (hcp 5)…

 

Det var varmt som fan (typ 35 grader), men Stall Hatten vägrade som vanligt att visa sina vita ben för ”obehöriga” och peggade således upp iförd tighta ljusblå långbyxor och en skitfräck piké med (tyvärr) bristfällig ”andningsförmåga”.

 

Det gick riktigt uselt under rundan och de tre liter vätska som svettades ur kroppen under 17 hål hade kompenserats med ungefär lika mycket iskall Corona…

 

Ni måste ha i beaktning att en greenrunda på Dubai Creek kostade lite drygt 1000 svenska kronor vid tillfället och ”trycket” på banan var stenhårt. När Stall Hatten så peggade upp på det 18 hålet hade vi tillbringat nästan sex timmar på banan med våra tre japanska och för oss innan okända spelpartners.

 

Det sista hålet på Dubai Creek är ett mycket långt och svårt par 4 som spelas utmed vattnet och med greenen placerad direkt nedanför klubbhusets restaurang.

 

Nåväl.

 

Stall Hatten (stärkt av Corona?) beslöt sig därför att avsluta ”in style”! Efter en perfekt drive, förmodligen dagens bästa, låg vi mitt i fairway med ungefär 180 meter kvar till flaggan. Med självförtroendet pumpandes i ådrorna steg vi fram till bollen och skickade upp en järntrea två meter från pinnen. Det slaget VET Stall Hatten är det bästa vi NÅGONSIN presterat, ever!

 

När Stall Hatten sedan otroligt nog lyckades sätta putten för birdie hördes ett ”avgrundsvrål” uppe från restaurangen. Några sekunder senare hoppade en rödmosig britt över muren och sprang ned mot vårt sällskap på greenen.

 

-  Tack grabben. Vi är ett gäng som suttit och druckit öl och bettat på de som kommer in på 18:e, frustade den något överförfriskade mannen, och fortsatte.

-  När jag såg dig stå där mitt i fairway efter utslaget lirade jag 50 pund på att du skulle göra birdie till oddset 50 gånger pengarna. Jag tyckte du såg ut som en ”riktig” golfare i långbrallor och utan keps på huvudet. Dessutom låg jag dåligt på det och behövde ett mirakel, och det fick jag, skrattade den överlycklige mannen.

 

När Stall Hatten klev upp på restaurangen kort senare fick vi stående ovationer från hela sällskapet, utom en…, och bjöds på iskall öl och en massa gratulationer. Det blev ett ”par till” innan det var dags att åka tillbaka till hotellet, och när vi lämnade sällskapet och begav oss mot parkeringen kom min för dagen ”bäste vän” efter.

 

-  Här är slant som tack för hjälpen grabben, skrockade mannen och tryckte ner en bunt skrynkliga sedlar i Stall Hattens byxficka.

 

När vi en stund senare ”vinglade” in på vårt hotellrum och inventerade bunten visade det sig vara lite drygt 100 pund. Inte illa!

 

Det där var MYCKET golf och LITE galopp…, därför!

 

I morgon startar Niels Petersen sin Bank of Burden på Meydan och Per-Anders Gråberg rider. Loppet ser stentufft ut och då hästen dessutom är för högt värderad av handicappern kan Stall Hatten inte tro någon framskjuten placering. Niels håller med.

 

-  Bank of Burden ser ruskigt fin ut och har lagt på sig massor av muskler här nere. Han ser faktiskt mycket bättre ut än då han vann Stockholm Cup. Han ”trenger” dock loppet och planen är bara att ge honom en trevlig upplevelse. Om ”BoB” får med sig en peng gör han det bra, berättar Niels för Stall Hatten.

 

På ”Horses in Training-auktionen” i Newmarket i oktober förra året inhandlade Niels Petersen Silver Train-sonen Silver Ocean för 120.000 guineas (1.350.000 sek). Hästen har vunnit två Listed, men den bästa insatsen 4-åringen presterat kom som kort slagen tvåa i Grupp-2 loppet ”Grosser Europa Meile” i Munchen i mitten av september. Mycket intressant information är att fyran i loppet – en dryg längd bakom Silver Ocean då -, Blue Panis, vann i sin debut på Meydan med 2.5 längder från talet 109 för fem veckor sedan! Till 25 ggr pengarna. Det var dock på gräs och över 1600 meter. I morgon startar Silver Ocean på tapetan över 1400.

 

-  Det är första starten för oss, och första gången Silver Ocean startar på annat underlag än gräs, men han jobbar som en dröm på underlaget och jag är inte direkt orolig. William Buick har ridit honom i de flesta jobb och han gillar verkligen hästen. Om hästen sköter sig är drömmen att testa i Godolphin Mile på World Cup-kvällen. När vi kommer ”hem” tror vi oss ha en häst för Pramms och kanske – kanske, om han står, även för Marit Sveaas. Hur som helst. Jag är en försiktig optimist, avslutar Niels Petersen.

 

Stall Hatten lirar "kassan" om oddset är kring åtta gånger.

 

I kvällens första lopp på Meydan i morgon gör Tertio Bloom tredje starten i Dubai. Fuxen har formen i topp och blev faktiskt sänkt med tre pund efter sin fina insats som fyra senast. Uppgiften ser faktiskt ganska ”lämplig” ut för ”Törtsio” och ”Matadoren” och Stall Hatten testar med ett par tior om oddset är kring tio ggr.

 

Ni som hade hoppats på att få en recension av rikshästen Cheerful Giver som Stall Hatten lovade igår måste vi tyvärr göra besvikna!

 

Allt detta ”ovan” tog alldeles för lång tid att skriva ihop. Men den som väntar på något gott…

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: S

Underbart berättat om golfrundan! Att läsa bloggen förgyller min dag!

2012-01-25 @ 21:20:18
Postat av: ProBono

Instmmer i S:s inlägg, särskilt den senare delen av detsamma!

2012-01-25 @ 22:27:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0