Meydan, riksgaloppen, extrainkallat styrelsemöte!

Tertio Bloom och Valmir ”Matdoren” Azeredo hade ingen större lycka med sig i eftermiddags på Meydan. Från sitt trettondespår hamnade ”Törtsio” bland de sista. Över upploppet bet det inget extra för fuxen och i mål blev det en sjundeplacering, åtta längder slagen.

 

Stall Hatten tycker att Tertio Bloom var lite segare, men det är möjligt att vi måste ändra oss då vi sett mellantiderna. De främsta i mål var med därframme hela vägen och kanske var det så att det gick ruskigt fort till slut? Och kan han inte få ett vettigt startspår nästa gång oxå...?

 

Niels Petersens Silver Ocean gjorde det fint som trea, slagen tre längder av en mycket bra häst, Godolphin-ägde African Story. Silver Ocean gick fint till slut och lär gå framåt kraftigt med loppeti kroppen.

 

Nedan finner ni Stall Hattens omdöme av rikshästen Cheerful Giver.

 

 Stall Hyperion

 

Häst: Cheerful Giver

 

Formtal: 79

 

Tränare: Caroline Malmborg

 

Agenten Lars Kelp köpte Cheerful Giver privat av dåvarande tränaren Jim Bolger på Irland. Detta på uppdrag av Caroline Malmborg.

 

Hästen kostade 15.000 euro (136.000 sek) och det får bedömas vara ett något sånär korrekt pris.

 

Pappan Bachelor Duke gjorde inget större väsen av sig på tävlingsbanan och vann bara ett lopp i karriären, men det var å andra sidan 2000 Guineas på "den gröna ön". Mest intressant med Bachelor Duke är faktiskt att han är undan superstoet Gossamer.

 

Cheerful Givers mamma Aoibhneas var ingen stjärna och var aldrig placerad på fyra försök. Mormor Ailleacht var dock bättre, vann fem lopp och tjänade närmare 100.000 dollar. Sammantaget måste man säga att Cheerful Giver har något klen stamtavla.

 

Det verkar dock inte hästen lida nämnvärt av då han skött sig duktigt, dock utan att utan att lyckas vinna.

 

Cheerful Giver inledde sin karriär med att vara trea tre gånger som stenhårt spelad. I den sista av dessa var Cheerful Giver slagen en längd av Araas som sedan gick vidare och var placerad i Gr-2 och Gr-3 lopp. Ett huvud bakom CG inkom Self Preservation och den hästen är inte att leka med...Den vann direkt i starten efter innan den exporterades till USA. I sitt nya hemland var hon sedan 2-5-4-5 i sina fyra nästkommande starter, samtliga Gr-1! Self Preservation var bland annat femma i Breeders Cup juvenile fillies, bara en sån sak.

 

När Cheerful Giver inte hade "levererat" det han borde enligt tränaren skolades han bums om till pacemaker... Risken finns att Cheerful Giver kan vara "knäckt" av detta, men tränare Malmborg har bara positiva saker att säga om hur hästen mår och sköter sig i träningen.

 

Stall Hatten blir inte det minsta förvånad om han vinner debuten på svensk mark med fem längder från spets, men vi blir heller inte förvånade om han tvärstannar.

 

Alldeles oavsett är Cheerful Giver förmodligen den av rikshästarna med högst kapacitet.

 

Köpvärde: HÖGT.

 

Och i morgon är det Aim Higher som kommer att synas i sömmarna av Stall Hatten.

 

Nu måste vi sluta, för i kväll är det ett extrainkallat styrelsemöte i Stall Hatten  på restaurang Tennstopet. Det blir med största sannorlikhet gubbröra till förrätt och fläsk med  löksås därefter. Det finns sämre sätt att tillbringa en torsdag kväll...

 

I morgon bär det av till Paris i ”svinottan”, men det får väl gå då...

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Bank Of Burden såg seg ut i kväll på Meydan, och vi får hoppas på förbättring när han nu har ett lopp i kroppen ! "Årets Galoppör 2011" i Norge kan bättre !

2012-01-26 @ 19:37:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0