Lafayette, tods-shopping, en "het" riksgaloppör.

 

Stall Hatten är i Paris för att avnjuta världens bästa och mest prestigefulla travlopp, Prix d´ Amerique. Sorry Solvalla, sorry Elitloppet…

 

Och vilken kickstart man fått på resan, som inleddes redan vid klockan fem i går morse.

 

På Arlanda stod Stall Hatten och gnuggade sömnen ur ögonen när ATG: verkställande direktör Remy Nilson (han såg oförskämt pigg ut…) dök upp. När vi frågade om innehållet i det ”däringa” brevet som fick till följd att STS gick till frontalangrepp mot ATG och ST i förra veckan, gav ”direktörn” klara besked.

 

- Dom har övertolkat innehållet. Det enda vi från ATG:s sida önskar är att trav och galoppsporten på Jägersro skiljs åt under ordnade former och att de avrider de lopp de har åtagit sig att göra. Det vill säga, fullföljer hela säsongen 2012.

 

Stall Hatten lär återkomma i ärendet, men nu övergår vi till trevligare saker.

 

När Stall Hatten hade checkat in på favorithotellet Terrass i Montmartre blev det, vanemänniskor som vi är, en tur ned till Lafayette för lunch och shopping. I den ordningen…

 

Här kommer ett tips i all välmening! Åk ned på mat-avdelningen och leta er fram till fisksektionen, sedan gör ni som Stall Hatten.

 

Sätt er ned i deras lilla bistro.

 

Inled med ett glas bubbel.

 

Beställ in ett dussin av deras bästa ostron.

 

Sancerre till det.

 

Lax tartaré därefter.

 

Chablis till det.

 

Avsluta med en enkel espresso.

 

För om ni gör precis så, kommer det kännas MYCKET roligare att shoppa, dessutom kommer priserna på världens bästa varuhus ”huxflux” kännas helt rimliga…!

 

Om någon undrar?

 

JA, det blev ett besök på Tods…

 

Nedan finner ni Stall Hattens omdöme av rikshästen Aim Higher.

 

Stall Poseidon

 

Häst: Aim Higher

 

Formtal: 78

 

Tränare: Pia Höiom

 

Aim Higher kostade 60.000 guineas (700.000 sek) som åring, men när agent Lars Kelp - på uppdrag av tränare Pia Höiom, ropade in hingsten efter Exceed and Excel på Horses in Training auktionen i Newmarket i höstas räckte det med 12.000 guineas för att få sista budet.

 

Aim Higher har sprinterstam då hans pappa är Exceed and Excel och mamman Enemy Action är efter Forty Niner.

 

Aim Higher är bland andra halvbror med Super Sleuth som var trea i en mycket starkt upplaga av engelska 1000 Guineas.

 

Pias rikshäst gjorde tre starter för John Gosden som 2-åring och var i samtliga av dessa mycket hårt spelad. Detta indikerar att hästen hade lovat mycket i träning innan debuten.

 

I debuten agerade dock Aim Higher mycket grönt, och hade inte aning om vad han skulle göra. I andra starten tog fuxen spets, men agerade mycket hett och sista 400 meterna hängde han kraftigt åt höger. Det var dock Aim Highers klart bästa insats av sina tre. I den sista starten för John Gosden ”skuttade” Aim Higher fram och tillbaka och var nästan inte styrbar.

 

Här har tränare Pia Höiom mycket att jobba med.

 

Om Aim Higher lär sig springa ”rakt fram” och inte slösa bort krafterna på att ”bralla” i loppen, är det här ett riktigt fynd Pia kommit över – för springa, det kan han!

 

Stall Hatten hade dock kastrerat treåringen omedelbart, vilket inte verkar vara gjort, och starta honom på distanser över 1200 meter hade vi aktat oss väldigt noga för.

 

Det här kan bli lite ”vad som helst”…

 

Köpvärde: Riskabelt

 

Nu är det snart dags att hasa sig ut till Vincennes.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Pia Höiom

Han är kastrerad:)

2012-01-28 @ 13:26:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0