"Knoppning", ryttargala, och lite tips...

Med risk för att låta ”Knoppig” (att ”Knoppa” sig betyder att man i efterhand visste exakt hur en sak skulle bli, reds. anm.) var det väl ingen succé att flytta V75-spelet österut…?

 

Omsättningen ”masade” sig precis över 81 miljoner, trots massiv marknadsföring, och det kan inte vara godkänt. Att den vinnande raden sedan var omöjligt har Stall Hatten inga synpunkter på.

 

Det här bevisar en del intressanta saker.

 

Motsvarande omgång i fjol avgjordes på Jägersro och omsatte bara tre miljoner mindre än denna på Vermo. Detta utan samma ”uppbackning” från spelbolaget och utan, får man anta…, samma spelintresse från våra finska vänner!?

 

Visst, Stall Hatten minns Ulf Peder Olrogs slagdänga från andra världskriget om att ”Allting går att sälja med mördande reklam, kom och köp konserverad gröt”, men det är en sanning med modifikation. ATG kan jaga omsättningsmiljoner internationellt, men dessa ”bruttopengar” kostar helt klart för mycket att få in. ATG kan dessutom marknadsföra svensk galoppsport hårdare, men Stall Hatten tvivlar tyvärr på att detta är en bra ”affär” över tid! Och ”affärer” är precis vad ATG skall hålla på med… Bra sådana.

 

2011 var ett nytt rekordår för ATG omsättningsmässigt, men under 2012 måste spelbolaget tampas om spelarnas gunst i konkurrens med bland annat OS i London och fotbolls-EM i Polen/Ukraina. Det blir ingen enkel uppgift om ni frågar Stall Hatten.

 

Och vad som händer med det internationella V75-spelet till ATG den dagen då franska spelbolaget PMU tillåts släppa Quinté-spelet utanför landets gränser vågar Stall Hatten inte ens tänka på… Detta enda lopp, som rids eller körs VARJE dag i Frankrike, omsätter nästan 100 miljoner kronor. Vad väljer du? Umgås med familjen och lägga 20 minuter på att analysera ett lopp, eller tre timmar (och få skäll) på sju…?

 

Och vart vill Stall Hatten ”komma” med detta resonemang? Jo! ATG bör koncentrera sig sporten och spelet inom landets gränser. Det gör de bevisligen MYCKET bra.

 

Och så är det bara.

 

I morgon är det tävlingar på Täby. Stall Hatten har fått en del kritik i vissa forum för ”kalla” tips, och det må så vara… De uppmärksamma läsarna har dock noterat att de idéer vi bjudit på är outsiders. Visst, vi kan också lämna klart på diverse 80+ procentare, men det är inte riktigt vår grej.

 

Både Muguru och Lets Fly höjdes med fyra kilo på vinsterna senast, vilket de inte belastas för i morgon. De blir stora favoriter, men Stall Hatten har motbuden. One More Tico var bortriden senast och tar snabb revansch på Muguru i första avdelningen. Marquis de Louvois står fint till i sista och utmanar Lets Fly om segern. Och är det inte dags för Vanunu som blir stadigt bättre i avdelning tre?

 

Ännu viktigare i morgon? Ryttargalan såklart. Skorna är putsade, smokingen nypressad och flugan är knuten. Håll tummarna för Sofie Lexner i morgon kväll.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Kittens Joy

Eftersom du tycker att vi inte ska hålla v75 i Finland, hygglig omsättning tycker jag +105 miljoner totalt för dagen, har jag en fråga.

Ska vi sluta med v4 på Övrevoll och Klampenborg också?

Den omsättningen som erhålls på dessa banor jämfört med Boden eller Vaggeryd är inte bra, men bra för galoppen i Skandinavien.

2012-01-07 @ 20:57:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0