Härskarfasoner, "Pjäsen", klargörande och Dag!

Är det någon mer än Stall Hatten som är ”föga imponerad” av Aftonbladets krönikör Lasse Anrell?

 

Normalt sätt är den här bittre mannen i övre medelåldern inte ens värd att reta upp sig på, och egentligen skall man vara ”större” som person än att lägga kraft på att ens kommentera hans dravel.

 

Men Anrells frontalangrepp mot ridsporten och Rolf-Göran Bengtsson med anledning av segern i ”Jerringpriset”, visar på ett djupare problem än skribentens (och många andras, företrädesvis 40+ män) rena okunnighet om hästsport.

 

I en utmärkt krönika på hippson.se skriver, eller kanske ännu hellre – beskriver, doktorn i praktisk filosofi Petra Andersson, problemet hästsporten har att nå acceptans bland ”utomstående” och få utrymme i ”bredare medier”, än som nu är ett faktum, endast fackpress.

 

Hela krönikan finner ni via länken nedan. Och det är OBLIGATORISK läsning!

 

http://www.hippson.se/artikelarkivet/kronikor/kronika-vi-skrammer-sportjournalisterna.htm

 

Då Stall Hatten inte kan belysa, analysera och beskriva problemet i textform bättre än Petra Andersson redan gjort i sin krönika, avslutar vi ämnet (för den här gången), med två passande citat.

 

”We mock what we don´t understand”

 

Fritt översatt ungefär ”Vi hånar saker vi inte förstår”.

 

”Dåren talar om vad han hört, den vise om vad han vet”.

 

I går klockan 15.00 presenterades Täby galopps nye anläggningschef Göran ”Pjäsen” Terninger för banans tränare. Att göra ett gott första intryck är viktigt och enligt Stall Hattens källor svarade ”Pjäsen” för en veritabel succédebut! Han hade nämligen förstått att de aktiva var trötta efter en hård arbetsdag och att de rimligtvis infann sig till mötet med lågt blodtryck. Och hur botar man sådant? Jo, med bullar och andra sockerprodukter så klart… De där 100 kronorna ”Pjäsen” hade investerat i bullar fick uppenbart församlingen att omedelbart ta honom till sina hjärtan. När sedan stallbacken och en del andra områden i morse dessutom var ”sandade” innan de aktiva anlände till banan, var euforin i det närmaste total…

 

I den senast publicerade bloggen skrev Stall Hatten att vi ”utgår ifrån att det INTE är samma personer som utredde ärendet i första läget?”, med anledning av ”Journalen” Hallencreutz advokats anklagelser om jäv under utredningen i Isalina-fallet.

 

Det trodde väl inte Stall Hatten heller egentligen, men ”osvuret är bäst” som ju ordspråket säger…

 

Därför kändes det skönt att Stall Hatten idag vid lunchtid fick information, från ”HÖGSTA ORT”, om att det var galoppens överdomstol som hade utrett jävsfrågan. Alltså INTE samma personer som dömde i första instans. Överdomstolen var helt enig i beslutet och det var också bra.

 

I kväll på Jägersro är det informationsmöte för Skånska Fältrittklubbens medlemmar om den nya huvudstadsbanan på Önsta Gård och processen i urvalsarbetet. Stall Hatten förväntar sig inget sensationellt från mötet, det lär väl bara vara en upprepning av vad Dag Johansson informerade om på Täby i förra veckan.

 

Det mest intressanta med kvällens möte är därför om Dag Johansson nu kan ”förtydliga” exakt vilken summa Travronden kostat galoppsporten i ”kronor och ören”, då de gick ut med nyheten om att det var klart med Önsta Gård redan i början av december…!? Vid mötet på Täby påstod nämligen Dag Johansson, inför sittande församling, att det var det ”åtskilliga miljoner”!? Hmmm? SG hade således ett ”acceptpris” på marken den 8/12? Och detta överenskomna pris förkastades sedan av säljaren/arrendatorerna efter Travrondens publicering? Detta medförde sedan ”åtskilliga miljoner” i merkostnad för SG? Stall Hatten tillåter sig tvivla på sanningshalten i detta en smula...  Det gör vi även i en del andra uttalanden som beskrevs som "fakta" under denna sällsamma kväll på Täby galopp!

 

Och kanske är det mer intressant vad Dag Johansson kostat galoppsporten, då han ”på tre röda sekunder” gick från posten som VD till konsult, med att som enda uppdrag driva försäljningen av marken på Täby galopp? Den saken lär dessutom bli lättare att värdera om ni frågar Stall Hatten…

 

Näst mest intressant är frågan om hur många personer som kommer på mötet i Malmö kväll. Stall Hatten fick ju som bekant ”krypa till korset” och erkänna att vår första uppgift att endast, ”drygt 50” personer slöt upp på Täbymötet var felaktig. Denna siffra reviderades sedan till 74, efter att vi ställt upp stolar och mätt upp mötesområdet, för att bringa klarhet i frågan… SG:s siffra, på officiellt plats, om att det var 150 personer på plats vidhåller de uppenbarligen!?

 

Nu är det dags för diverse hushållsbestyr…

 

Höres!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Stefan

Men Stall Tratten kläckte väl "scoopet" om Önsta före Travronden? Det tycker jag är mest intressant!

2012-01-19 @ 23:50:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0