Ett klassiskt upplopp, "eru me", ännu en rikshäst.

 

Att norrmän är hårda ”snubbar” överlag, det visste Stall Hatten…

 

Men att det var så här ”hårda” hade vi ingen aning om!

 

https://www.rikstoto.no/RikstotoDirekte/RDsisteuke/

 

 

Klicka på banor, välj Leangen – lopp fyra. Spola fram till upploppet och ha ögonen riktade mot den nedre vänstra delen av skärmen. Det viktiga är inte vad som händer i loppet, det som ”händer” på publikplats ungefär 200 meter från mål, är en aaaaaning intressantare…

 

Det ”där” kan vara det sjukaste Stall Hatten NÅGONSIN sett!

 

- Eru me?

 

Det där är ju ett uttryck som inte låter speciellt trevligt eller sympatiskt, men det är precis som med allt annat här i livet. Om man bara hör en fras tillräckligt ofta, blir den ju näst intill alltid rolig till slut.

 

När Stall Hatten ”ramlade” ned i sitt säte på Air France-planet (för ”säkerhets skull” beläget näst längst bak och i mitten) i fredags morse vid 06.30 inleddes en smärre ”kakafoni” från stolsraden bakom. Behöver vi tillägga att detta ”oväsen” sedan pågick oavbrutet under hela resan ned till Paris?

 

För att ni skall förstå hela situationen måste ett par saker klargöras och kläs i ord… Och kom ihåg att Stall Hatten normalt sett inte är fördomsfull.

 

På raden bakom satt tre ”härliga” grabbar i övre medelåldern. Två av dessa var så där ”läckert blonderade” och samtliga kom från Stockholms södra förorter. Det VET Stall Hatten för det första ämnet ”av vikt” som diskuterades på raden bakom var ”att den där jävla pizzabagaren i Hägersten höjt priset på en stor stark med en femma”…

 

Nåväl.

 

En av killarna var mer än lovligt bitter på livet i allmänhet och exfrun i synnerhet. Högt och tydligt berättades ALLT om deras tidigare, helt uppenbart iskalla äktenskap, och att deras nuvarande relation (efter skilsmässan) inte var ”särdeles” bättre precis.

 

Det mesta som sades är inte direkt lämpligt att delge er kära läsare, men ett par ”guldkorn” kan vi inte låta bli att återge

 

-  Du vet, kärringen vägrar att skjutsa grabben på innebandyträningen, eru me?

-  Hon är jävligt snabb på att lösa in barnbidraget, men ännu snabbare på att ringa och tjata om underhållet, eru me?

-  Och så glömde han bearnaisen på pizzan, eru me?

-  Chefen var riktigt lack då jag bad om ledigt, eru me?

- ”Majaharra” e helt jävla stenklar, eru me?

 

Ja!

 

Vi var och är med…

 

Det där uttrycket etsade sig fast i Stall Hatten och uppskattningsvis använde vi sedan ”eru me” åtminstone 800 gånger under resten av resan. På flyget hem, då vi var ”slagna hjältar” fnissade vi som ett gäng småflickor åt detta, eni me?

 

Nedan följer Stall Hattens recension av Alvena Storm.

 

Stall Athena

 

Häst: Alvena Storm

 

Formtal: 72

 

Tränare: Tommy Gustafsson

 

Tommy Gustafsson är något av en ”nestor” inom svensk galoppsport. Tommy har alltid haft stora framgångar med svenskfödda och faktiskt gjort det lite ”som sin grej” att få fram de bästa av dessa i varje kull.

 

Vi minns kanoner som Songline, Cinnamon och Hooter bland många andra.

 

Föga förvånande var det därför då han som ende rikstränare valde en häst född inom rikets gränser, Alvena Storm.

 

Pappa Eishin Dunkirk är en Mr Prospector-son som gjort stor succé i svensk avel.

 

Av sina 28 startande avkommor i startbar ålder har 24 vunnit lopp! Vi nämner Ede Sensation, Jelly Roll, Wakayama och Domo Arigato. På 319 starter har Eishin Dunkirks avkommor tagit 50 segrar och fått ihop nästan fem miljoner tillsammans.

 

Om man skall hitta något att klaga på är det att den senaste kullen i startbar ålder, födda 2009, är den svagaste hittills.

 

Alvena Storms mamma Kombi Plus (maxformtal 66) var ingen stjärna på tävlingsbanan och vann inget lopp trots 13 försök. Mormor Melodica (e.Machiavellian) är uppfödd av Sheikh Mohammed, vann ett lopp och fick ett tal kring 75 i motsvarande svensk form.

 

Hon har inte gjort något större avtryck i avelsboxen, med ett undantag – Selkirk-sonen Farinelli som vann ett Listed över 1600 meter på Irland.

 

Alvena Storm är halvbror med Alvena Quling (e.Songline) som vann två lopp, tjänade 437.735 kronor, och nådde formtal 81. Tommy Gustafsson tränade även Alvena Quling vars främsta merit var som tvåa bakom Holly Golightly i Breeders´ Trophy Classic förra året.

 

Alvena Storm vann ett lopp i fjol, men mest imponerade han som sexa, slagen sju längder i Breeders´ Trophy Juvenile från omöjligt ytterspår.

 

Att Tommy har höga tankar om sin adept råder det ingen tvekan om. Hästen var faktiskt anmäld mot hela den skandinaviska eliten på norska Derbydagen förra året. Alvena Storm ströks dock och Stall Hatten undrar om det inte var ett klokt beslut som hästen kan ha glädje av under årets säsong?

 

Som svenskfödd är Alvena Storm lättmatchad där huvudmålet får antas vara det ”stängda” svenskt 2000 Guineas, men det finns massor av lämpliga lopp att gå i.

 

Om rikshästarna skulle tävla under samma förutsättningar och gå i samma lopp, hade Stall Hatten ratat Alvena Storm direkt.

 

Nu är så inte fallet, och hästen kan mycket väl tjäna mest pengar av samtliga, då han bara behöver möta ”landsmän”…

 

Köpvärde: Högt

 

I morgon tar vi pulsen på Roy Arne Kvislas rikshäst.

 

Håll ut.

 

Höres.

 

 


Kommentarer
Postat av: ZekeVarg

Jaa du Hatten... Vet inte riktigt vad jag väntade mig av klippet från Norge. Men INTE det. Och är det inte två grabbar??? Nu fick jag bilder i huvudet som ALDRIG kan raderas ut. En varning innan nästa gång? :-))) Tack för en kul och läsvärd blogg för övrigt. /BBZW

2012-02-01 @ 22:04:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0