"Eru me", tveksam moral och klent möderne, torsk...

Stall Hatten är åter i kungliga hufvudstaden efter två dagar i Paris bevistandes Prix d´Amerique.

 

Att Paris är en av Stall Hattens favoritstäder råder det ingen tvekan om och att PDA är ett av favoritloppen, alla kategorier, råder det absolut inga tveksamheter kring…

 

Ready Cash vann programenligt efter en iskall styrning av Franck Nivard och den hästen är förmodligen topp tre, genom alla tider om ni frågar Stall Hatten – av travarna alltså!

 

I normala fall brukar Stall Hatten ”lura brallorna” av den franske totalisatorarrangören, men i år grinade oturen oss i ansiktet vid fler än ett tillfälle. Vi skall inte trötta ut er med en massa ”knopphistorier”, utan nöjer oss med att konstatera att 2012 inte var Stall Hattens år på Vincennes (totomässigt) kolstybb precis!

 

Stall Hatten stressade duktigt för att hinna med den väntande ”charterbussen” ut till Charles de Gaulle då arrangören hotat med ”att bussen GÅR 17.20, inte 17.22”. Det visade sig dock att detta var ”skrammel med tomma tunnor”, för bussen avgick 17.40, då en skock överförfriskade ”västkustbor ” sinkade oss övriga gäster (och det var inte för att hämta ut pengar i totoluckorna precis….)!

 

Väl på Charles de Gaulle fick Stall Hatten erbjudande om 150 euro i kontanter samt en hotellövernattning om vi var beredda att stanna en natt till i Paris då flyget var överbokat. Det kändes inte det minsta aktuellt, då vi längtade för mycket efter ”Fröken Favorit” samt inte kände att vi hade något mer att bevisa på fransk mark…

 

Nedan kan ni läsa om rikshästen Night Angel.

 

Stall Helios

 

Häst: Night Angel

 

Formtal: 74

 

Tränare: Johan Reuterskiöld

 

Mamma ”Madde” Reuterskiöld ropade på sonen Johans uppdrag in Night Angel för 6000 guineas (70.000 sek) på Horses in Training-auktionen i Newmarket i höstas.

 

Det kan tyckas vara billigt, men Night Angel är fortsatt ”maiden” efter tretton starter, och om man synar modersstammen lite närmare är det ingen tillfällighet.

 

Maken till ”ickevinnarfasoner” på papperet har Stall Hatten inte sett sedan Stig Strands dagar då en snubbe vid namn Ingemar befann sig i samma pist-områden…

 

Mamman Dangle (e.Desert Style) vann bara ett lopp på elva försök och hennes tre startande avkommor har på 56 starter lyckats vinna fyra lopp. Och då står femårige valacken Watch Chain för samtliga. Den seger som värderats högst av handicappern togs i maj ifjol då Watch Chain visade 61… Övriga segrar ”bedömdes” till 52, 49 och 57!

 

Mormor Dawn Chorus (e.Mukaddamah) startade aldrig, men hennes första avkomma Supreme Rabbit vann i alla fall fem lopp på 35 starter och tjänade ungefär 350.000 sek. Övriga fyra startande avkommor har visat klart bristande moral. Bahatih (e.Intikhab) har vunnit ett lopp på 19 försök. Devious Diva (e.Dr Devious) vann ett lopp av arton, men var tvåa sju gånger! La Campanella (e.Tagula) segrade två gånger på 16 försök, och Dangle som vi redan berättat om vann alltså en gång av elva…

 

Mormorsmor Singing Millie (e.Millfontaine) startade bara två gånger och vann aldrig, men hon är mor till Barrier Reef som bland annat vann Norskt Derby med drygt åtta längder och hade 95 i formtal.

 

Night Angels pappa Dark Angel var en ren sprinter och unghäststjärna som bland annat vann Middle Park Stakes i Newmarket. Acclamation-sonen har fått en mycket – mycket bra start på avelskarriären, även om det saknas rena toppar i första kullen som föddes 2009. Ett par Listed-vinnare har producerats, men än har Dark Angel ingen Grupp-vinnare på banan.

 

Till årets betäckningssäsong har priset höjts från 7.000 euro till 12.500 euro för Dark Angels tjänster. Så framtiden ser ljus ut för honom.

 

Stall Hatten ställer sig mycket tveksam till Night Angel om man ser till förmågan ”på papper” och vad hon visat på tävlingsbanan hittills. Johan Reuterskiöld verkar dock ruskigt nöjd med den lilla (enligt uppgift strax över 1.50) grållen i träningen, och förra årets vinnare Street Band kändes ju inte heller speciellt het på förhand.

 

Ni skall veta att Stall Hatten VILL ha fel i omdömet av Johan Reuterskiölds Night Angel, men tyvärr…

 

Köpvärde: Tveksamt

 

I morgon ger Stall Hatten er en omfattande analys av Tommy Gustafssons rikshäst Alvena Storm.

 

Dessutom kommer vi att berätta storyn om hur den normalt sett otrevliga frågan ”E RU ME” efter helgen har en stabil och självklar plats i Stall Hattens vokabulär...

 

Och innan vi slutar för i kväll. Varför är Stall Hatten så sjukt intresserad av hur det går i lopp två på Eskilstuna om en stund?

 

Höres.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0