De sista två riksgaloppörerna synas i sömmarna!


I dag släpptes andelarna i 2012 riksgaloppörer officiellt.


Därför publicerar Stall Hatten de två sista "recensionerna" på en gång. 


Trevlig läsning.

Stall: Ikaros

Häst: Tamima

Formtal: 77

Tränare:Roy-Arne Kvisla

 
Roy-Arne Kvisla ropade in stoet Tamima för 14.000 guineas (160.000 sek) på Horses in Training-auktionen i Newmarket I höstas.

Det budet gjorde Dubai Destination-dottern till den dyraste i inköp av samtliga rikshästar, anno 2012.

Tamima hann göra tre starter för sin ägare och uppfödare Sheikh Hamdan Al Maktoum, i regi Brian Meehan, men var aldrig speciellt lovande.

Det kan man enkelt utläsa av oddsen hon stod i.

I debuten var Tamima långt slagen som eventuell 50-oddsare, i andra en bra bit bakom som 30 oddsare, för att i den senaste starten göra sin klart bästa insats som trea, ganska knappt slagen på Epsom som eventuell 14-oddsare .

Mamman Zifaaf var ingen "skjutare" på banan précis, men vann I alla fall ett lopp och har en Listed-vinnare I syskonskaran.

Tamimas pappa Dubai Destination är mest känd I Sverige via sin son Panama Jack, som vunnit åtta lopp och är en duglig sprinter, strax under eliten.

På "papperet" skall Tamima ha längre distanser, vilket det också såg ut som I sista starten på engelsk mark, men alldeles oavsett får hon svårt att göra sig gällande om ni frågar Stall Hatten.

Roy-Arne Kvisla är dock en tränare som vi har den största respekt för och kanske är han mannen att bevisa att vi har fel?


Köpvärde: Tveksamt



Och den sista riksgaloppören kommer här...



Stall: Artemis


Häst: Free House


Formtal: 79


Tränare:Jessica Long


Agenten Lars Kelp betalade 11.000 guineas (125.000 sek) för Sir Percy-sonen Free House på Horses in Training-auktionen I Newmarket I höstas på uppdrag av tränare Jessica Long.

Vid försäljningstillfället hade Free House gjort fyra starter och inte skämt ut sig i någon, även om han inte lyckats vinna lopp.

I sin tredje start Ilivet, på Nottingham, var dock Free House en stenklar vinnare innan han blev"tagen" 150 meter från mål.

Intressant info är att Free House kostade 80.000 guineas (900.000 sek) som åring.

Mamma Coming Home (e.Vettori) gjorde bara en start där hon som som sjua I mål visade mycket fart.

I aveln har hon förutom Free House en mycket intressant avkomma i form av Noverre-sonen Mantoba. Denne var Listed-placerad I fjol, och dessutom bara fem längder bakom Godolphins topphäst Secrecy vid ett annat tillfälle. Mantoba var I årsdebuten på Meydan i Dubai i slutet av januari hårt spelad, och således en häst man har tro på.

Mormor Bonne Etoile vann tre lopp på sex försök, varav ett med Listed-status, men har I aveln så här långt varit en flopp.

Free House lär komma bäst till sin rätt över längre distanser och är enligt Stall Hatten fortsatt oexponerad.


Köpvärde: Mycket högt


Nu är det upp till er kära läsare att göra era val.


Stall Hatten hoppas att vi varit till någon hjälp!?



Höres.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0