Sanningens ögonblick, Palolem, Fenny och fiskar...

Om ett par timmar är det styrelsemöte i ATG där galoppens framtid på Jägersro är en prioriterad fråga. Det har Stall Hatten berättat om tidigare…

 

Vårt stalltips är att styrelsemedlemmen, tillika SG:s ordförande Hans ”Hasse” Hansson, får i uppdrag att ”bara lösa” det uppkomna problemet som helt i onödan alltså har uppstått i Skåne.

 

Hur det skall gå till, och vilka befogenheter/lockbeten, ”Hasse” har att tillgå i processen, står skrivet i stjärnorna. Stall Hatten VET dock att skåningar i allmänhet, och stridslystna STS-medlemmar – tillika skåningar i synnerhet, är allt annat än enkla att resonera med…

 

Att det kommer att ridas galopplopp på Jägersro under hela 2013 är dock Stall Hatten helt övertygad om. Tyvärr är vi dock precis lika övertygade om att sporterna kommer att skiljas åt inom ett par år.

 

Så låt oss hoppas att skilsmässan mellan travet och galoppen sker under lika ordnade former som det gjorde mellan Stall Hatten och ”Gullan”…?

 

Okey?

 

I Indien går allt sin gilla gång. Vad beträffar galoppsporten i landet har man mycket glädjande fått fram en stjärna vid namn In The Spotlight som sopat rent i samtliga klassiska lopp. 1000 Guineas, Oaks och nu senast Derbyt har stoet vunnit utan att förta sig och nu viskas det så smått om att testa henne i Dubai Gold Cup över 3.200 meter sista lördagen i mars.

 

Det känns dock tyvärr lite som om de tar sig ”vatten över huvudet” om de tar stoet, tillika landets kelgris nummer 1, till detta Gr-3 lopp på World Cup-kvällen. Men den som lever får se.

 

In The Spotlight är ett indiskfött fuxsto efter Sadlers Wells-sonen Alnasr Al Alwasheek (hört talas om den…, någon?) undan indiskfödda stoet Radiate (e.Placerville) med Mr Prospector som farfar…

 

I morse föreslog Stall Hatten ”Fröken Favorit” att en resa till Palolem vore på sin plats, mest i studiesyfte dock, då vi vet vilket smutsigt ”place” den överexploaterade badorten i södra Goa har blivit de senaste åren… Men ni vet? Ombyte förnöjer…

 

”FF” tände på alla cylindrar beträffande denna modesta utflykt och begärde snabbt ”syn” på ”smutsigheten” (då hon uppenbarligen vant sig vid att Stall Hatten använder detta utryck lite väl frekvent) i Palolem.

 

Efter det att vi klivit ut ur taxin, precis vid strandkanten, begav vi oss mot en lämplig restaurang för att inta en god indisk lunch.

 

Stall Hatten beställde en Kingfisher samt ”Seafoodsoup” och ”FF” tog rygg på matvalet, men föredrog en ”fresh squezed orange juice som måltidsdryck.

 

När servitören (helt uppenbart ”bakis” på både det ena och det andra…) anlände med ”varorna” och inledde med att tappa ut halva innehållet i soppan i ”FF:s” knä, urskuldrade han sig kvickt som en vessla med orden, ”Sorry miss, not much sleep for me yesterday”.

 

Behöver vi tillägga att fisksoppan inte var en ”kulinarisk fullträff” precis…? Och om den juicen var ”färskpressad” lovar Stall Hatten att simma hem till Stockholm på fredag!

 

Nåväl.

 

På vägen hem i taxin (efter ”hela” 45 minuter i Palolem..) började ”Fröken favorit” knota om att det ”började kurra i kistan” och alla tänkbara sjukdomsscenarion spelades upp i det kokheta baksätet.

 

Därför var det med stolthet i både ögon och själ (och nästan tårar…) Stall Hatten såg på hur ”FF” utan minsta gnäll följde vårt råd om att en ”fyra” Fenny för att få bukt på framtida magproblem vore den bästa medicinen.

 

Och för er som inte vet vad ”Fenny” är?

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Fenny

 

Nu är det dags för en tupplur innan middagen som mestadels lär bestå av fisk. Även om låten som ni når via länken nedan är den roligaste Stall Hatten någonsin sett.

 

Mycket nöje!

 

http://www.youtube.com/watch?v=OCyHy57yjP4

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Det ser ut som om Hatten kommer att missa SG's Häst-Gala på Grand Hotel den 18:e feb. Det må betraktas som tjänstefel, och en reprimand från Zawawi Racing utdelas härmed kollektivt till Stall Hattens styrelsemedlemmar.

2012-02-13 @ 16:48:17
Postat av: Stall Hatten

Hej Tore

Smokingen är nypressad och manchettknapparna putsade. Vi kommer således att hinna hem och deltaga på Grand Hotel. Ses där.

mvh

Stall Hatten

2012-02-14 @ 04:53:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0