Palindrom, Overdose, och en vinnare om 30 minuter...

 

Stall Hatten är mäkta imponerad av signaturen ”Zeke Varg” som fixade att gårdagens resas slutmål var galoppbanan Del Mar, ”where the turf meets the surf”, redan på tio poängsnivån… Guldstjärna!

 

Visserligen startade vår resa i Carmel, inte i San Fransisco som ”Zeke Varg” trodde, men allt annat i hans analys stämde.

 

Undrar om den här är svårare?

 

Vart är vi på väg?

 

10 poäng:

 

Tåget avgår från ”smaskig palindromstad”. Vi reser nordöst mot område där manliga bimbos och Robin Hood-karaktärer samsas med små beståndsdelar av något som för tankarna till fängelserum…

 

Något HELT annat!

 

Den här historien utspelar sig första söndagen i oktober 2008.

 

Stall Hatten var precis som vanligt i Paris för att spana in världens mäktigaste galopplopp på gräs, Prix de lArc de Triomphe.

 

Och precis som brukligt var (och är) hade dagen inletts med att vår gode vän ”Lincoln Andersson” plockade upp en något sömnig Stall Hatten på flygplatsen redan vid tiotiden.

 

Just den här gången var det utan det minsta knot som ”Lincan” hämtade på flyget. Dagen före hade nämligen Stall Hatten lovat vår frankrikebaserade vän (dyrt och heligt, och utan minsta darr på manchetten) att vi hade en ”solklar” vinnare till nästan tio gånger ”smeten” i Prix de l´Abbaye senare på eftermiddagen.

 

Och vill ni ha ett tips? Ta rygg på en proffstränare när ni skall på tävlingar i Paris nästa gång, för de åtnjuter nämligen förmånen ”Valet-parking” och får dessutom glida förbi köer längre än de som slingrar fram utanför varuhuset i Ullared!

 

Den här historien börjar redan egentligen i slutet av maj samma år, då Stall Hatten fick ett samtal av sin gode vän ”The Gurk”.

 

-  Du Hatten, jag har sett något av det jävligaste genom tiderna, frustade ”The Gurk” fram över en knastrig telefonlinje från södra Tyskland, och fortsatte...

-  Det var en häst som vann ett Listed här precis, jag är i Baden Baden ”by the way”. Han är tränad i Ungern och heter Overdose, sade en vid det här laget mycket exalterad herre i andra änden av linjen.

-  Lita på mig nu. Det kan vara den snabbaste häst jag någonsin sett och den vinner garanterat Grupp-1 om ägarna och tränarna bara vågar ta chansen, avslutade ”The Gurk” samtalet.

 

Stall Hatten är under normala omständigheter föga intresserad av 2000 punds hästar tränade i Ungern, oavsett hur många raka segrar de har, men det var något i hur ”The Gurk” lät på tonen som gjorde att vi lade hästen Overdose på minnet.

 

Att Stall Hatten sedan gjorde en ordentlig research på Overdose behöver väl vi inte ens nämna?

 

Och nu, drygt fyra månader senare var det således dags att ”lugga” det franska totokollektivet på ”en euro eller två…

 

De franska totospelarna var uppenbart ”föga” imponerade av ”Ungersk form” så ”The Budapest Bullet”, som Overdose nu kallades i den internationella hästsportpressen stod i styvt åtta gånger ”kaksmeten” när hästarna lunkade runt bakom startboxarna…

 

Nåväl.

 

Loppet gick i väg och Overdose tog hand om ledningen direkt. Visst, Stall Hatten tyckte väl att ”The Budapest Bullet” sedan vann lite väl enkelt, det blev liksom aldrig en riktig fight, men vem fan bryr sig när ens lir levererar med ett par längder till åtta gånger…?

 

Stall Hatten, ”Trumpetarn”, ”Foto-Martin” och ”Lincan” skrek som besatta och flög fram till champagnebaren, för helt plötsligt kändes livet lättare och höger bakficka tyngre…

 

Sedan!

 

Detta…

 

http://www.youtube.com/watch?v=QiLvi58gyBc

 

Så här i efterhand kan man skratta åt eländet men just i den där sekunden då katastrofen gick upp för oss kändes inte livet så särdeles ”pampigt”.

 

Ridå…

 

Nu blir det middag, men innan dess skall vi inkassera en slant på ”Hans Majestät” Adielssons nyförvärv Fugitive Motel på Lingfield klockan 15.00 svensk tid.

 

Kan vi få fem gånger?

 

Jobba ”Loppan”…

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Kittens Joy

Så då var det fixat. Galoppen är borta från Jägersro. Tack SG och

delar av SFK.

2012-02-15 @ 22:17:41
Postat av: jörgen nilsson

Svårt den här gången. Tror vi är kvar i USA men österöver och reser från Atlanta (som inte är ett palindrom men som skämtsamt brukar benämnas som ett dylikt). Åt nordöst ligger Maryland (merry men och Mary som slang för bimbo i homosexuellt parförhållande). Dna finns i cell fast bakifrån på slutet i delstaten. Svajigt och långsökt värre i analysen av ledtrådarna... men Pimlico får det bli!

2012-02-16 @ 08:39:04
Postat av: Tagge

Slår på ett riktigt långskott fast i annan del av världen, nämligen Irland



Smaskig palindromstad skulle kunna vara Navan (även en utsökt vanilj konjak)och med tanke på Hattens reseskildringar, så verkar vaniljkonjak kunna vara en dryck i herrns smak.



Nordostlig riktning från Navan och man befinner sig i Dundalk.



Manliga Bimbos skulle kunna anspela på Bachelor eller varför inte Bachelor´s Walk som ligger i just Dundalk.



Robin Hood karaktärer!! Måhända Munkar(Broder Tuck) och i Dundalk återfinns flertal kloster....



Får dock inte in det där med cellen...än.



Skulle kanske vänta på att du nämnde The Corrs på 8 poäng, men jag drar till med långskottet "Dundalk".



2012-02-16 @ 17:33:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0