Ett beslut i ren "Percy-style", gör om - och gör rätt!

 

Kommer ni ihåg Percy Nilegård, en karismatisk karaktär spelad av Johan Rheborg, i Killinggängets smått klassiska TV-serie anno 1995, Nilecity 105,6?

 

Stall Hatten minns honom i alla fall med glädje och det var vid fler än ett tillfälle vi satte nyponsoppan i vrångstrupen av skratt då ”Pööörcy” levererade sina ”oneliners” på bästa sändningstid.

 

Nu har galoppen fått sin egen ”Percy Nilegård” i form av SG:s ordförande Hans ”Hasse” Hansson.

 

För ALDRIG någonsin har Stall Hatten (som är 40+) hört talas om något beslut som är mer ”Percy-style” än det herr Hansson tagit vad gäller personalen på Täby galopps sekretariat!

 

Av de nio personer som i dagens läge arbetar i lokalerna skall sex omplaceras till Hästsportens Hus, från och med den första april. Om SAMTLIGA hade tvingats byta arbetsplats hade Stall Hatten, med viss tvekan dock, kunnat köpa argumentet att det vore en ekonomisk vinning att samla all personal inom SG på ett och samma ställe.

 

Men var/är inte ”planen” att detta skulle bli en realitet i alla fall då den nya Huvudstadsbanan står klar om tre år? Det ”däringa slottet” man fick ”på köpet” vid förvärvet av fastigheten Önsta gård, har ju ett och annat rum lämpligt att möblera och använda, till fler ändamål än ”sabrering” och coctailpartyn, eller hur?

 

Men att som nu, med mer än lovligt kort varsel, och helt utan förvarning, flytta lite drygt 66 procent av de anställda tjänstemännen på Täby Galopp känns så galet dumt att det egentligen inte är värt att kommentera…

 

För lokalerna måste väl värmas upp för de som blir kvar, och ström lär väl gå åt även i fortsättningen? Och på tävlingsdagarna är det väl bra att personalen som måste vara på plats för att genomföra dessa i alla fall har en stol att sitta på och en maskin att koka kaffe på…?

 

Och om Stall Hattens analys av vad ”besparingen” är värd ”på sista raden” i ett treårsperspektiv, är Hans ”Hasse” Hanssons beslut allt annat än försvarbart!

 

Men vad fan? Fuck it (them)…

 

För 27.000 kronor kan ju allas vår lilla favorit ”Percy” Hansson anlita någon ”snitsig” konsult i bekantskapskretsen, utrustad med skräddarsydd kavaj och röd slips i åtminstone 13.5 timmar?

 

Inte illa…

 

Stall Hatten lider med personalen på Täby Galopps sekretariat, som är värda ett bättre öde än detta. De här personerna är i de flesta fall bosatta i banans absoluta närhet och ”bestraffas” i och med flytten med en timme per dag i köerna till och från Bromma där Hästsportens Hus de facto ligger.

 

En sådan sak (köerna) skall dock ”Hasse” inte behöva ta hänsyn till rent företagsmässigt, men sitt ”mänskliga” ansvar kan han inte svära sig fri ifrån om ni frågar Stall Hatten.

 

Och är det inte för djävligt och helt oacceptabelt att Hans Hanssons svar till de drabbade då de uttryckte sin ilska, förtvivlan och bestörtning åt beskedet om flytten som alltså skall genomföras redan den första april var?

 

Och föreställ er, innan ni läser citatet, en "pompös" typ, kisandes över pastellfärgade brillor, och med lite "överssende" tonläge leverera detta!

 

-  Det är ju tråkigt att ni känner att det är jobbigt att tvingas flytta till Hästsportens Hus redan den första april, men okey då, flytta den andra april i stället!

 

Den som tycker att det uttalandet är VÄRDIGT en ordförande i Svensk Galopps styrelse räcker upp en hand...

 

http://www.youtube.com/watch?v=nef7SXEI5QU

 

Stall Hatten lär återkomma i ärendet.

 

 

I gårdagens blogg utlovade vi en ny På spåret-resa, men den får vänta till i morgon, då de här raderna tog alldeles för lång tid att författa. Stall Hatten hoppas ni har förståelse för detta?

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Lars Gradin

Hur ofta är det bilköer på Roslagsbanan?

2012-02-29 @ 22:10:28
Postat av: Tore Petre'

"...skräddarsydd kavaj och röd slips..." - vem syftar Du då på ?

13,5 tim. för 27.000:- blir ynka 2.000:- per tim. ! Ingen förstklassig konsult jobbar för den snålpengen.

2012-03-01 @ 08:05:53
Postat av: kristina von heland

är det därför som de enl. uppgift ska höja gödselavgifterna-för att betala flytten? Förslag, flytta in loppisen i stället-det är strålande mycket folk där då, har aldrig sett så många på en löpdag.Känner parallellen med Arla, när många godsägare i Sörmland slutade med korna. Den dåvarande VD:n hade min bästa vän till bordet när storproducenterna skulle informeras om framtiden. Han sa då att om man slapp mjölken och bara sålde juice och Joplait så skulle det gå jättebra. Halvåret senare såldes korna, vi fick in 26000kr på varmkorv...

2012-03-01 @ 10:44:43
Postat av: Stefan

Droppen som urholkar stenen. Om det man läser är korrekt - Se till att Hansson försvinner. Det kostar bara 400 att bli medlem i SGS (kan sponsras för den goda sakens skull), fixar vi xx nya namn så röstas han bort eller... Sponsrar gärna själv tio nya röster för den goda sakens skull.



2012-03-01 @ 12:15:29
Postat av: Ankan

@Lars Gradin Roslagsbanan går bara till Östra Station... därifrån är det långt till Solvalla...

2012-03-01 @ 17:48:06
Postat av: Tore Petre'

Om citatet är korrekt är det ett prov på ren sarkasm. En företagsledare för aldrig falla för frestelsen att vara sarkastisk mot de anställda, leverantörer, kunder eller myndigheter. Det lär man sig i Klass 1 på vilken Management School som helst.

2012-03-01 @ 18:12:50
Postat av: Klas Kjellman

Är detta verkligen en fråga för styrelsens ordförande? Snarare för vd.

2012-03-01 @ 20:27:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0