En ursäkt, ett vad, ett klipp, och en resa...


Stall Hatten ber härmed ödmjukast om ursäkt för den dåliga uppdateringen av bloggen de senaste dagarna.

 

Det har varit fullt upp med dottern som befunnit sig i ”Casa Stall Hatten” sen i fredags morse och hon går ju som bekant före ALLT.

 

Nåväl.

 

Stall Hatten skrev för ett par dagar sedan att nyfödde avkomman efter Gloria de Campeao undan Fernet Branca-dottern Premier, borde kosta över 250.000 kronor om den är korrekt och snygg på åringsauktionen nästa höst.

 

När Stall Hatten skrev de där raderna kändes det som ett ”bombsäkert” antagande, men efter diverse samtal, sms och kommentarer, är vi nu inte fullt lika ”styva i korken”… Speciellt inte efter det att vi ingick ett vad (tio minuter efter publicering, och innan vi tänkt till ordentligt) som kan bli mycket kostsamt.

 

Så här gick det till…

 

Stall Hattens gode vän ”storsponsorn” ringde och undrade om Stall Hatten tryckt ”ett glas för mycket” då vi skrev det där om en kvarts miljon för Gloria-hingsten. Då vi inte hade gjort oss skyldiga till detta (druckit ett glas för mycket) tog stoltheten över för Stall Hatten. Argumentationen med ”Storsponsorn” blev därför allt mindre nyanserad, i samma takt som prestigekampen om ”vem som visste/begrep mest” ökade.

 

Till slut orkade Stall Hatten inte med opponentens ”svada” och för att få tyst på honom föreslog vi ett vad med beloppet 250.000 kronor som utgångspunkt.

 

För varje tusenlapp under 250.000 klubbat pris skall Stall Hatten pröjsa 100 kronor till ”Storsponsorn” och för varje tusenlapp över 250.000 kronor skall ”Storsponsorn” betala Stall Hatten 110 kronor. Det vill säga…

 

Kostar pållen 180.000 kronor blir Stall Hatten skyldig ”SS” 7.000 spänn och kostar hästen 300.000 kronor får ”SS” hosta upp 5.500 kronor till oss!

 

Det här vadet gäller dock bara om Stall Hattens och ”Storsponsorns” utsedda och oberoende ”besiktningsmän” anser åringen vara helt korrekt på auktionsdagen.

 

Stall Hatten lär få återkomma i ärendet…

 

I helgen har Stall Hatten avnjutit de avsnitt vi missat av vårt favoritprogram ”På spåret” i SVT:s arkiv.

 

Ett mer underhållande program finns inte om ni frågar Stall Hatten. Det är en perfekt mix av allmänbildning, humor och bra musik – och programledarna Luuk och Lindström är ”bäst i klassen” i nöjesgenren.

 

http://www.youtube.com/watch?v=R0be-jmwKyM

 

Klippet ovan blev bortklippt (naturligtvis) då det var lite ”över gränsen”, det är än dock en svensk TV-klassiker… Allra roligast är Hellberg och Oldsbergs reaktion på det ”inträffade”!

 

Nåväl.

 

Stall Hatten kommer under ett par dagar att leverera sin ”egen resa” i På spårets anda. Vi tar en ledtråd per dag där den första ger tio poäng och så vidare i nedåtgående skala ned till två poäng. Den som först ”kläcker” vart Stall Hatten är på väg belönas med ett fint pris. Och kom ihåg. Ni får bara svara en gång!

 

Vart är vi på väg?

 

10 poäng:

 

”Vår resa börjar i stad där ljudnivån under ett par sommardagar och nätter ökar med åtminstone 100 decibel.  Dess invånare är som landskapsnamnet antyder inga ”soldyrkare” precis. Och kanske är den fotbollsintresserade delen av befolkningen i behov av en extra balsamering eller två? Vårt mål ligger vid något runt?

 

Det där var något att ”bita i”, eller?

 

I morgon kommer Stall Hatten att publicera åttapoängsledtråden om nu ingen löser detta direkt.

 

Dessutom kommer vi att berätta den hissnande storyn hur Stall Hatten fick in ett inslag i På spåret, med viss hjälp av Erik Penser.

 

Håll ut.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: ZekeVarg

Sweden Rock - Blekinge - Mjällby.

Något runt?...hhmmm...troligtvis åker vi mot Jägersro Galopp. Därav frågetecknet. Kul tävling det här, vad kallas den :-))) /BBZW

2012-02-06 @ 19:33:40
Postat av: lillaanna

Ska svaret vara galopprelaterat?

2012-02-06 @ 19:43:00
Postat av: Limpan

Malaga, Costa Del Sol!

2012-02-06 @ 19:48:28
Postat av: Stall Hatten

Ja! Det ÄR galopprelaterat...

2012-02-06 @ 20:44:03
Postat av: jörgen nilsson

Runt låter som Ringsjön. Alltså blir min gissning Blommeröd.

2012-02-07 @ 08:43:26
Postat av: lillaanna

Typiskt jag tror att Jörgen har löst gåtan.

2012-02-07 @ 14:34:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0