Bekräftat, dumstrut på, en låt och EN sak att göra!

 

Jaha, då var det bekräftat då!

 

Drygt 100 år av galoppsport på Jägersro är över efter säsongen 2013. Visst, det här har Stall Hatten vetat ett tag, men vad fan, man baxnar…

 

Baxnar av den inkompetens Skånska Fältrittklubbens styrelse, med ordförande Jacqueline ”Jacky” Henriksson i spetsen, visat i ärendet.

 

Först sa man upp ett väl fungerande avtal, utan att ha gjort en ordentlig konsekvensanalys.

 

Och när SFK sedan insåg att detta förfarande nog inte ”var det klurigaste” i mannaminne precis, då STS medlemmar självklart accepterade uppsägningen, var helt plötsligt uppsägningen ingen ”riktig” uppsägning…

 

Hallå, hallå, är det någon hemma?

 

Vid det här laget hade det varit ytterst klädsamt om SFK:s styrelse insett vad de ställt till med och ställt sina platser till förfogande!

 

Men nej då. I stället gick man till attack, oftast med ett nedlåtande hånflin gentemot sina oroliga medlemmar, med andemeningen ”att det här begriper ni inte, det är lugnt” och en massa bla bla bla…

 

Det finns helt enkelt inga acceptabla ursäkter. Så snälla SFK, bespara oss alla eventuella försök till ”avbön” på informationsmötet som inleds klockan 16.00 idag.

 

http://www.youtube.com/watch?v=6x1rypfNGw0

 

Nu finns det bara en (1) sak att fokusera på!

 

Var rider vi kapplöpningar i Skåne under säsongen 2014?

 

Hur vida Svensk galopp kommer att ”pröjsa” den nya banan är Stall Hatten inte det minsta orolig för.

 

Gunnar Werner lovade ju som bekant att ”vi (SG) kommer inte lämna galoppsporten i Skåne i sticket” på pressmötet i Göteborg i mitten av januari. Det löftet finns väl dokumenterat både på ljudfil, filmklipp och i diverse anteckningsblock…

 

Och det brådskar!

 

Spaden måste vara i marken i början av nästa år.

 

Så det är dags att AGERA, NU!

 

Det känns inte speciellt inspirerande att ge åttapoängsledtråden i På spåret tävlingen, och inte speciellt motiverande att analysera loppen i Dubai som börjar om ett par timmar.

 

Så vi avstår…

 

God natt!


Kommentarer
Postat av: Kittens Joy

Vet stallhatten möjligtvis vem/vilka som var inbjudna till informationsmötet?

2012-02-16 @ 18:39:54
Postat av: malmöbo

vi i malmö är vana vid att ge mkt o få lite mindre..

men! Det ska mer till för att få oss i gungning.

Blasse´ som vi är av naturen ser vi nu bara framåt

och ber herr hatt att tagga ner för nu räcker det

med era analyser om huruvida folk ska avgå och agera

si o så...högsta växeln har lagts i och vi kommer

starka ur det här, var så säker!

Gonatt!!

2012-02-16 @ 20:15:22
Postat av: Stefan

Nu är detta historia och det gynnar ingen att fastna i det som varit - all energi behövs för att hantera konsekvenserna.



Imorgon är det strategidag och informations möte på Täby galopp. Frågan som troligen inte kommer att ställas är om Galopp Sporten nu borde välja att prioritera byggandet av En bana. Ett alternativ är då att senarelägga bygget av huvudstadsbanan med något år och fokusera på Skåne i etapp ett.



JM & Skanska kommer med hög sannolikhet under rådande ekonomiska klimat att "skynda långsamt" med projektering och byggandet av de nya bostadsrätterna. Anläggningen på Täby kan därför troligtvis brukas längre än den ursprungliga planen fastställde. Vill de nya ägarna skynda långsamt betyder det även att huvudparten av den del av köpeskillingen som härrörd till faktisk sålda bostadsrätter kommer först någon gång efter 2020.



Min bedömning är att ATG av politiska skäl inte kommer att bidra i någon större omfattning.Stig H, Åke, Ludde, mfl. har verksamheter med sådan ekonomisk storlek och betydelse att ATG inte vill utmana dem med en riktigt stor satsning på galopp sporten i Skåne.



Galopp Sporten synes därför inte ha en sjö av pengar tillgängliga som kan spenderas på byggandet av två galopp banor samtidigt.



Hur man än beslutar så kommer nu någon eller några grupperingar att bli besvikna. Fler missar av typen Jägersro orkar galoppen inte med i dagsläget. Jag ställer mitt hopp till att gammal hederlig klokhet får råda för att minimera skadorna. Hoppet är som bekant det sista som överger människan.



MVH/Stefan



2012-02-17 @ 10:08:08
Postat av: ProBono

Stefans inlägg är klokt. Det blir nu intressant att se om galoppsporten står enad, så enad att till och med de med riktnummer 08 kan tänka sig att inte låta lokalpatriotismen stå i första ledet utan istället "ställa upp" så att skånegaloppen kan fortsätta med kontinuitet. En väldigt personlig reflektion är att skånegaloppen är viktig för hela den skandinaviska galoppsporten, minst lika viktig som stockholmsgaloppen. Detta även om den s.k stockholmsgaloppen inte gärna gör tillfälliga gästspel på andra banor. Därför befarar jag att lokalpatriotismen i Stockholm blir svår att "rucka på".

2012-02-17 @ 15:06:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0