Avgå, avgå, avgå igen - och AVGÅ!

Jacqueline Henriksson känner citat ”starkt stöd från sina medlemmar i Skånska fältrittklubben” efter att SFK i går kväll blivit tagna vid fotknölarna, uppätna och sedan utspottade av ett i stort sätt enligt travsällskap på Jägersro!!!

 

Nämen vad trevligt…

 

Stall Hatten trodde i sin enfald att om man som person i förtroendeställning, gjort ett fatalt misstag och dragit undan mattan för sina egna aktiva proffs och amatörtränare på banan, hade hjärnkapacitet att inse detta?

 

Och hur många tjänstemän, banarbetare och övrig personal på Jägersro går med i en klump i magen idag?

 

Konsekvensen av gårdagens MÅSTE bli att Skånska Fältrittklubbens styrelse avgår OMEDELBART!

 

Och Stall Hatten ser gärna att Hans ”Hasse” Hanssons lilla marionett postar namnet på de medlemmar hon säger sig ha fortsatt stöd av i kommentarsfältet nedan.

 

Detta för att mer omdömesgilla medlemmar i Skånska Fältrittklubben skall kunna stryka dessa personer från listan då nya förtroendeuppdrag skall fördelas i den nya styrelsen.

 

Nu orkar Stall Hatten snart inte mer…

 

Därför! Läggdags.

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Dessutom bör större delen av SG's styrelse bytas ut. I synnerhet dess ordförande.

2011-11-22 @ 18:53:02
Postat av: trav o galoppvän

instämmer med tore och förundras över hur "vår" styrelse kan ljuga oss rätt upp i nyllet. Jag

instämmer med AVGÅ!

2011-11-22 @ 21:34:26
Postat av: Kristina Anderson

Jag brukar inte bry mig om anonyma bloggar och inlägg som ingen vågar stå för, men gör ett undantag.



Skånska Fältrittklubbens styrelse har i mina ögon inte gjort något misstag. Jag utgår från att du läst förklaringar och historieskrivningar på SGs hemsida?



Vad gäller ”starkt stöd” så är det kanske en definitionsfråga, men du känner sannolikt till det misstroendeupprop som gjordes av några medlemmar i september. Utfallet redovisades av valberedningen på SFKs höststämma förra veckan. Det hade kommit in 31 undertecknade blanketter, av ca 210 medlemmar. På samma möte utsågs SFKs tolv fullmäktigeledamöter för nästkommande år. Eftersom fler kandidater föreslagits blev det omröstning. De tre styrelseledamöterna Mathias Schildt, Håkan Birger och Jan Carlsson är även fullmäktigeledamöter, och fick 91, 86 resp 81 röster (av 105 närvarande medlemmar).



När utredningen om Galoppsportens Framtid pågick hölls flera informationsmöten innan beslut togs. Jag minns att de var välbesökta, och jag minns att många detaljfrågor diskuterades. Jag minns inte någon stor debatt om grundtanken med en enad och kostnadseffektiv galoppsport. Själv förde jag fram åsikten att man borde hoppa över ”Svensk Galopp” och inrätta ”Skandinavisk Galopp” direkt, till fromma för hela den skandinaviska sporten. Sedan är det en annan sak att den nya Svensk Galopp inte är en fulländad organisation – där finns utrymme för förbättringar. Det får vi hjälpas åt att jobba på.



SFKs styrelse är den starkaste styrelse föreningen haft under den tid jag kan bedöma. Äntligen har någon haft modet att verkligen försöka förändra galoppens situation på Jägersro! Självklart passar det inte alla.



Jacqueline, Håkan, Christer, Jan, Mathias – tänk inte tanken att avgå!



Kristina Anderson

Fullmäktigeledamot för SFK

2011-11-22 @ 22:10:48
Postat av: Kittens Joy

Jaha, där ser man. Fullmäktigeledamot Kristina Anderson vill tydligen att man skall lägga ner galoppen i södra Sverige och då på sikt även i Hela Sverige. Kristina Anderson vill alltså då att det skall bli stor arbetslöshet bland de som har sin försörjning inom Jägersros staket och för att inte tala om den mängden av arbetstillfällen utanför som Jägersro skapar. Hon vill inte heller att nästa generation skall kunna beskåda och glädjas så som hon gjort på och runt kapplöpningsbanan. Det är dags att lyfta huvudet och se hela perspektivet och inte bara en del. Om Jägersro nu inte passar dig ,Kristina,och din falang vore det då inte bättre att NI begav er någon annanstans. Så kunde VI som fröjdas gå en ny vår till mötes!



Men det är väl som alltid; Sent skall syndaren vakna.

2011-11-23 @ 00:20:31
Postat av: Andreas

Kristina, du menar alltså att det inte var något misstag att säga upp avtalet utan att säkerhetställa att avtalet skulle tas upp till omförhandling av STS?

2011-11-23 @ 01:10:19
Postat av: Tore Petre'

@Kristina,

Alla uppträder inte anonymt. Inte ens när omedelbar avgång av SFK's och SG's styrelser förespråkas. Om en styrelse inpm näringslivet uppvisat motsvarande inkompetens hade den varit bortsopad av aktieägarna utan dröjsmål.

Du är naturligtvis berättigad till Din uppfattning, - men den förvånar mig.

2011-11-23 @ 06:42:21
Postat av: Stefan Larsson

Måste pysa ut lite i frågan, även om jag inte är en äkta Skåne påg, annars risker något blodkärl att brista.



Om inte galopp sporten frodas och mår bra på Jägersro där de bästa hästarna finns blir det en enda lång uppförsbacke att få den nya huvudstads banan att fungera både sportsligt och ekonomiskt.



Utifrån det som är allmänt känt i frågan är det utom allt tvivel att några vår sports makthavare, både lokalt på Jägersro men även centralt på SG har agerat helt huvudlöst när de nu med nästintill barnslig förvåning deklararerar "Vi trodde inte travet skulle acceptera vår uppsägning - utan istället bjuda in oss till nya förhandlingar"



Utan en stark galopp sport i Skåne finns det ingen reell substans för en bärkraftig galopp sport i Mälardalen, de som inte kan se detta samband är en direkt fara för hela galopp sporten i Sverige.



Jag hoppas verkligen att några förnuftiga personer med stort engagemang i sporten nu kliver fram och tar tag i att sätta ihop den bästa plan B som tänkas kan. Ni som känner er manade, tveka inte - Ni kommer få ett stort stöd och sympati för era ansträngningar!



2011-11-23 @ 12:36:12
Postat av: Sniffing Accountant

Kristina, nu utgår jag ifrån att du inte enbart är Fullmäktigeledamot utan även Revisor Kristina Anderson?

Därför är jag bekymrad att du inte förstår att ett och ett blir två!

2011-11-23 @ 15:20:28
Postat av: Platinum Shine

Kristina, jag kan inte hänga med i ditt resonemang. Styrelsen har äntligen haft mod att förändra galoppens situation på Jägersro skriver du. Ja, det var ju ett understatement, det beslut som du så hårdnackat försvarar innebär att det inte finns någon galoppbana i södra Sverige att tävla på om 1 år. Självklart passar det inte alla är ditt försvar till det! Men vem passar det mer än travtränarkåren?

2011-11-23 @ 15:27:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0