Tillbaka, att läsa i kapp, Espen och en bild.

Första dagen på kontoret, efter föräldraledigheten, är avklarad…, pust, puh, ve och fasa!

 

För första gången någonsin hade Stall Hatten nämligen tagit beslutet att INTE läsa inkommande mail under sina lediga dagar. När mailboxen så öppnades (med ångestladdad och skräckblandad förtjusning) låg därför 870 meddelanden och väntade. Av dessa kunde dock lite drygt 800 förpassas till papperskorgen direkt, men övriga 70 var man tvungen att öppna och behandla. Detta tog styvt sex timmar. Bra start på veckan…INTE!

 

Övrig tid använde Stall Hatten att ”läsa ikapp” i allsköns facktidskrifter, Svenska Dagbladet, DN och skumma diverse internetsidor.

 

Det gjorde inte Stall Hatten på bättre humör precis…

 

I Svenska Dagbladet hittade Stall Hatten en krönika med rubriken ”SKÅNSK GALOPP SNART HISTORIA” , skriven av utmärkte journalisten Lennart Persson, som för en ”bredare massa” än de som följer svensk galoppsport dagligen, redogjorde om det inträffade på Jägersro. Inget nytt framkom visserligen, men ”varumärket svensk galoppsport” fick sig en törn som är svår att sätta en prislapp på. Persson skrev om de belopp som galoppen de facto genererar till ATG via omsättningen och de siffror galoppsporten kostar spelbolaget. Och de siffrorna sticker naturligtvis i ögonen på travfolket och övriga läsare av "Svenskan" som kan räkna...

 

I Travronden fanns en intervju med ATG:s verkställande direktör Remy Nilson.

 

Föga överraskande lät Remy meddela att ATG inte hade några som helst intentioner att kliva in i frågan om galoppens vara eller icke vara på Jägersro. Den frågan får parterna sköta själv och därmed var det sista halmstrået borta för de aktiva galopptränarna, deras ägare, och tjänstemännen på banan…

 

Det blev 106 år av galoppsport på Jägersro och historien kan ingen ta ifrån oss. Men visst är det sorgligt och märkligt att allt detta bara tog ett par veckor att rasera? Ännu märkligare är att anledningen bara verkar vara en ”maktkamp”, mellan SG och Jägersro, där rent personliga känslor och åsikter om ”oliktänkande” individer spelade en stor roll.

 

Stall Hatten är helt prestigelös och drömmer fortfarande om att ett mirakel skall inträffa. Om detta mirakel mot förmodan skulle ske är ingen gladare än vi! Tyvärr är vi dock dessutom medvetna om oddssättning och chansvärdering. Oddset på att man avrider galopptävlingar på Jägersro säsongen 2013 är just nu 200 gånger insatsen…

 

I Dagens Nyheter skriver Stall Hattens absoluta favoritkrönikör, alla kategorier, Johan Croneman, om Espen Ski och dennes ”attack” mot Madeleine Haugland för ett par veckor sedan. Croneman kallar Espen Skis agerande för ”dråpförsök” och Stall Hatten håller med. I morgon kommer domen mot Espen och det kan bli allt från tre månader (det vill säga helt ointressant och inte mer än marginellt ekonomiskt kännbar för Espen) till livstids avstängning. Stall Hatten gillar Espen Ski både privat och som ryttare, men det han gjorde sig skyldig till i loppet i fråga hör inte hemma i sporten. Allt under ett år i ”buren” vore för billigt. Sorry Espen.

 

Till något trevligare.

 

Ingen har svarat rätt på frågan om vilken näringslivshöjdare Stall Hatten stötte på i planet från Istanbul till Stockholm. Därför publicerar vi nu bilden. Naturligtvis har middagen på Tennstopet ”brunnit inne”, men en hamburgare med ”extra allt” lovar vi bjuda på till den person som först inkommer med rätt svar på ”på snubben” på bilden och vilken accessoar denne bär med samma stolthet som Hans ”Hasse” Hansson.

 

Det där med hur man monterar/beskär bilder till en blogg är Stall Hatten helt uppenbart inget vidare på, det erkänner vi omedelbart. För det skall ni veta, kära läsare, att om Stall Hatten gör fel har vi som policy att rätta till dessa. Det kanske fler bör göra...?

 

Höres.

 


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Gula glasögonbågar ! Vem mannen är har jag dock ingen aning om ! Hansson's tvillingbror kanske ?

2011-12-05 @ 19:33:14
Postat av: börje olsson

manschettknappar!

2011-12-05 @ 20:03:13
Postat av: platinum shine

Det här är Majkel Treskow. Men vem Hans Hansson är de vet jag inte så det blir svårt med likheten. kör på guldfärgad slips.

2011-12-05 @ 20:25:48
Postat av: Klagshamn

Jag spelar 500 på att det rids 2013

på Jägers tack för kanonodddet

Uffe

2011-12-05 @ 21:20:54
Postat av: Mannen med Västen

Ja jag håller med Uffe.Men jag lirar 1000 kr.Men kan ta ut vinsten i Bärs i Hästboxen på Jägersro 2013. :)

2011-12-06 @ 06:29:07
Postat av: Oraklet

Platinum Shine är rätt på det med Treskow men jag tror att glasögonen är nyckeln?

2011-12-06 @ 09:53:23
Postat av: gamblern

Om inte oddset sänkts för mycket kan jag också gå in med 500 på det.

2011-12-06 @ 14:32:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0