Grattis, nya dokument, Dag, Espen och auktioner!

Stall Hatten är åter vid tangenterna efter en dags radiotystnad.

 

Kvällens blogg inleder Stall Hatten med att gratulera signaturen ”Oraklet” som var först med att identifiera både finansmannen samt dennes och Hans ”Hasse” Hanssons gemensamma, med stolthet burna, accessoar…, som vi efterfrågade i senaste bloggen.

 

Detta innebär att ”Oraklet” har en finfin hamburgare (och måltidsdryck) att se fram emot vid lämpligt tillfälle, snyggt jobbat.

 

För visst var det Michael ”Majkel” Tresckow och inte ”HHH” som befann sig i samma plan som Stall Hatten i fredags, och visst var det de färgglada glasögonen som var den gemensamma nämnaren. Men där slutar nog också dessa ”potentaters” likheter? Vi har nämligen svårt att tro att Herr Tresckow, om han mot förmodan accepterat uppdraget, skulle ”lalla” till svensk galoppsport på samma sätt som ”Hasse” har lyckats med. Vad tror ni…?

 

I kväll är det informationsmöte för Skånska Fältrittklubbens medlemmar. Det viskas om att ”nya” dokument skall läggas fram på bordet och att dessa skall innehålla starka formuleringar som gör att uppsägningen av avtalet inte är ”någon riktigt uppsägning”…

 

Stall Hatten vet inte om man skall skratta eller gråta!

 

Fram till dags dato har som bekant SFK:s styrelse och SG försvarat ”uppsägningen” av avtalet med näbbar och klor, och nu, när de insett sitt fatala misstag, var det helt plötsligt inte en riktig ”uppsägning” som lämnades in… Precis så agerar Stall Hattens femåriga dotter i liknande situationer.

 

Alldeles oavsett vad som framkommer i kväll är deras (SFK och SG) agerande rent skrattretande.

 

Om det nu visar sig att avtalet INTE är uppsagt, varför i helvete har de då kommunicerat sitt agerande på det sätt dom gjort? Om det här nu är ”miraklet” som i ”elfte timmen” dras fram ur rockärmen kanske man kan förhala flytten, men priset för detta är ALLDELES för högt.

 

För om det är så att man kan förlänga tidsfristen, har galoppfolket helt plötsligt en ”svuren” fiende i travfolket, som med en enorm majoritet vill ha en 1400 metersbana på Jägersro. Dessutom har man lyckats få en rad stora hästägare på banan att inte nyinvestera i åringar samt skadat varumärket SVENSK GALOPP på ett sätt som är svårt att övergripa och prissätta.

 

Nu tror dock inte Stall Hatten att dokumentet i fråga har någon inverkan på det inträffade, det är till 99.5 procent kört, men hoppet är det sista som överger människan!

 

I kommentarsfältet efter senaste bloggen har flertalet läsare velat spela på att det kommer ridas galopplopp på Jägersro under säsongen 2013 till oddset 200 ggr pengarna. Stall Hatten står fast vid att oddset 200 till 1 är korrekt, men vi är ingen bookmaker. Dessa lir får ni göra hos något legitimt spelbolag. Stall Hatten BLOGGAR, inget annat.

 

Om ni kära läsare har några synpunkter på bloggen eller rena tips, och vill vara anonyma, kan ni från och med i kväll maila Stall Hatten på [email protected].

 

Vi lämnar ämnet…

 

Har ni missat utmärkta programmet ”DAG” på SVT? Inget konstigt i så fall för sändningstiden är 23.45 på tisdag kvällar… Hur som helst är det bland det roligaste Stall Hatten sett på år och dagar. Denna norska humorsuccé ligger dock för påseende i efterhand i SVT-Plays arkiv så ha förtröstan, måste ses!

 

En annan serie som MÅSTE ses är ”Expedition Julklapp” på Kanal5, finns också i deras arkiv.

 

Idag skulle Espen Ski få sitt straff för ”dråpförsöket” på Madeleine Haugland för ett par veckor sedan. Av detta blev dock intet då ärendet skickades direkt till högsta instans. Det är goda nyheter för sportens trovärdighet i allmänhet och högst troligt dåliga nyheter för Espen Ski och hans fortsatta ryttarkarriär i synnerhet.

 

I eftermiddags klev Stall Hatten in med 112 kronor vinnare på Hans Adielssons Sand Skier på Lingfield. Hästen hade fått tråkiga resor med vida spår på slutet, och stod på tur för seger. ”The Flea” red till spets och såg klar ut till 400 kvar, men tröttnade något och fick nöja sig med tredjepriset en längd bakom vinnaren.

 

Molamento kan vara det bästa köpet till Sverige från Horses in training auktionen i Newmarket i oktober. Det visade Elusive City-dottern med all tydlighet på Jägersro i eftermiddags. ”Journalen” Hallencreutz har kanske inte helt klart för sig om reglementet och medicineringsfrågor…, men köpa bra hästar för rätt pengar är hon smått fenomenal på.

 

HÄR…


http://stallhatten.blogg.se/2011/october/hardcore-inget-annat.html

 

… kan ni läsa Stall Hattens omdömen om samtliga Skandinaviska köp på nämnda auktion!

 

Fyra ”rätt” av fyra möjliga!?

 

Höres.


Kommentarer
Postat av: Tore Petre'

Häng med i svängarna nu Hatten ! Det heter inte "uppsägnig" längre, - det finns faktiskt ingen "uppsägnig" efter den 7:e december, 2011. Det heter "påkallning", - lägg det på minnet !

2011-12-08 @ 19:08:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0