Favoritfilmer från förr, och framtida "Blockbusters"...

Stall Hatten är, och har alltid varit, en stor cineast. Otaliga är de gånger vi hängt nere på kvartersbion vid Hornstulls-strand, och förr i tiden blev det mest på biografen Fågel Blå, belägen på Skeppargatan - Östermalm.

 

Nu blir det tyvärr längre och längre mellan biografbesöken för Stall Hatten av olika anledningar, men den största ”boven” i dramat är naturligtvis ren lathet – det erkänner vi direkt och utan prut.

 

Nåväl…

 

I går kväll masade vi oss dock iväg för ”storskärmsbesök”, löste biljett för 120 spänn, köpte popcorn och läsk för 80, och satt oss ned för en stunds enkel underhållning. Filmen höll ingen vidare klass, men biobesöket hade det goda med sig att Stall Hattens hjärna började ”snurra” och vi därefter mindes några gamla favoriter från förr.

 

Stall Hatten listar dessa här nedan och i direkt anslutning presenterar vi en film som ännu inte är producerad, men Stall Hatten mer än gärna vill se på vita duken framöver…

 

Fight Club (1999)

 

Brad Pitt och Edward Norton bygger upp en organisation vars enda uppgift är att låta hormonstinna män ge andra hormonstinna män en smäll på käften – tills den ene inte längre orkar stå på benen.

 

Bra film, men Stall Hatten längtar efter…

 

Fight Club 2 (2012)

 

Lutfi Kolgjini lackar ur totalt på Hans ”Hasse” Hansson fasoner och utmanar denne på en ”Cagefight” i Jägersros vinnarcirkel på Prammskvällen. Holmgången pågår i tolv ronder och precis alla tänkbara ”fulknep” används av kombattanterna. Stall Hatten orkar knappt se mer när ”Lustfri Körglini” biter ”Hasse” Hansson i örat och sedan käkar upp dennes färgglada ”brillor”… Det känns dock något bättre för Stall Hatten då ”Jacky” Henriksson räddar ”Hasse” från Lutfis dödliga nådastöt genom att gå i mellan likt en mänsklig sköld. En mycket vacker och värdig avslutning, dessutom mångbottnad, på filmen…

 

Ben Hur (1959)

 

Charlton Heston spelar en förrådd prins som tvingas kämpa som slav mot ”allt och alla” på Colosseum i Rom. Speciellt scenerna då Charlton Hestons rollfigur Judah Ben Hur bankar på sina motståndare i kapplöpning för häst och vagn är oerhört starka.

 

Mycket spännande film, men Stall Hatten längtar efter…

 

Ski Haug (2011)

 

Jockeyn Espen Ski är frustrerad och besviken på sig själv efter att han ätit sex pizzor och åtta hamburgare, kvällen före han skall rida lopp på Övrevoll. När Espen ställer sig på vågen i ”arla morgonstund” på löp-dagen och upptäcker att han väger 68 kilo är goda råd dyra. Espen Ski tvingas amputera sitt vänstra ben i bastun kort före start för att klara ridvikten och är såklart inte på sitt ”bästa” humör då grindarna går upp… Detta får den fagra prinsessan Madeleine Haugland ”sota” för i sista sväng, då Espen minns att Haugland vägrat putsa hans ridstövlar veckan före…

 

Pillertrillaren (1994)

 

Jakob Eklunds karaktär ”David” får nytt jobb på ett läkemedelsföretag och redan första dagen i tjänst blir det komplikationer… Historien kretsar kring företagets försök att släppa ett nytt preparat vars testresultat varit allt annat än lyckade. Inte blir situationen bättre av att ”David” blir sugen på dottern till det ej helt rumsrena företagets ägare! Dottern spelas av Kayo, bara en sån sak…

 

Visst, filmen hade en gnutta underhållningsvärde, men Stall Hatten ser mer fram emot…

 

Journalen (2011)

 

Bodil Hallencreutz är visserligen inte utbildad veterinär, men hon har examen från ”Realskolan” på Falsterbonäset och vet således att ett plus ett är två (1 + 1 = 2)… Om då karenstiden för ett preparat är 14 dagar borde således hälften av den föreskrivna dosen ge en karens på sju, eller hur? Bodil kör på ”enligt plan” och noterar sedan sitt egna utförda arbete på ett par ”schyssta post-it lappar”… Allt är frid och fröjd, men helt plötsligt visar det sig att ”mantrat” 1 + 1 = 2, per automatik inte håller! Bodil får sex månader i ”buren” under vintersäsongen i straff, men väljer att överklaga – då hennes lärare under skoltiden ”Noppe af Silfverstövel” (som uppenbarligen haft noll koll på det där med plus och minus) således bör vara den riktiga ”boven i dramat”!?

 

På västfronten intet nytt (1930)

 

En ung soldat (spelad av Lew Ayres) lider helvetets kval och blir mer och mer nedbruten av fasorna han upplever under första världskriget.

 

En otroligt obehaglig film om ”att i krig är alla förlorare”. Men hur otäck är då…?

 

På östfronten intet nytt (2011)

 

SG säljer marken där Täby galopp nu ligger då de fått ”an offer they cant refuse”… Väl så, men de aktiva på banan hålls med ”en dåres envishet” på halster om var de i framtiden skall verka och slå rot. Hästägare och sponsorer tvekar om de skall nyinvestera , allt medan de som föredrar travsporten, skrattar alla ”galoppnissar” rätt upp i ansiktet. SG skickar fram en person för att ”lugna pöbeln” med ord om att de agerat med ”hänsyn” och ”respekt” för de aktiva då de inte kört med öppna kort under processen. Det går så där…

 

Stall Hatten utlyser nu en tävling för er läsare. Har ni någon favoritfilm och dessutom en annan ännu inte producerad ni längtar efter? Posta då ert förslag (i samma anda som Stall Hattens) i kommentarsfältet nedan. Förstapriset är en middag på Prinsen om vinnaren bor i Stockholm, Lemongrass ligger bra till hands i Malmö, och en räkmacka på Gothia Towers står på spel om den mest fyndige personen håller till på västkusten… Om vinnaren är bofast på övrig plats, kommer en smaskig ”Plopp” som ett paket med posten

 

Höres!


Kommentarer
Postat av: eller hur

direkt kommer pia brandts ord mig till minnes:

vi proffstänare är som prostituerade, män som kvinnor...film..såklart#En officer och en gentleman# Richard Gere alias Zack mayo räddar sin älskade Debra Winger i slutscenen från förnedring.

Han bär ut henne från fabriken och ett bättre liv utanför the safetizone utlovas...vem är våra pimps?

2011-12-22 @ 20:57:24
Postat av: Njalle

A Few Good Men (1992)

Jack Nicholson og Tom Cruise i et retssagsdrama uden lige. Nicholson i rollen som oberst Jessep mener at han handler i bedste ånd når han afstraffer Santiago i overensstemmelse med "code red" som i sidste ende koster Santiago livet. Den unge Lt Kaffee (Cruise) er dog af en anden holdning og forsøger at få Nicholson dømt for drabet på Santiago.



Another Few Good Men (2011)

SFK og Stallhatten i en galopdrama uden lige i Sverige. SFK vil afstraffe STS ved at opsige aftalen om Jägersro, for siden at omforhandle aftalen. Stallhatten er den principfaste, ambitiøse advokat som prøver at få SFK til at indse at de har dræbt galoppen på Jägersro. Men SFK "can't handle the truth".

2011-12-22 @ 22:16:29
Postat av: Feaz El-Masour

Sven-Klangs Kvintett (oktoberteatern 73-74)



Den tyrraniske Kapellmästaren bilhandlare Sven (ICA-Stig) härjar runt på allt från små ferster till Höganäs Folkets Park under sent 50-tal. Svens devis är att spela som det står, helt i avsaknad av egna initiativ av enskilda orkestermedlemmar. En dag ansluter en ny bandmedlem saxofonisten Christer (Christer Boustedt) som har andra ideer. Dessutom igångsätts ett triangeldrama med den kvinliga vokalisten (Eva Remanus Fem myror Eva) Blev av Melody Maker (UK) utsedd till årets musikfilm alla kategorier 73 eller 74.



Jägersrorevyn 2012 . Gick till historien som en konstnärlig instalation, då publiken svek när ingen förstod vad som försegick och skratten helt uteblev. Dock en föreställning som alla gjort sin egen tolkning av, löjlig och kissnödig ellér en provocerande piruett.

2011-12-22 @ 22:56:00
Postat av: Feaz El-Masour

Sven-Klangs Kvintett (oktoberteatern 73-74)



Den tyrraniske Kapellmästaren bilhandlare Sven (ICA-Stig) härjar runt på allt från små ferster till Höganäs Folkets Park under sent 50-tal. Svens devis är att spela som det står, helt i avsaknad av egna initiativ av enskilda orkestermedlemmar. En dag ansluter en ny bandmedlem saxofonisten Christer (Christer Boustedt) som har andra ideer. Dessutom igångsätts ett triangeldrama med den kvinliga vokalisten (Eva Remanus Fem myror Eva) Blev av Melody Maker (UK) utsedd till årets musikfilm alla kategorier 73 eller 74.



Jägersrorevyn 2012 . Gick till historien som en konstnärlig instalation, då publiken svek när ingen förstod vad som försegick och skratten helt uteblev. Dock en föreställning som alla gjort sin egen tolkning av, löjlig och kissnödig ellér en provocerande piruett.

2011-12-22 @ 22:57:07
Postat av: Tore Petre'

"En kula i foten", - svenskt drama från 2011 med Hasse Gulbåge och Håkan Grönställ i huvudrollerna som maffiabossar på en galoppbana nära slummen på Rosengård. De planerar i detalj "det stora travrånet" med hjälp av "Hulken S" och "Sessan H". Som flyktväg om något skulle gå galet engageras bussbolaget ATG (Alla Till Gagn), som dock sviker ligan i sista stund, och hela bunten hamnar innanför galler i Kumla.

Premiär våren 2012. Måste ses !

2011-12-23 @ 08:59:15
Postat av: Snöbollen

Snövit och de sju dvärgarna (1937) handlar om de sju dvärgarna som dagligen sliter i gruvan medan Snövit fixar i det gemensamma hemmet. En elak drottning och en ädel prins har också framträdande roller i filmen.



I Askungen (1950) plågas den stackars Askungen av en elak styvmoder och två styvsystrar och om hon inte fått hjälp av skogens djur hade hon inte i slutet av filmen fått sin prins.



Två Disneyfilmer som förgyller julen men kanske i avsaknad av samhällskritik. Därför planeras en lågbudgetsatsning där man komprimerar de ovannämnda två animerade filmerna till en enda med nästan riktiga skådespelare.



Dirtungen, Gräsgrön och de sex dvärgarna (börjar spelas in i oktober med premiär julen 2012).



Dirtungen har det inte lätt med den dominanta styvmodern och styvbröderna (spelas av Ludde och Jocke) utan tvingas kratta grusgången till stuteriet långt mer än vad gällande avtal tillåter. För Gräsgrön och dvärgarna tycks tillvaron däremot gå i dur. Man tillbringar huvudsakligen dagarna i lättja med att sitta och filosofera i det ständigt gröna gräset. Det kommer naturligtvis att vara näst intill omöjligt att väva ihop de två handlingarna till något vettigt men en sak är säker; när Dirtungen i slutet av filmen tittar ut över travets 1400-metersbana och suckar ”Vad är väl ett galoppderby på Jägersro mot detta?” kommer intet öga att vara torrt.



Eftersom filmen är starkt neo-realistisk har regissören (Lundell) inte funnit det möjligt att ha med dvärgen Kloker i handlingen. Av budgetskäl spelar Jackie både Askungen och Gräsgrön samt Kerstin både den elaka drottningen och styvmodern. Även Gunnar kommer att spela såväl Toker som Glader. Till skillnad från Snövitfilmen kommer Butter (Hans) att ha en mycket framträdande roll.



Om filmen kommer upp på biograferna är inte självklart men TV5 funderar på den som ett alternativ till en planerad repris på såpan om Ullared.

2011-12-23 @ 19:25:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0